Det startet for 205 år siden

I Eidsvollsbygningen for 205 år siden, ble din rett til å stemme påbegynt. Fra starten av hadde bare noen rike innbyggere, og ikke kvinner, stemmerett. Generasjonene videre fortsatte prosessen. Denne retten ble helt vunnet de senere årene.

Disse har stemmerett ved kommune- og fylkestingsvalget 2019:

• Norske statsborgere som har fylt 18 år innen utgangen av 2019 og som er, eller har vært, registrert bosatt i Norge.
  • Statsborgere i andre nordiske land som har fylt 18 år innen utgangen av 2019, og som har vært registrert bosatt i Norge senest 30. juni 2019.
  • Øvrige utenlandske statsborgere som har fylt 18 år innen utgangen av 2019, og som har vært registrert bosatt i Norge sammenhengende de tre siste årene før valgdagen.

Det er dermed flere som har stemmerett ved kommune- og fylkestingsvalg enn ved stortingsvalg. Ved stortingsvalg er det kun norske statsborgere som har stemmerett.

• BRUK STEMMERETTEN DIN MANDAG 9. SEPTEMBER!
  • ALLE SOM STEMMER ER MED OG BESTEMMER FOR EGEN BYGD!

Logo Eidsvoll kommune - Trivsel og vekst i grunnlovsbygda - kommunevåpen til høyre

og alle på valg i

//Eidsvoll Arbeiderparti

//Eidsvoll Høyre