Anna Monrads eventyr

En kveld med eventyr, onsdag 29. november kommer Astrid Ruud Skedsmo til Eidsvoll bibliotek og forteller om Anna Monrads Eventyr, arbeidet med boka og det spennende materialet!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Anna Monrads eventyr

Anna Monrad ble født i 1886 og vokste opp på en husmannsplass i Nes sammen med bestemora si, en av Romerikes siste eventyrfortellersker. Hun fortalte om nisser og huldrer, spøkelser og byttinger, om vakre prinsesser og modige riddere. Vesle Anna fikk oppleve en muntlig fortellertradisjon som var i ferd med å dø ut og som voksen skrev Anna ned det hun husket av bestemoras fortellinger. Dette nedskrevne materialet kommer nå ut i bokform – ortografisk bearbeida og rikt illustrert. Innholdet og ordtilfanget er nøyaktig slik Anna skrev det.

Onsdag 29. november kan du få høre Astrid Ruud Skedsmo, fra Gamle Hvam museum fortelle mer om Anna, om arbeidet med boka, og ikke minst fortellinger fra det spennende materialet i kafeen hos oss i Eidsvoll bibliotek. Det blir også anledning til å kjøpe boka.

NB: Mange av fortellingene inneholder deler som kan virke skremmende og fremmed på barn, derfor er dette beregnet på et voksent publikum.

Gratis inngang!


Publisert: 12.11.2017 08:00:00
Sist endret: 16.11.2017 09:34