Innhold

Demokraticamp på Råholt ungdomsskole

På mandag og tirsdag (27-28. januar) hadde 8. trinn på Råholt ungdomsskole demokraticamp. Vi fikk i oppdrag om å finne en løsning på hvordan vi skal kaste mindre mat.

Det første elevene gjorde var å samle seg i store auditoriet å få informasjon om hva demokraticamp handlet om, hva de skulle gjøre disse dagene og selve oppdraget. Etter dette gikk alle elvene tilbake i klasserommet med lærerne sine. Alle lærerne hadde delt klassen sin i flere grupper med mellom 3-5 på hver gruppe.

Hver gruppe fikk to ark hver, og på det ene arket var det tall fra 1-11. På hvert tall sto det hva man skulle gjøre. Og på det andre arket var det en oversiktlig plan på hva som skulle skje når. Også startet de å jobbe.

Først skulle gruppene skrive ned mellom 5 og 10 forskjellige ideer om hvordan man skulle kaste mindre mat. Også skulle de velge en idé de synes var best og lage en framføring om hvorfor dette er den beste løsningen også framføre den for juryen. Etter at juryen hadde sett alle framføringene skulle alle på 8. trinn møtes i store auditoriet igjen. Der valgte de ut fem finalister som til slutt skulle bli til to. Og disse to skulle til Eidsvollbygningen, vise sin løsning og konkurrere mot andre 8. klassinger fra andre skoler på Øvre Romerike om å vinne penger til klassen sin.

Vinnerne på Råholt ungdomsskole...

...som fikk gå videre til Eidsvollbygningen var:  Helle, Hannah og Dina fra 22A1 med en idé om en ungdomskonkurranse i matlaging med varer butikkene ikke får solgt og Zahed, Mari, Iselin, Henrik og Ola Marcus fra 22B3, med ideen Digiskap – et kjøleskap som sørger for at du ikke kjøper for mye mat. 

 

Skrevet av Andrea Langhelle Isaksen, 22A3

Bildene er tatt av Andrea L. Isaksen, Delina Kidane, Emil Furuberg-Persson og Amin Alexander Kolshus som alle har valgfaget medier & informasjon

Bilder fra Råholt ungdomsskoles delfinale i Demokraticamp

Tidligere nyhetssak om Demokraticamp med mer informasjon

Demokraticamp - delfinaler og finaler


Publisert: 31.01.2020 14:00:22
Sist endret: 31.01.2020 14:00