Den nasjonale dugnaden fortsetter, også lokalt

Det er nesten viktigere enn noen gang at vi nå følger hygienerådene grundig!

Den nasjonale dugnaden fortsetter!

Det er nesten viktigere enn noen gang nå når samfunnet gradvis åpner at vi følger hygienerådene strengt for å hindre smittespredning.
Det kan være en krevende tid, vår normale hverdag blir satt litt til side og vi må forholde oss til nasjonale råd og retningslinjer.

Dette er vi ganske gode på i Eidsvoll og vi oppfordrer alle til å fortsette slik.

Ja, vi   Eidsvoll

Vi oppfordrer fortsatt til følgende

1. Følg smittevernrådene - her er noen av de

Vi må fortsatt holde avstand og ha god håndhygiene. Disse rådene er nesten viktigere enn noen gang og  de aller beste rådene for å stoppe smittespredning og for å komme raskest mulig tilbake til "normalen".

• Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Hold god avstand
  • Vask hendene ofte og grundig
  • Følg anbefalingene fra helsemyndighetene
2. Gjør mer av det som gjør deg glad!

Gjør noe hyggelig alene, sammen med en venn, eller med familien. Det kan handle om alt fra å se en film, gå en tur, eller rydde i et skap. Benytt gjerne anledningen til å lære deg noe nytt. Les mer om små grep som kan styrke den psykiske helsa og livskvaliteten. https://helsenorge.no/psykisk-helse/fem-rad-for-sterkere-psykisk-helse

3. Støtt næringslivet – handle lokalt!

Nasjonale myndigheter legger planer for å holde hjulene i gang og ruste næringslivet for at hverdagen skal komme tilbake, og at så mange arbeidsplasser som mulig er der når den verste krisen er over og de permitterte kan komme tilbake.

I mellomtiden er det viktig at vi handler lokalt! Vi må bidra til vårt lokale næringsliv og bruke det så ofte vi kan.

4. Dra på tur! Hvor?

Vi oppfordrer til å velge turer i ditt nærmiljø. Men det er ikke noe i veien for å reise litt lengre.

I Eidsvoll kan du dra på tur akkurat der du ønsker. Vi har mange fine turstier og turområder der det ikke er så mange andre.  Husk å passe på at dere ikke er mer enn fem i en gruppe om dere ikke er i familie da. Postkassetrimmen. – Ny brosjyre. Det er muligheter for stolpejakt både i vår kommune og i flere av nabokommunene

5. Overnatt i naturen om du vil!

Det er lov å overnatte ute i naturen under åpen himmel, i telt eller hengekøye. Finn deg et område hvor det ikke er mange andre. Dersom du ønsker å dra på tur med venner - husk å holde avstand også når dere sover, hver sin hengekøye - hvert sitt telt eller under åpen himmel.

6. Barn skal ha faste lekevenner!

Helsedirektoratets anbefalinger gjelder også ute i naturen. Etter at barnehager og skoler nå gradvis gjenåpnes er det viktig å holde seg til de faste lekevennene.Barna får lov til å ha noen få faste lekevenner, og det anbefales ikke å leke med fremmede barn man møter på tur. Både barn og voksne skal holde avstand. Se www.helsenorge.no for råd og anbefalinger for barn og unge.

For å ivareta barns behov for lek med andre barn kan man ha 1-2 faste lekevenner og holde seg til de samme lekevennene gjennom denne perioden. Det gjelder også for ungdom.

• Det er selvsagt bedre for disse faste lekevennene å møtes utendørs enn innendørs
    - men hold avstand -
  • Lekeplasser med mange barn samtidig bør unngås. Anbefalingen om mer avstand enn vanlig gjelder også her. Ha med våtservietter og antibac.
  • Bursdagsselskaper bør utsettes.
  • Overnattingsbesøk med venner bør begrenses i denne perioden.
  • Vask hender ofte, både før, under og etter lek, og ha gode hostevaner (i albukroken).
7. Dra på hytta - men husk samtidig at det er lurt å redusere fritidsreiser!

Den 20. april ble det igjen mulig å overnatte i fritidsbolig i annen kommune. Det er fortsatt et godt smittevernråd å redusere fritidsreiser for å unngå risiko for smittespredning mellom steder. Du skal ikke dra på hytta eller på andre fritidsreiser om du er syk eller i karantene.

8. Kontakt fastlege ved mistanke om smitte!

Hvis du tror du har blitt smittet kan du kontakte fastlegen din. Ikke møt opp men ring på forhånd. Hvis du er syk og trenger helsehjelp, skal du ringe

• din fastlege i ukedagene (ikke møt opp på legekontoret)
  • eller legevakt på kveld og helg, 116 117
9. Oppsøk mer informasjon!

Har du koronaspørsmål, ta deg tid til å lese på våre nettsider www.eidsvoll.kommune.no/korona. Der finnes også lenker til aktuelle nasjonale sider

• Folkehelseinstituttets informasjonstelefon
    Dersom du ikke finner svar på det du lurer på kan du ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon på

815 55 015 som har åpent hverdager 08-15.30.

• Har du spørsmål om appen Smittestopp, ring Helsenorge på 23 32 70 00.

Din innsats gjør en forskjell

Gode råd på veien

Publisert: 24.04.2020 15:23