Årets tema: Vær raus

Verdensdagen er også Norges største opplysningskampanje for psykisk helse. Dagen markeres den 10. oktober hvert år og skal skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse. – Vi har alle en psykisk helse.

Med årets tema «Vær raus» oppfordrer vi alle til å vise raushet i hverdagen. Å være raus med seg selv og andre kan bidra til god psykisk helse. #verdensdagen #værraus #psykiskhelse

I Eidsvoll og Hurdal markeres Verdensdagen i perioden uke 41 og 42. – I 2018 arrangeres festivalen for tiende gang.

Årets program

Her kan du laste ned festival-programmet i pdf-format.

Her finner du program for kvelden på Dal Idrettspark.

Årest festivalbilde

Årets festivalbilde - Christine Tallaksen, festivalkunstner

Christine Tallaksen, festivalkunstner.

Årets festivaldikt

Du står her hvor jeg står, på akkurat samme tid.
Jeg prøver å vise følelser, men jeg vet ikke hva man skal si.
Jeg ødelegges av tanken, vet ikke hva jeg tenker om deg,
På samme vis vet ikke jeg, hva du forventer av meg.

Jeg føler meg så redd, men det er nok begge to,
Så vanskelig for skjøre hjerter, å slå seg ned – til ro.
Det burde være enklere, men jeg har ikke ord,
Som kan snakke for en tanke, så vanskelig og stor.

Så bryter du utav stillheten, og tar alt ansvar fatt.
Du sier alle tingene, jeg ikke fikk sagt.
Du leget min lengsel ved å spørre ‘’hvordan det går’’,
føles som ingen har spurt om det på hundrevis av år.

Min tvil vil ikke vike, den vil alltid følge tett,
Men jeg har alltid visst at livet aldri ville være lett.
Men enkle ord kan varme, og gjøre sorgen taus.
Så jeg vil være der for andre, og våge å være raus.

Sofia Berntsen, festivaldikter.

Fakta om Psyk-festivalen i Eidsvoll

I 2009 startet et samarbeid mellom avdelingen for Rus og Psykisk helse i Eidsvoll kommune, Den norske kirke, Mental Helse og Eidsvoll frivilligsentral.
Vi var samlet på dialogkonferansen til Verdensdagen. Her var temaet å finne ut hvordan vi ville markere denne dagen i Eidsvoll. Her ble Psyk-festivalen skapt, vi fant ut at vi ønsket å lage flere ulike arrangementer i løpet av uke 41 og 42 hvert år.

2010 var vi på samme møte og møtte noen entusiastiske damer fra Rus og Psykisk helse i Hurdal som synes vi hadde et flott opplegg, så da ble det Psyk-festival i Eidsvoll og Hurdal.

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere i år er ildsjeler som er i ferd med å starte opp igjen Mental Helse i Eidsvoll, Den Norska kirke, Avd. Rus og Psykisk helse i Eidsvoll og Hurdal, EIF Vadrelag, Eidsvoll videregående skole, Eidsvoll Kulturskole, Jeg ser deg v/ Ane Melby, Bibliotekene i Eidsvoll og Hurdal, Festivaldikter Sofia Berntsen, Festivalkunstner Christine Tallaksen og Eidsvoll Revmatikerforening.

Koordinator for festivalen er Eidsvoll Frivilligsentral.

Publisert: 25.09.2018 14:25:34
Sist endret: 25.09.2018 14:25