Her er FHIs smittevernråd for en trygg julefeiring.

Mange benytter julen til å reise på besøk til familie og venner i andre deler av landet, ofte med overnatting. I år innebærer pandemien at julen blir annerledes for de fleste av oss.

Vi treffer vanligvis gjerne de som vi ikke treffer ellers i året, og vi er vanligvis sammen med ulike personer fra dag til dag. Når hele familien møtes, treffes folk i alle aldre, inkludert de som har større risiko for alvorlig sykdom hvis de smittes av covid-19 enn andre.

– Det blir en spesiell jul i år, og vi kan ikke gjøre som vi alltid har gjort, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI.

For å redusere risiko for betydelig økt smittespredning, der sårbare grupper kan rammes spesielt, bør alle begrense reiser og sosialt samvær og tenke nøye gjennom hvem vi vil prioritere å møte.

Hun oppfordrer også til å ta hensyn til og inkludere enslige og andre som ellers kan falle utenfor.

Regjeringen har åpnet for at du i to dager i løpet av jul og nyttår kan enten ha eller delta i selskap med inntil 10 gjester, i tillegg til de som bor i husstanden. Med unntak av de to dagene, er gjeldende nasjonale anbefaling ikke å ha flere enn 5 gjester.

Vær oppmerksom på at kommuner med høy smittespredning kan ha strengere regler. Sjekk kommunenes hjemmeside for lokale råd og regler.

I Eidsvoll følger vi de nasjonale rådene på akkurat dette punktet.

Med ønske om en trygg og god julefeiring!

Her finner du FHIs råd for en trygg og god julefeiring

Temaside om koronasituasjonen i Eidsvoll

Koronasituasjonen i Eidsvoll