Får du påvist Covid-19 - skal du gjøre følgende

Det er nå så mange nye koronasmittede at norske kommuner ikke har mulighet til å ringe alle. Regjeringen har derfor lagt opp til at innbyggere selv må ta et større ansvar. Den smittede må selv varsle sine nærkontakter, og smittede og nærkontakter må finne informasjon på www.helsenorge.no om hva de skal gjøre.

• Alle innbyggere som får påvistCovid-19 med hurtigtest eller PCR bes om å registrere dette selv via https://hjemmetest.remin.no/eidsvoll
  • Etter selvregistrering vil du få tilsendt sms med informasjon om hvordan du skal forholde deg i isolasjonstiden.
  • Kommunen sender også slik informasjon til smittede som vi får varsling om fra laboratorier og andre kommuner.

Smittesporingsteamet prioriterer å ringe til innbyggere eldre enn 65 år og innbyggere yngre enn 16 år.

Dersom du får helseplager under sykdomsforløpet som gjør at du behøver legehjelp må du ringe fastlegen i kontortiden eller legevakten utenom kontortiden.

Viktige og enkle smittevernråd som fortsatt gjelder

• Holde oss hjemme ved sykdom
  • Teste oss ved nyoppståtte luftveissymptomer
  • Ha god hånd- og hostehygiene