Informasjonen rundt den økende smitten.

Vi har i halvannen uke hatt økende smitte i skoler og barnehager i Eidsvoll. Vi har hatt mange smittede ved Bønsmoen skole og noen smittede ved Vilberg skole, Dal skole og Læringsverkstedet Folkeparken barnehage. Noen innbyggere er bekymret for den økende smitten.

Fra 25. september har vi hatt «normal hverdag med økt beredskap» og fra 27. september «nedjustert TISK». Dette innebærer at karantene er avviklet, smittesporing er i hovedsak den smittede eller foresattes ansvar, testing foregår med frivillig hurtigtest hjemme. Sentrale og lokale myndigheter går ikke like langt for å opprettholde kontroll over smitteutbredelsen.

Alle innbyggere over 12 år er tilbudt vaksine, innbyggere over 16 år er tilbudt 2 doser. De som ønsker vaksine har takket ja. Risikogruppene har hele tiden hatt høyest prioritet. Økt sykdomsutbredelse som følge av koronasmitte vil ikke lenger medføre samme fare for økt sykdomsbelastning i befolkningen.

Smittesporingsteamet og kommuneoverlegen opplever å ha god kontroll på situasjonen. Vi har løpende dialog med FHI for å avstemme tiltaksnivå til vår situasjon. Pr. i dag er det ingen ting som tilsier lokale smittevernstiltak i Eidsvoll som følge av smittesituasjonen.


Publisert: 01.11.2021 16:58
Sist endret: 01.11.2021 18:28