Oppdatert etter at artikkelen ble lagt ut
Informasjon rundt smittesituasjonen siste døgn. 

Det ble i dag meldt om fem nye innbyggere med positiv Covid-19-test siste døgn, alle med kjent smitteveg. Vi ønsker imidlertid å informere spesielt rundt noen av tilfellene. 

  • Èn av de som testet positivt er ansatt ved Vilberg helsetun, og nødvendige karantenetiltak er iverksatt. Alle beboere ved Vilberg helsetun er fullvaksinerte. 

  • Ett annet tilfelle er i forbindelse med transport av elever til forskjellige skoler. Her er det mistanke om mutert virus. Smittesporingsteamet har god oversikt over hvilke elever dette gjelder og vært i kontakt med alle.  Åtte elever og deres husstandsmedlemmer er satt i ventekarantene.  Fire av elevene går på skoler i Eidsvoll (VUSK og Feiring), de fire andre går på skoler i andre kommuner. Ingen av de eksponerte elevene har symptomer. 

  • Tilfelle av smitte hos ansatte ved en skole i en annen kommune som medfører karantenetiltak i Eidsvoll, dette ved en omsorgsbolig og ved avlastningen på Fagerhøy.

Oppdatert etter at artikkelen ble lagt ut: 

- Det er viktig at de som blir kontaktet av smittesporingsteamet retter seg etter rådene som blir gitt, sier kommuneoverlegen. 

I Eidsvoll har det vært tre uker med lave smittetall, men vi ser at det er betydelig smittetrykk i Ullensaker, Nannestad og Nes samt på Nedre Romerike og i Oslo. Det er svært viktig at man opprettholder motivasjonen til å rette seg etter nasjonale retningslinjer om avstand og få nærkontakter.
De som blir kontaktet av smittesporingsteamet må rette seg etter de råd som blir gitt. De muterte virusvariantene utgjør sannsynligvis godt over halvparten av tilfellene og vi ser en betydelig økt smittsomhet ved disse variantene. Det betyr at flere av nærkontaktene til en syk vil bli syke.

Her finner du alt om koronasituasjonen i Eidsvoll

Du vil også finne statusrapporter og vaksineprogrammet vårt


Publisert: 05.03.2021 13:37
Sist endret: 05.03.2021 15:22