Tømming av toaletter fra båter

Nå kan båter i Hurdalssjøen tømme sine toaletter gratis i godkjente mottaksanlegg. 

Kommunene Eidsvoll, Nannestad, Hurdal, Nes og Ullensaker har i samarbeid med Andelva Båtforening, Hurdal Båt- og Snekkeforening og Årnes Båtforening nå etablert følgende godkjente mottaksanlegg: 

  • Hurdalssjøen nordvest: Vestsidevegen 60. Hurdal Båt- og Snekkeforening. På utsiden av klubblokalet. Kun porta potti tømming.  
  • Hurdalssjøen sørøst: Nedstrøms E6, i Merra. På brygga til Andelva Båtforening. Både tømming av porta potti og slange på brygga til å tømme tanken om bord.   
  • Årnes Båtforening - vannstanden i Glomma for tiden er stor, slik at arbeidet der er utsatt noe. Senere i sommer vil et mottaksanlegg stå klart også i båthavna til Årnes Båtforening.

Gratis

Det er gratis å tømme båttoalett for alle, også innbyggere som ikke er medlemmer av båtforeningene. Takk til Andelva Båtforening og Hurdal Båt og Snekkeforening for at de tar ansvar og er vertskap for dette tilbudet! 

Flere anlegg er på gang

Senere vil det i tillegg bli etablert et anlegg i Vorma i Sundet. For båtfolk som reiser videre inn i Mjøsa, finnes det mottaksanlegg i Hamar og i Gjøvik. Dermed skulle alle som ferdes med båter hvor det finnes toalett om bord, ha gode muligheter til å tømme disse på godkjente mottaksanlegg uansett hvor de ferdes.

Vi minner om at all tømming av septik til innsjøer og vassdrag er forbudt.

Vi oppfordrer båteiere med toalett om bord til å ta turen innom et av mottaksanleggene, bli kjent med bruken og ikke minst være behjelpelig med å påsé at det holdes rent og pent rundt anleggene. 

Ordførerne i Hurdal, Eidsvoll og Nannestad besiktiget og åpnet anleggene 8. juli. 

Ordfører i Hurdal Paul Johan Moltzau, Ordfører i Eidsvoll John-Erik Vika, Andelva båtforening v/Jarl Arne Rønning og ordfører i Nannestad Hans Thue besiktiget og åpnet anleggene 8. juli - her ved Andelva.

Nyt sommeren og båtlivet – og bevar Hurdalssjøen ren og fin!

Bilder fra tømmestedene ved Hurdalssjøen

På brygga til Andelva Båtforening. Både tømming av porta potti og slange på brygga til å tømme tanken om bord. 

Her ser du tømmestasjonen ved Hurdal. På utsiden av klubblokalet. Kun porta potti tømming.  


Publisert: 09.07.2020 13:13
Sist endret: 09.07.2020 14:02