NM-kvalik i vannsklie på Råholt Bad

Fredag 2. februar kl 18.00.

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Logo til NM i vannsklie

Hvem er raskest i sklia på Råholt Bad? Hvem vinner NM-billett?

Fredag 2. februar skal små og store lokale helter for sjette gang kjempe om plass i norgesmesterskapet i vannsklie. Landsfinalen er på Aquarama i Kristiansand lørdag 7. april.

I fjor kjempet 28 barn og ungdom, kvinner og menn så spruten sto.  Blir det rekord i år?

Tidligere Råholt Bad-vinnere
2013: Ole Gunnar Holter
2014: Ole Gunnar Holter
2015: Roger Råholt Slaatbraaten
2016: Glen Tommy Ruud (1.) og John H. Rønning (2.)
2017: Ross Whitehead (1.) og John H. Rønning (2.)
2018: ?

Tre klasser
Det konkurreres i barne- og ungdomsklasse 10 til 16 år, kvinneklasse og herreklasse.
De raskeste i hver klasse går til finalen i «Åpen klasse», hvor nummer 1 og 2 blir NM-deltaker.

Tidsskjema
Kl 17.00: Påmeldingen starter
Kl 17.30-17.50: Prøveskliing for deltakerne (stengt for andre)
Kl 18.00: Konkurransen starter med innledende runde for de yngste. Deretter er det kvinner og menn. De raskeste går til finale i «Åpen klasse».
Ca kl 19.00: Finale i "Åpen klasse"
Ca kl 19.45: Prisutdeling

• Aldersgrensen er 10 år pga sikkerhet.
  • Vannsklia er 50 meter lang og grønnmerket.
  • For å oppnå god fart anbefales det å ligge med kun hæler og skulderblader mot underlaget, det vil si med minst mulig kontaktflate. Størst fart oppnås når det i tillegg tas i skikkelig ved start.
  • Alle får tre forsøk i innledende runder.
  • I klasser med opptil fem deltakere går to til finalen.  I større klasser går frem til finalen i "Åpen klasse".
  • Det kjøres en felles voksenklasse hvis ett kjønn ikke stiller med flere enn tre deltakere.
  • I finalen i «Åpen klasse» sklis det to ganger.
  • Råholt Bad sender de to raskeste deltakere fra «Åpen klasse» til norgesmesterskapet i Kristiansand.
  • Råholt Bad spanderer fly, tog og opphold for deltakerne. Hvis gull- eller sølvvinneren ikke vil reise, går tilbudet til den neste på resultatlisten.

Klippekort i premie
Den raskeste i hver av de tre klassene fra innledende runder vinner et 12-klippskort i premie. Klippekortene har to års gyldighet.
NB!

Ta med venner og møt opp til fartsfylt og våt fredagsmoro!

Publisert: 04.01.2018 15:34:02
Sist endret: 05.01.2018 10:57