Ross Whitehead og John Håvard Rønning vant åpen klasse og dermed NM-deltakelse i vannsklie 2018

RASKE MENN: Fra venstre Ross Whitehead  og John Håvard Rønning vant kvalifiseringen i vannsklie i 2018.  De dro til NM i Kristiansand og konkurrerte for Råholt Bad. Hvem blir raskest i år; hvem skal til NM i Skien i mars?

Fredag 8. februar kl 18.00 skal det konkurreres lokalt i barne- og ungdomsklasse for dem mellom 10 og 16 år, og kvinneklasse og herreklasse for dem over 16 år.

De raskeste fra hver klasse går til finalen i "åpen klasse". Raskeste mann og kvinne (over 16 år) fra "åpen klasse" kvalifiseres til det offisielle norgesmesterskapet i vannsklie i Skien lørdag 30. mars.

Tidligere Råholt Bad-vinnere og NM-deltakere

• 2013: Ole Gunnar Holter
  • 2014: Ole Gunnar Holter
  • 2015: Roger Råholt Slaatbraaten
  • 2016: Glen Tommy Ruud (1.) og John H. Rønning (2.)
  • 2017: Ross Whitehead (1.), John H. Rønning (2.), Glen Tommy Ruud (3.)
  • 2018: Ross Whitehead (1.), John H. Rønning (2.)
  • 2019: ?

Tidsskjema
Kl 17.00: Påmeldingen starter.
Kl 17.30-17.50: Prøveskliing for deltakerne.
Kl 18.00: Konkurransen starter med de yngste. Deretter er det kvinner og menn. De raskeste går til finale i «Åpen klasse».
Ca kl 19.00: Finale i "Åpen klasse".
Ca kl 20.00: Prisutdeling

• Aldersgrensen er 10 år pga sikkerhet.
  • Vannsklia er 50 meter lang og grønnmerket.
  • For å oppnå god fart anbefales det å ligge med kun hæler og skulderblader mot underlaget, det vil si med minst mulig kontaktflate. Størst fart oppnås når det i tillegg tas i skikkelig ved start.
  • Alle får tre forsøk i innledende runder.
    I finalen nullstilles tidene fra innledende runder.  I «Åpen klasse» sklis det to ganger.
  • Hvis det er færre enn tre personer i en av voksenklassene, så slås de sammen.
  • Råholt Bad sender primært den raskeste kvinnen og en mannen fra «åpen klasse» til norgesmesterskapet i Skien.
    Hvis eventuelt en kvinne ikke ønsker å stille i NM, så går turen til nestemann på resultatlisten.
  • Råholt Bad spanderer togbillett og hotellopphold for to deltakere.

Klippekort i premie
Den raskeste i hver av de tre klassene fra innledende runder vinner et 12-klippskort i premie. Klippekortene har to års gyldighet.

I 2018 ble det opprettet egen kvinneklasse i NM. Råholt Bad har til nå kun sendt menn til NM-finalen, og forsøker å sende både en kvinne og en mann til NM i år.
Har du det som trengs for å skli raskest ned vannsklia på Råholt Bad?

Grip utfordringen, ta med gode venner og bli med på fartsfylt og våt fredagsmoro!

Publisert: 15.01.2019 11:26:07
Sist endret: 15.01.2019 11:26