NRKs Sommertoget kommer til Eidsvoll!

Sommeren 2017 skal et spesialbygd togsett frakte både NRK Sommeråpent og Reiseradioen landet rundt i 8 uker, og ettermiddagen 22. juli kommer Sommertoget til Eidsvoll!

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Sommertoget kommer til Eidsvoll!

«Det har en tid vært kjent at vi i NRK ønsker å besøke mer enn vår vakre kyst, og at vi sommeren 2017 skal reise med tog. Vi har jobbet lenge med reiseruten som vi forteller om i dag, og vi er veldig glad for at vi skal besøke Eidsvoll! Jernbanehistorie er Norgeshistorie og fortellingen om hvorfor vi bor der vi bor, det blir veldig artig å dykke ned i innholdet og ta tak i de gode historiene. Disse skal vi ha glede av i Reiseradio, i lokale sendinger på stasjonene, i minutt for minutt-sendinger, og i Sommeråpent på kvelden.»
- Thomas Hellum, prosjektleder NRK Hordaland.

Eidsvoll kommune ønsker innspill

Vi ønsker gjerne tips og innspill både til sendingen, som vi kan videreformidle NRK, og også dersom noen har forslag til aktiviteter lokalt denne dagen. Foreløpig kan det ligge an til en markedsdag i Eidsvoll sentrum i forkant av sendingen. NRKs erfaring er at det som planlegges for at publikum skal ha en fin dag utenom det som foregår på TV, gir best stemning og best opplevelse. Dette skal kommunen koordinere med NRK.

Eksempler på innspill: Aktuelle tema fra Eidsvoll til NRK sendingen? Hva kjennetegner stedet? Skjer det noe spennende her akkurat i år? Hvilke artister, etablerte band og unge talenter kommer herfra? Lokale mat- og drikketradisjoner?

De beste tankene tenkes lokalt, så send oss gjerne en epost merket med Sommertoget til post@eidsvoll.kommune.no

Informasjon fra NRK

Pr nå er planen å kjøre tog mellom 11.00 til 14.00. Vi starter etter Reiseradioen går av luften og lager TV minutt for minutt mens vi kjører fra A til B. På stedet vi kommer til, blir det lokale radiosendinger til ca. 1700. Så redigerer vi en oppsummering av dagens tur som blir et program på en halv time som sendes rett etter Dagsrevyen. Sommeråpent sendes direkte på NRK1 - tirsdagskvelden fra ca. 21.30 til 22.30. Og så tar Reiseradioen hånd om avskjeden morgenen etter, før det hele gjentar seg. I tillegg til dette vil ulike redaksjoner fra NRK være med og sette sitt preg på turen gjennom sommeren.

I denne artikkelen finner dere hele reiseruten:

Det som skjer utenom selve sendingene

Flere steder vil ønske om å lage et arrangement dukke opp. Noen steder kommer det til å skje mye, andre steder lite.  Denne variasjonen er bra!

NRK er positiv til at det gjennomføres arrangement samtidig som Sommertoget står på stasjonen under forutsetning av at det ikke eksponerer ren reklame, og ikke ødelegger NRKs planlagte og nødvendige aktiviteter som lydprøver osv., og at det som skjer er forsvarlig og ikke er farlig.

Publikum og sikkerhet

Det er viktig for oss med et godt samarbeid med dere lokalt. NSB og Bane NOR er de som står ansvarlig for sikkerheten på stasjoner og langs sporet, og deres analyser og arbeid vil legge føringer for hva som kan gjøres og hvordan folk må opptre for å ikke skape farlige situasjoner.

Publisert: 09.02.2017 13:16:22
Sist endret: 09.02.2017 13:16