Innhold

Nytt hovedkjøkken ved Vilberg helsetun vekker stor begeistring

Driften ved det nye og moderne hovedkjøkkenet ved Vilberg helsetun startet den 20. november og ordføreren klippet snora ved den offisielle åpningen den 28. november.

Alle fryder seg over det nye kjøkkenet

Alle fryder seg over dette flotte kjøkkenet som gir en kraftig økning av produksjonskapasiteten, legger til rette for hygienisk sikker og rasjonell produksjon og gir gode arbeidsforhold til de ansatte.

Beste i sitt slag i Norge

På åpningsmarkeringen takket virksomhetsleder Vidar Roseth den interne prosjektgruppa som har vært i sving i lang tid ved Vilberg helsetun. Prosjektleder Jan-Henrik Rongved og byggeleder Mali Sletner fulgte opp med nærmere informasjon om prosessen..

Innleid konsulent Carl Martin Faannessen fra CulinariuM framhevet dette kjøkkenet som det beste i sitt slag i Norge pr nå.

Viktig med riktig ernæring

Riktig ernæring og gode måltidsopplevelser står sentralt i tjenestetilbudet, og leveransene fra kjøkkenet skal være en integrert del av virksomheten. De som trener det skal få tilpasset ernæring, og det er også et mål å kunne levere til ulike arrangementer, i første rekke internt. 

"Alle skal få" - også barnehagene

I 2020 vil det også bli levert mat til barnehagene tre dager i uka.  Dette skal prøves ut i Råholtbråtan barnehage fra 1. april, og fra august er planen at alle de kommunale barnehagene skal få levert mat fra Vilberg. Kjøkkenet har nå også egen kjølebil som kan brukes til bl.a. slik transport.

Stor kapasitet ved kjøkkenet - både nå og for fremtiden

Kjøkkenet produserer i dag måltider til ca 230 pasienter og beboere. I løpet av 2020 vil produksjonen øke til ca 400 måltider pr dag som følge av levering av mat til barnehagene. Selve kjøkkenet har kapasitet til å produsere 700 måltider.

Her er noen bilder fra den offisielle åpningen

Her ser vi snorklipping ved åpningen av det nye kjøkkenet på Vilberg helsetun - ordfører John-Erik Vika og de som holder snora er kjøkkensjef Thor-Arne Nilsen og arbeidsleder Trine Bakken.Nydelig marsipankake ble servert i anledning åpningen. Her ser vi den interne prosjektgruppa, ledet av Thor-Arne Nilsen, som har gjort en formiddabel jobb, de fortjente virkelig blomster og vel så det. Her ser vi byggekoordinator Lillian Hagen, kjøkkensjef Thor-Arne Nilsen, arbeidsleder Trine Bakken og tillitsvalgt AaseW. Fosshaug. Verneombud Ann Iren Kinn var også med i prosjektgruppa, men hun var forhindret fra å delta.Dette er fra omvisningen på det nye kjøkkenet. Carl Martin Faannessen fra CulinariuM (i midten) orienterer.Her ser vi deler av forsamlingen som deltok på den offisielle åpningen av det nye kjøkkenet og det er nestleder i eldrerådet, Hans Ekornholmen, som holder tale.Her ser vi tre stykk kokekjeler, som er en del av det nye produksjonsutstyretHer ser vi kjøkkenet og påbygget fra utsiden (noe av kjøkkenet er ombygd arealet inne i det gamle bygget)


Publisert: 04.12.2019 10:20:08
Sist endret: 04.12.2019 10:20