Oppdatering: Smittsom hjernehinnebetennelse

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Oppdatering: Smittsom hjernehinnebetennelse

Et barn fra Eidsvoll ble torsdag 23. november innlagt på sykehus for behandling av smittsom hjernehinnebetennelse. Barnet har plass i Læringsverkstedet barnehage, avdeling Mork og torsdag kveld ble alle barn og ansatte i barnehagen behandlet med antibiotika ved Eidsvoll helsestasjon.

Kommuneoverlegen vil fortløpende følge opp situasjonen og har tett dialog med aktuelle instanser, bl.a. Folkehelseinstituttet, samt med barnehagen.

Smittsom hjernehinnebetennelse forårsakes av en bakterie og behandles med antibiotika. Sykdommen smitter via dråpesmitte, for eksempel gjennom spytt. Personer som har vært i nær kontakt med en person med smittsom hjernehinnebetennelse kan i sjeldne tilfeller utvikle sykdommen. De første tegnene er ofte vage og likner influensalignende sykdom eller feber med frysninger, hodepine, kvalme, oppkast og diare.

Mer informasjon om smittsom hjernehinnebetennelse finner du på Folkehelseinstituttet sine sider

Foresatte eller andre som har spørsmål om hjernehinnebetennelse og en eventuell smittefare kan kontakte

• Eidsvoll helsestasjon, åpen hele fredag 24. november frem til klokken 15.00 - telefon 66 10 75 50
  • Fastlegen - på dagtid