Positiv hjemmetest trenger ikke bekreftes med PCR for alle

Tilhører du en av gruppene under, trenger du ikke lengre å ta bekreftende PCR-test ved teststasjonen hvis selvtesten viser smitte:

  • Personer som har fått tredje vaksinedose (oppfriskningsdose).
  • Personer som har mottatt to doser koronavaksine og deretter gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene.

Tilhører du en av de to gruppene og selvtest viser at du er smittet, ber vi deg å registrere positivt svar selv her https://hjemmetest.remin.no/eidsvoll.

Tilhører du ikke en av gruppene over, anbefales det å bestille time til test ved teststasjonen for å bekrefte positiv selvtest med PCR-test.

Selvtest/hjemmetest

Beslutningen om at selvtest/hjemmetest skal benyttes for de nevnte gruppene, kommer fra Regjeringen og målet er å dempe belastningen på kommuner og laboratorier. Eidsvoll kommune er klare med opplegg for utdeling av selvtester,  men vi venter på at myndigheten skal bli klare med sitt opplegg for å få testene ut til oss. Vi vil informere våre innbyggere umiddelbart når testene ankommer kommunen. 

Før kommunen har nok tester til utdeling, vil testene som deles ut forbeholdes skolebarn og ansatte i skoler, barnehager og i samfunnskritiske funksjoner.
Nasjonale myndigheter ber kommunene om å målrette testingen der den vil ha størst smitteverneffekt og anbefaler videre at jevnlig testing prioriteres ved høyt lokalt smittetrykk, bl.a. i skoler.

Testregime

Daglig testing erstatter smittekarantene for nærkontakter

Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med daglig testing for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Forskriftendringen trådte i kraft 26.januar.

Personer som ikke kan følge testregimet må være i karantene i 10 døgn, med eventuelt testing ut av karantene ved negativ test tatt tidligst 7 døgn etter siste nærkontakt. Les mer om dette nedenfor

Slik er disse reglene pr. d.d.  - Daglig testing erstatter smittekarantene for nærkontakter

 

Les mer om koronasituasjonen på Regjeringens sider her.

 


Publisert: 26.01.2022 10:29:25
Sist endret: 26.01.2022 12:03