Nasjonale og lokale tiltak er nå gjeldende for Eidsvoll

Regjeringen har besluttet at fra og med mandag 3. mai er det nasjonale tiltak som gjelder i Eidsvoll kommune. De strengere regionale tiltakene oppheves. I tillegg til dette har Formannskapet vedtatt og videreføre lokal forskrift fram til og med 20. mai.

Dette betyr fortsatt strenge smitteverntiltak, men likevel også noen lettelser. Ved konflikt mellom lokale og nasjonale regler, vil det være den strengeste som gjelder.

Hva er nytt?

• Arrangement blir igjen tillatt, men med antallsbegrensinger både inne og ute. Arrangementer som samler personer fra flere kommuner, er fremdeles anbefalt utsatt eller avlyst.
  • Voksne kan trene sammen innendørs, men i grupper på maks 10 personer med en meter avstand. Ute er grensen 20 personer med samme avstandskrav.
    Treningssentre og folkebad kan holde åpent for personer som bor eller arbeider i Eidsvoll.
  • Alkoholservering blir tillatt, men kun i sammenheng med matservering og frem til kl. 22.00.

Hva er som før?

• Du kan ha inntil fem gjester hjemme, men hold 1 meter avstand. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere. Besøk anbefales gjennomført utendørs, men samme antall gjester gjelder også ute.
  • Treningssentre og folkebad kan holde åpent for personer som bor eller arbeider i Eidsvoll.
  • Unødvendige reiser bør unngås. Utenlandsreiser frarådes, og innreisekarantene etter reiser til utlandet gjelder for de aller fleste grupper uavhengig om man har gjennomgått covid-19 eller fått vaksine.
  • Hjemmekontor for alle som har mulighet.
  • Barn og unge under 20 år kan gjennomføre aktivitet som normalt. De er unntatt anbefalingen om en meter avstand.
  • Plikten til å bruke munnbind gjelder fortsatt i kjøpesenter og butikker, samt for reisende i kollektivtransport, også stasjonsområder. Påbudet om munnbind gjelder også i taxi for passasjer og sjåfør.

Her finner du oversikt over alle nasjonale regler: Nasjonale tiltak - oversikt over regler og anbefalinger

Lokal forskrift er fortsatt gjeldende i Eidsvoll, inntil 20. mai.

Lokal forskrift vil gjelde i tillegg til de nasjonale reglene. Lokal forskrift innebærer blant annet krav om bruk av munnbind i butikker og kjøpesentre uavhengig av avstand, samt at treningssentre og svømmehall forbeholdes dem som er bosatt eller arbeider i Eidsvoll kommune.

Her finner du den lokale forskriften Lokal forskrift mot Covid-19 i Eidsvoll

Vi må fortsatt sørge for å unngå spredning av smitte

Det er viktig at hver og en av oss gjør det vi selv kan for å unngå spredning av smitte. Vi skal fortsatt gjennomføre de enkle men viktige smittevernreglene, vi skal fortsatt ha færrest mulig nærkontakter, god oversikt over de nærkontaktene vi til enhver tid har og samt begrense vår mobilitet så langt det er mulig.

Publisert: 30.04.2021 09:09
Sist endret: 30.04.2021 15:15