Sannsynligheten for stor vårflom har økt.

NVE varsler at sannsynligheten for stor vårflom i Vorma og Mjøsa har økt noe siden forrige varsel. I følge NVE kan flomtoppen i Vorma/Mjøsa ventes fra begynnelsen av juni til begynnelsen av juli.

Kommunen anbefaler at innbyggerne sikrer egne eiendeler, og at du følger NVEs oppdateringer på www.varsom.no. Her kan du også registrere deg for sms- eller e-postvarsling.

NVEs vårflomanalyse 7. mai 2020

Tiltak og råd

Hva kan du gjøre?

• Hold deg oppdatert om utviklingen av været og den hydrologiske situasjonen. Følg med på værprognoser og værradar, samt oppdateringer og hjelpemidler på varsom.no
  • Sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder (bil, campingvogn langs elver og bekker) og utsatte steder (kjeller)
  • Hold vannveier og avløpsrør fri for snø/is, sedimenter, søppel, kvist og løv
  • Hold deg unna elver/bekker med stor vannføring og bratte skråninger
  • Kommune, Fylkesmannen og andre beredskapsaktører skal vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak. Beredskapsmyndigheter må være forberedt på at også bebyggelse og infrastruktur for øvrig kan bli utsatt for alvorlige hendelser både på oransje og rødt; i enkelte, sjeldne tilfelle også på gult nivå.
  • Les mer om forebygging av skader ved flom- og jordskredfare her.

Publisert: 08.05.2020 08:10
Sist endret: 08.05.2020 08:16