Inviterte veteranene

Eidsvoll kommune inviterte for første gang veteraner til middag på Badet kulturtun etter minnemarkeringen på Tingvoll utenfor Eidsvoll kirke.

Under veterantilstelningen på Badet ble det holdt taler for å takke de som var tilstede, for sine bidrag i kampen om frihet og demokrati, men også en takk til deres kjære som hadde vært igjen her hjemme mens en av deres aller høyt elskede hadde reist til områder i konflikt. Eidsvoll Janitsjarkorps stilte opp med en flott blåserekke og spilte for de frammøtte veteranene.

Fra venstre Lars Østerholm, Ida Thing Helseth-Kjæreng, Dortea Støverud Johnsrud, Lasse Thing Helseth og Kristian Brustad.

Eidsvoll kommune med pengegave på 125 000 kroner

Ordfører Hege Svendsen overakk på vegne av Eidsvoll kommune 125 000 kroner til Foreningen Norway House Trandum (FNHT). Gaven ble overrekt til Svein Olav Nymoen, styremedlem i FNHT.

I sin tale la ordfører Hege Svendsen vekt på at kommunen burde ha lagt bedre til rettefulgt oppsamarbeidet bedre og sagt det oftere hvor takknemlige vi er for det veteranene har gitt.

Ordfører Hege Svendsen overrekker beviset på at kommunen tildeler Foreningen Norway House Trandum 125 000 kroner, her sammen med styremedlem i FNHT, Svein Olav Nymoen.

Se utdrag fra ordførerens tale her

Trykk her for å lese utdrag fra ordførerens tale

Vi som kommune burde ha lagt bedre til rette for dere, fulgt dere bedre opp, samarbeidet bedre og sagt det oftere hvor takknemlig vi er for det dere har gitt. Jeg vil begynne her i dag og si at vi kan fra nå av bli bedre sammen. En start er en veteran hus som jeg vet flere av veteranene har ønsket seg. Et hus der man kunne samles og møtes. Så er det jobbet enormt mange timer på dugnad for å realisere dette. Jeg har den gleden av å si at Eidsvoll kommune bidrar med 125 000 til veterans huset og jeg håper det kan være et bidrag som bidrar til mer felleskap og mer annerkjennelse.

- Ordfører Hege Svendsen, 8. mai 2023

 

Svein Olav Nymoen sa avslutningsvis i sin tale at han gjerne skulle sett at flere av de yngre veteranene hadde meldt seg inn i Norges Veteranforbund (NVIO - Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner). Er du en ung veteran og ønsker å bli medlem, kan du ta kontakt med NVIO på e-post: post@oslo.nvio.no.

Å dele sine erfaringer gjør sekken enklere å bære

Markeringen ble avsluttet med en sterk tale fra Anders Sigerstad som kunne fortelle om at sønnens bamse hadde vært med på alle INTOPS-oppdrag i familien, og at viktigheten med å dele sine opplevelser gjør ryggsekken lettere å bære.

Anders Sigerstad viser fram sønnens bamse som har vært med på alle INTOPS-oppdrag i familien. En ekte veteranbamse.

 

Trenger du noen å snakke med?

Kameratstøttetelefonen (eksternt nettsted) 80 04 85 00
Kirkens SOS-telefon (eksternt nettsted) 22 40 00 40
Hjelpetelefonen - Mental Helse (eksternt nettsted) 116 123
Kors på Halsen – Røde Kors (eksternt nettsted) 80 03 33 21

Oppsporingstjenesten til Røde Kors (eksternt nettsted)

22 05 40 00
Pårørendesenteret (eksternt nettsted) 90 90 48 48

Publisert: 10.05.2023 13:20:41
Sist endret: 10.05.2023 14:21