Smitte i publikum ved Feiringspillet

Søndag ettermiddag kom det beskjed til kommunens smittesporingsteam om at èn blant publikum har testet positivt på koronaviruset.

Ha lav terskel for å teste deg, ved symptomer!

Kommunen har vært i dialog med arrangørene av Jernverkshelga, og med Folkehelseinstituttet (FHI).
De som var blant publikum på premiereforestillingen fredag 30. juli rådes til å ha lav terskel for å teste seg ved luftveissymptomer, også milde symptomer. Det er ikke behov for karantene for noen av publikum. Det var heller ingen interaksjon mellom den smittede og skuespillergruppa.

Kommuneoverlege Carl Magnus Jensen sier mer om situasjonen:

- Det er dessverre slik at det er jeg som har fått påvist smitte. Jeg er fullvaksinert og hadde virkelig gledet meg til endelig å kunne delta på et kulturarrangement i trygge omgivelser, for første gang siden pandemien brøt ut. Jeg har hatt tett dialog med arrangørene av Jernverkshelga i forkant av arrangementet og vi har i fellesskap gjort vårt beste for at arrangementet skulle gjennomføres på en god og forsvarlig måte, i tråd med gjeldende retningslinjer. Mine symptomer startet fredag kveld etter forestillingen og jeg testet meg derfor på lørdag. Jeg ble ganske overrasket over resultatet. Jeg har ingen bekjente som har hatt covid-19 den siste tiden.

- Jeg vil gjenta en sterk oppfordring til innbyggerne om å la seg vaksinere. Jeg har astma og frykter at jeg ville fått et mer alvorlig forløp om jeg ikke var vaksinert. Med den gode vaksinasjonsdekningen vi har i Eidsvoll og i Norge så vil vi nok oppleve at mange av de som får påvist Covid-19 i tiden fremover er vaksinert. Vaksinens hovedhensikt er å lette sykdomsbyrden i befolkningen som følge av pandemien. Derfor er vaksinering fortsatt den eneste veien ut av pandemien, sier Carl Magnus.

Oppfordringen gjentas til slutt!

Den viktigste beskjeden fra kommunen og FHI er altså at publikum som var tilstede fredag ettermiddag ikke behøver karantene, men oppfordres til lav terskel for testing ved symptomer.

Publikum vil få egen beskjed fra Smittesporingsteamet.

Alt rundt koronasituasjonen i Eidsvoll

Koronatest

Lenke til å bestille test finner du også på våre sider om koronasituasjonen. Her er lenke til å bestille test: https://timebestilling.remin.no/dgi

Publisert: 01.08.2021 19:16