Smittsom hjernehinnebetennelse og vaksinering

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Tilbud om vaksinasjon

Kommuneoverlegene på Øvre og Nedre Romerike vil i dag, mandag morgen, avholde et telefonmøte for å klargjøre hvor og når vaksinering vil finne sted.

Informasjon om dato og tidspunkt for vaksinasjon vil bli gitt så fort dette er klart. Mest sannsynlig blir dette i morgen - følg med her på våre nettsider.

Bakterien bak smittefunnet  (hjernehinnebetennelse)

Typen bakterie som forårsaket smittsom hjernehinnebetennelse i helgen er klarlagt. Aktuelle nærkontakter vil bli tilbudt vaksine i tillegg til antibiotikabehandling

Det er klarlagt hvilken bakterietype som er årsak til sykdommen (serotype Y). Vaksinen som brukes i dag dekker denne bakterien.

De som allerede har vært på en legevakt og fått behandling, vil bli oppringt og tilbudt gratis vaksine. Beslutningen er tatt i samråd med Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Russ som allerede er vaksinert skal ikke vaksineres igjen.

Russ som er vaksinert må fortsatt ha forebyggende antibiotikabehandling, dersom de har vært i nærkontakt med den som er syk.
Det er aldri for sent å få denne behandlingen. Russ som har vært med på de tre navngitte bussene siste 8 dager bes fortsatt om å oppsøke lokal legevakt for å få forebyggende antibiotikabehandling.

De som allerede har fått behandling på legevaktene vil bli oppringt og tilbudt vaksine.

Kontaktperson i Eidsvoll:

Farhat Anjum, kommuneoverlege, mobiltelefon 400 95 677 og legevakten 63 96 93 00

Publisert: 15.05.2017 09:59:04
Sist endret: 15.05.2017 09:59