Innhold

Bli inspirert - meld deg på!

I 2017 startet et unikt samarbeid mellom flere seniorforeninger, Eidsvoll frivilligsentral og Gladbakk Aktivitetssenter. Målet med samarbeidet er å utarbeide turer som flest mulige over 60 har lyst til å være med på.

Vi har gjennomført en rekke flotte turer og fått gode tilbakemeldinger de siste årene. Så derfor ønsker vi å fortsette samarbeidet inn i 2019. Denne gangen kan vi friste med turer til både Vestlandet og Sverige. Vi starter som i fjor med tur med Ordfører John-Erik Vika. Denne gangen til vakre Helgøya i Mjøsa.

Bli inspirert og meld deg på!

Her er turene våre

Tur til Helgøya med ordfører John-Erik Vika. – 24. april

Turen går til storgården Hovinsholm som ligger på vakre Helgøya i Mjøsa. – Her har vår kjære Ordfører bodd i seks år da han jobbet ved det lokale lensmannskontoret på Nes.

Avreise fra Gladbakk Aktivitetssenter klokken 09.00. Tilbake på Gladbakk ca. klokken 14.30. 

Det blir en liten kaffe og rundstykke underveis. Vi avslutter dagen med enkel suppe og kaffe når vi kommer tilbake til Gladbakk Aktivitetssenter.

 

Pris: kr 550,- Minimum 30 personer, max 50

Påmeldingsfrist: 1. april 2019


Overnattingstur til Gudbrandsdalen. 3–5. juni

Bli med Arne Sundli på en opplevelsesrik tur til Gudbrandsdalen! Det blir blant annet stopp på den ærverdige gården, Sygard Grytting, som vant «Folkets reisefavoritt-pris» i 2019.

 

Mandag 3. juni

Avreise med buss fra Søndre Samfunn klokken 09.00, Hammerås ca. klokken 09.15 og Statoil på Minnesund ca. klokken 09.30.

Vi rusler oppover dalen og her har Arne mange historiske fortellinger og lokal- kunnskap, første stopp blir lunsj på Sygard Grytting gård. Gården ble kåret til «Folkets Reisefavoritt» i 2019. I minst 700 år har den gamle ærverdige gården tilbudt nattely for faste- og vegfarende gjester langs hovedvegen mellom Oslo og Nidaros. I det alderdommelige tømra tunet tilbys det i dag eksklusiv historisk overnatting med måltider og omvisning.

Vi samles deretter i bussen og turen går videre til Elveseter. Denne familieeide fjellstua ligger i Bøverdal, 25 km fra Jotunheimen nasjonalpark. Hotellet har en restaurant på stedet og et privat kunstgalleri, og tilbyr individuelt innredede rom. Det tradisjonsrike gårdstunet kalt Elveseter har hatt besøk av turister helt siden 1870-tallet. I det siste århundre har gården blitt gjort om til et flott familiedrevet hotell, med alle nødvendige fasiliteter, og stedet er godt krydret med kunsthistorie. Middag og hyggelig samvær på kvelden.

Tirsdag 4. juni

Avreise fra Elveseter ca. klokken 10.30.
«Ut i det blå»-tur med Arne som er godt kjent i Jotunheimen/Sognefjellet. Her blir det muligheter for å gå tur, eller kaffe på Sognefjellshytta. Etter et par timer med lokal historie og fortellinger går turen til Lom sentrum.
Her blir det «Brimi-lunsj» og omvisning på Fjellsenteret.

Buss tilbake til Elveseter klokken 17.00 og middag på kvelden.

Har du lyst til å lese mer om Elveseter: https://elveseter.no/
Tider for middager og avreiser avtales i bussen med Arne, noen tider står her, men det kan bli forandringer. Avreise tid for dag 3 avtales under middagen.

Onsdag 5. juni

Hjemreise over Valdresflya, med lunsj på Valdres gjestegård. Her blir det som i fjor servert «Majél» en lokal rett.

 

Pris pr. person Kr 3300,- Ønsker du enkelt rom er det et tillegg på kr 180,-

Minimum 40 personer, max 50.

Påmeldingsfrist 1.mai 2019


«Ut-i-det-blå». – 19. juni

Med Duomix og Kari «på kjøkkenet»

Vi tar turen til våre nabokommuner i øst og «vår egen» Kari blir med som lokal guide. Duomix stiller med godt humør, sang og musikk.

Vi tar bussen fra Gladbakk Aktivitetssenter klokken 09.00 og turen går østover. På første stopp møter vi Kari og Knut Ola. Vi koser oss i flotte omgivelser med mat, kaffe, musikk og omvisning.

Vi reiser videre og tar turen innom Mo kirke, som er en kirke på Stormoen i Nord-Odal. Kirken er sognekirke for Mo. Dagens kirkebygg er en åttekantet kirke i tre, som ble innviet 6. desember 1864 av biskop Halvor Folkestad. Knut Ola blir med oss. Han har vært med å skrive kirkens historie, så her blir det duket for førstehånds informasjon om bygget og historien fra 1864–2019.

Turen går videre fra Mo kirke, til et sted bare Kari vet om. – Det blir varm kringle, kaffe og innslag fra våre to musikere.


Turen er tilpasset rullator og litt dårlige bein.

 

Pris pr. person Kr 500,- Minimum 30 personer, max 45.

Påmeldingsfrist 20. mai 2019


Telemarkskanalen. – 7. august 2019

Bli med og opplev en av Norges store turistattraksjoner. Telemarkskanalen - den storslagne vannvei!

Avreise fra Gladbakk Aktivitetssenter, Råholt klokken 08.15.

Telemarkskanalen er en virkelig historisk transportåre, som dokumenterer førsteklasses ingeniørkunst. Historien forteller at det tok 500 mann 5 år å fullføre byggingen av sluseanleggene. Telemarkskanalene skiller seg ut fra de øvrige kanaler i Norge og Sverige, da de fleste slusene blir sluset med håndkraft. – Ved hjelp av 18 slusetrinn fordelt på 8 sluseanlegg er det en løftehøyde på 72 meter over havet. Dette fra Skiensfjorden like inn til foten av Hardangervidda. 

På denne turen benytter vi sjarmerende m/s «Telemarken» den seiler i de aller vesentligste sluseanlegg som Lunde, Vrangfoss, Eidsfoss og Ulefoss. Turen går over Hokksund, Kongsberg, Notodden og langs Heddalsvatnet fram til hyggelige Norsjø Hotell. Her er det anledning til å kjøpe kaffe, rundstykker, wienerbrød og hygge seg i vakre salonger eller ute på den elegante solterrassen.

Fra Norsjø kjører vi videre med bussen via Ulefoss opp til Lunde. Her har m/s «Telemarken» avgang klokken 13.45. Vi opplever et ca. 3 timers fantastisk kanalcruise med de aller mest spennende sluseanlegg. Middag med kaffe om bord. Returen går over Meheia, Skollenborg og tilbake i Eidsvoll ca. klokken 20.00.

 

Pris pr. person, Kr 1150,-

Prisen inkluderer

 • buss
 • kanaltur
 • middag m/kaffe om bord.)

 

Minimum 27 personer, max 40

Påmeldingsfrist 10. juni 2019


Flor & Fjære. 28–30. august 2019

Bli med på et avslappende cruise til Stavanger og Flor og Fjære.

Stavanger overrasker de fleste med sin sjarmerende gamleby med 173 trehus fra slutten av 1700-tallet. Flor & Fjære er, som de beskriver det selv, et fristed for nytelse. Denne naturparken er helt utrolig, med en fantastisk restaurant er dette virkelig en av Norges største attraksjoner og noe man må oppleve minst en gang i livet.

Onsdag 28. august

Avreise med buss fra Eidsvoll klokken 10.00. Turen går langs E18 til Langesund. Her går vi ombord i Fjord Lines nye, flotte skip som har avgang 14.30. Om bord har vi plass i innvendige lugarer med dusj og wc, og vi skal bo i samme lugar begge nettene. Om ettermiddagen samles vi til tidlig middagsbuffet klokken 15.45. Resten av kvelden slapper vi av om bord. Vi kan besøke pianobaren eller ta oss en dans til levende musikk om kvelden. Er vi heldige med været kan vi sitte ute på dekk med noe godt å drikke mens vi nyter utsikten over Skagerak. (Skipet har et kort stopp i Hirtshals på ut- og hjemreise.
Vi trenger ikke forlate skip eller lugar, men dette gir oss anledning til å handle taxfree.)

Torsdag 29. august

Vi ankommer Stavanger om morgenen og tar plass i bussen som tar oss med til et hotell hvor vi får servert dagens frokost i fred og ro. Etter frokosten blir vi møtt av vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i Stavanger. Vi får høre den inter- essante historien, samt se de største severdighetene som denne flotte byen har å by på. Guideturen ender opp på kaia i sentrum hvor vi tar båten ut til øya Sør-Hidle hvor vi finner Flor & Fjære.

Her får vi en omvisning på den fantastiske blomsterøya beliggende ute i havet utenfor Stavanger. Etter omvisningen får vi servert
dagens lunsj, før vi returnerer med båt tilbake til fastlandet utpå ettermiddagen. Etter en dag full av inntrykk, får vi noen timer i
sentrum av byen til å ta oss en kaffe, besøke et museum, kanskje se litt i butikkene, eller spise dagens middag. Bussen tar oss fra sentrum til fergeterminalen igjen. Her venter den samme lugaren på oss, og de som ønsker samles i «showlounge» for en hyggelig prat om kvelden.

Fredag 30. august

Stavanger til Langesund. Vi spiser frokost om bord på skipet, og får formiddagen fri til avslapning, shopping og hygge. Vi nyter utsikten over sjøen og skjærgården frem til ankomst Langesund klokken 13.30. Tilbake i Langesund tar vi plass i bussen som tar oss med tilbake til Eidsvoll, hvor vi ankommer ca klokken 16.30.

 

Pris pr. person kr 3390,-

Prisen inkluderer:

 • All busstransport
 • 2 netters cruise i delt dobbeltlugar
 • 2 frokoster
 • 1 lunsj
 • 1 middag
 • 1 guiding i Stavanger
 • Utflukt og omvisning på Flor & Fjære

Sjåføren fungerer som reiseleder på hele turen.

 

Tillegg:

 • Enkeltlugar kr. 800,-
 • Utvendig lugar kr. 400,- (pr. lugar. )
 • Minilux lugar kr. 800,- (Litt større utvendig lugar med dobbeltseng - pris pr. lugar)

 

Påmeldingsfrist 20. mai 2019
Minimum 30 personer, max 50


Førjulstur med julemarked til Tjolöholm Slott i Sverige. 21–22. november 2019

Det «engelske» slottet Tjolöholm i november, som tatt rett ut av et eventyr. Bli med oss

og opplev den magiske julestemningen der, med tusenvis av julelys, artister, deilig duft av gløgg, julekaker og vakker julemusikk. Hele godset står pyntet til jul, julemarkedet tilbyr et hundretalls utstillere, pent hånverk og lokale delikatesser.

Torsdag 21. november

Avreise fra Gladbakk Aktivitetssenter klokken 09.00. Vi kjører via Oslo, gjennom Østfold og krysser grensen ved Svinesund. Dagens lunsj-stopp tar vi på Håby Rasta. Tidlig på ettermiddagen er vi fremme i Göteborg, der vi sjekker inn på Comfort hotell i sentrum av byen.

For de som ønsker det, er det god tid til å utforske Gøteborg og handle litt før butikkene stenger. Vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden.

Fredag 22. november

Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet for å dra til Tjolöholm Slott. Etter en times busstur er vi fremme. Tiden frem til klokken 15.00 koser vi oss på det flotte julemarkedet i de staselige slottsomgivelsene. På veien hjem tar vi pause på Håby Rasta. I løpet av kvelden er alle hjemme igjen.

 

Pris pr. person .Kr 2590,- (Tillegg enkeltrom kr. 490,-)

Prisen inkluderer:

 • Buss
 • En natt på Comfort Hotel med plass i dobbeltrom
 • En frokost
 • En middag
 • Entré til Tjolöholm julemarked
 • Reiseleder

 

Påmeldingsfrist 28. september 2019

Minimum 25 personer, max 52

Påmeldingsskjema og brosjyre                

  


Publisert: 28.02.2019 11:31:14
Sist endret: 28.02.2019 11:31