Ungdommens kommunestyre  2021

Onsdag 10. februar ble Ungdommens kommunestyre avholdt. Gjennomføringen ble en debut som for mange andre det siste året; digital.

- Og for en debut, sier pedagogisk rådgiver Anne Brodal.

- Det var en ren glede å oppleve elever som presenterte på Teams. To presentasjoner fra hver skole med deling av skjerm, bilder, videoer og muntlig presentasjon. Alt med smil og stolthet for oppgaven, fortsetter Brodal.

Ungdommens kommunestyre har representanter fra alle grunnskolene i kommunen.  Det er ordføreren som leder møtene, og i tillegg stiller representanter fra kommunens administrasjon. Det er virksomhetsleder for skole Rune Holm som er ansvarlig for gjennomføringen.

Feiring og Bønsmoen skole fikk flest stemmer

I år var det Feiring skole og Bønsmoen skole som fikk flest stemmer for sine prosjekter. Etter at alle skolene har presentert sine prosjekter så stemmer skolene på det prosjektet de mener er best. De to som fikk flest stemmer fikk i år 30.000 kroner, mens de resterende 8 skolene deler på resten av beløpet. I år var det ca. 11.000 kroner per skole.

Bønsmoen skoles nærmiljøtiltak var et volleyballstativ med nett til å ha ute

Bilde av Bønsmoen skole

Feiring skoles nærmiljøtiltak var en utendørs klatrevegg og kurver til frisbeegolf

Bilde av Feiring skole

Demokraticamp 2021

Årets demokraticamp ble også digital og finalen "samlet" ungdom fra Eidsvoll, Hurdal, Nannestad, Nes og Ullensaker. Ideene ble presentert i form av en film på 3 minutter laget av elevene.

Temaet i år handlet om hvordan vi kan forholde oss til utsatte grupper i samtida vår med tanke på smittevern. Det var mange grupper som konsentrerte seg om tematikken psykisk helsevern.

Hele to klasser fra Eidsvoll overbeviste juryen om å komme på pallen i år! Det var en gruppe fra Gystadmarka ungdomsskole i Ullensaker kommune som vant 1. prisen i årets finale, mens 2. og 3. plassen altså gikk til klasser fra Eidsvoll kommune. Vinnerne får en pengepremie som deles med klassen.

I år var det varaordførerne i de fem kommunene som utgjorde juryen sammen med direktøren for Eidsvoll 1814. Arrangementet er et samarbeid mellom Ungt entreprenørskap og Eidsvoll 1814, og her kan du se årets digitale premieutdeling fra Rikssalen i Eidsvollbygningen.

Klasse 23c på 9. trinn ved Råholt ungdomsskole tok 2. plassen

Anja, Embla, Aurora, Daniel og Ermir var på gruppa som kapret 2. plassen for sin idé om hvordan familie og venner kan besøke beboere på en trygg og smittevernvennlig måte. En besøksboks.

Se hva Råholt ungodomsskole selv skriver om pallplaseringen her.

En gruppe fra Vilberg ungdomsskole tok 3. plassen

Andrea, Mathias, Mathea og Torleif var på gruppa som vant 3. plassen for sin idé for å hjelpe barn og unge med å håndtere vold i nære relasjoner. De kom med konstruktive forslag til hvordan skoler kan bistå barn og unge.

Publisert: 12.02.2021 15:05:01
Sist endret: 12.02.2021 20:20