Vaksinasjonsdugnaden.

Vaksinestasjonen i Badet Kulturtun har vært i drift fra januar 2021 og på åtte måneder er det satt 35 495 vaksinedoser!

Over 40 personer – pensjonister, permitterte, frivillige og andre – har hatt hektiske dager med vaksinering av eidsvollingene. Alt ledet med en sikker hånd av Gro Limbodal Helgesen som administrativt ansvarlig og Tina Limbodal som faglig ansvarlig, i samarbeid med kommuneoverlege Carl Magnus Jensen.

Avslutning og takk for innsatsen

Torsdag 30. september avsluttet vi massevaksinasjonen og kommunedirektør Knut Haugestad inviterte til avslutningsfest i Badet. Haugestad ønsket å takke for innsatsen og gi honnør til alle som har bidratt i dugnaden. Han rettet en spesiell takk til Gro Limbodal Helgesen som har stått for all praktisk tilrettelegging, inkludert turnus og logistikk. Videre er kommunedirektøren stolt av at Eidsvoll har hatt så god oppslutning om vaksineringen og mener det i stor grad kan tilskrives den flotte gjengen som har stått for arbeidet i Badet.

Varaordfører Hege Svendsen var også tilstede og takket på vegne av kommunestyret.
- Jeg hadde hørt så mye positivt om vaksineringen i Badet at jeg faktisk gledet seg til å få stikket, forteller varaordføreren

Både kommuneoverlege Carl Magnus Jensen og Gro Limbodal Helgesen takket alle for det gode samarbeidet og dugnadsånden som har vært i denne krevende perioden.

- Ting har forandret seg i raskt tempo hele veien, ingen ting har vært gitt og vi har brøytet vei på upløyd mark hele tiden – men alle her har taklet alle forandringer på en helt fantastisk måte. Vi har kanskje gitt en beskjed på morgenmøtet og utover dagen så har forutsetningene fra FHI forandret seg. Det har vært ganske krevende å ligge i forkant av ting som skjer når vi har fått beskjed om forandringer samtidig med pressen. Men jeg synes vi har vært flinke til raske omstillinger, sa Gro Limbodal Helgesen under talen i går.

Flere av de som har jobbet ved vaksinestasjonen markerte med ord og toner at de hadde satt stor pris på å delta i dugnaden.

Som sagt – massevaksinasjonen er ferdig, det gjenstår kun å sette dose 2 på de yngste gruppene.

Så er jo spørsmålet hva nasjonale myndigheter beslutter fremover. Eidsvoll kommune har fått mye erfaring gjennom disse åtte månedene og vi er i beredskap for å møte det som kommer.

Se denne flotte gjengen vi enten har møtt eller snakket med ved Vaksinestasjonen i Badet

Gjengen fra vaksinestasjonen ved Badet kulturtun, foto Bjørn Hytjanstorp

Publisert: 01.10.2021 14:05