Resten av priorinteringsgruppe 10 og starten av prioriteringsgruppe 11

Det åpnes i dag opp for elektronisk timebestilling til vaksinering for resten av gruppe 10 (alder 18-24 og 40-44), og starten på gruppe 11 (alder 25 - 39). 

Følgende vil få sms i løpet av mandag 21. juni:

 • Resten av gruppe 10 = dere som er født 1979, 1980, 1981 og 2000, 1999, 1998, 1997
 • Starten av gruppe 11 = dere som er født  1982, 1983, 1984 og 1985

Timene er åpne kun for den som mottar personlig invitasjon

Timene er åpne kun for den som mottar personlig invitasjon, så du trenger ikke gjøre noe før du mottar sms eller epost, i tillegg skal du bruke lenken som ligger i sms'en for å bestille.

 • Vi ber innstendig om at du er nøye med valg av time når du bestiller.
 • Vi kan i utgangspunktet ikke bytte timer, men ved akutt sykdom på vaksinasjonsdagen, eller den uken du skal ta vaksinen - så flytter vi selvsagt time.
Det går ikke å avbestille elektronisk.
 • Hvis du likevel har valgt feil, trenger å avbestille eller forskyve timen til en annen dag må du ringe vaksinetelefonen slik at vi kan gi deg ny time og frigjøre timen din til nestemann. Igjen, vær nøye med valg av time. Vaksinetelefon og annen info finner du her
Denne gruppen er stor og deles i flere sendinger i løpet av hele mandag 21. juni. Så, er du født 1979, 1980, 1981, 2000, 1999, 1998, 1997 eller 1982, 1983, 1984 og 1985 som nevnt i prioriteringsgruppe 10 og 11 fra FHI, kan du vente deg en sms i løpet av mandag 21. juni. 

Når du får sms- eller epost-invitasjonen, vil det stå følgende

Hei, xx

Du kan nå bestille time til vaksinering mot Covid-19, dette gjør du elektronisk ved å benytte bankID.
Trykk på linken nedenfor og du vil komme til bestillingssiden.
Vær nøye med valg av tidspunkt, dette kan ikke endres online.
Du vil motta bekreftelse på SMS når time er bestilt.

(her vil lenka til bestilling stå)

Har du blitt ringt til og allerede har time, se bort fra denne SMS.
For spørsmål vedrørende vaksine og for eventuelt behov for hjelp til å bestille time, kan du finne informasjon ved å gå inn på linken nedenfor
 www.eidsvoll.kommune.no/korona

Mvh Eidsvoll Kommune

Når du trykker på lenka i sms'en eller eposten vil du få to valg

 • JEG ØNSKER VAKSINE MOT KORONAVIRUS Vil føre deg til timebestillingen og du logger på med BankId (den man også bruker når man f. eks. betaler regninger)

 • NEI, JEG ØNSKER IKKE VAKSINE Vil føre deg til våre nettsider

NB! Hvis du ikke har fått sms eller varsel, da er du ikke i prioriteringsgruppen som gjelder akkurat nå og du kan ikke bestille time

Det er timer til alle!

Kan jeg sette meg på venteliste?

Vi har ikke ventelister. Hvis vi ser at vi får restdoser eller har ledige timer så kaller inn etter FHI`s prioriteringsgrupper på kort varsel, altså den aldersgruppen vi allerede holder på med.

Hva om jeg ikke har bankID?

For alles sikkerhet logger du inn med BankID, det er f.eks. den brikken eller id'en du bruker når du skal levere selvangivelsen eller betale regninger elektronisk osv.

Dersom du ikke har BankID eller av andre grunner trenger hjelp (evt. endre timen/avbestille) er vi behjelpelig på vaksinetelefonen.

Her finner du svar på Ofte stilte spørsmål rundt vaksineringen

Før du kommer til vaksinering

NB! Du skal ikke møte opp dersom du er syk, har luftveissymptomer, er i karantene eller isolasjon.

Av praktiske hensyn ber vi deg å bruke klær oventil som gjør det lett å komme til overarmen hvor vaksinen settes.

Husk å holde avstand og overholde smittevernregler. Munnbind må brukes.

En liten hyggelig informasjonsvideo

Her finner du en liten informasjonsvideo/instruksjonsvideo til hva som venter deg når du kommer til vaksinestasjonen ved Badet kulturtun.

Velkommen til oss når det er din tur!

Prioriteringsrekkefølgen av risikogruppene

 1. Beboere i sykehjem
 2. Alder 85 år og eldre
 3. Alder 75-84 år
 4. Alder 65-74 år
  og samtidig personer mellom 18¤ og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (merket med * i listen over risikogrupper under)
 5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se listen over risikogrupper under i uthevet tekst)
 6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander
 7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander
 8. Alder 55-64 år
 9. Alder 45-54 år

10. Alder 18-24 år og 40-44 år 

11. Alder 25-39

Folkehelseinstituttet anser at aldersinndelingen følger alderskohortene per år, dvs at personer som er født i samme år tilbys vaksine samtidig.

Sjekk din kontaktinformasjon

Har du husket å oppdatere din kontaktinformasjon?

Er du en av de som snart skal få invitasjon til vaksine? Er du i prioriteringsgruppe 9, 10 eller 11? 

Er du usikker på om du er registrert med riktig telefonnummer, ber vi deg om å gå inn på https://www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon for å oppdatere din kontaktinformasjon. Dette vil gjøre jobben med å få tak i riktige personer enklere for systemene.

Kommunene har ingen egen liste med kontaktinformasjon over alle innbyggerne, dette ligger som en sikker opplysning på kontakt og reservasjonsregisteret, og kjøres på en sikker måte sammen med våre fagsystemer og folkeregister. De vi ikke finner kontaktopplysninger på må vi lete etter i andre lister, som f.eks. de elektroniske telefonkatalogene som finnes. 

Tilhører du prioriteringsgruppene 9 eller aldersgruppene som er trukket ut fra priorinteringsgruppe 10 og ikke har fått invitasjon fra oss i løpet av tirsdag 15. juni?

Hvis du skulle hatt invitasjon, men ikke har fått sms, vent til onsdag og ta da kontakt med vaksinetelefonen: 66 10 73 58 og 66 10 73 59, det er åpent alle hverdager fra kl. 09-15.

Mener du at du tilhører en av prioriteringsgruppene 1-10, og ikke har fått invitasjon fra oss?

Gruppe en til sju har en eller annen risikosykdommer, underliggende sykdommer.
Ta først kontakt med din fastlege. Det er kun din fastlege som avgjør hvilken risikogruppe du tilhører. Din fastlege skal gi beskjed om dette til vaksinetelefonen: tlf. 66 10 73 58

Har det oppstått en misforståelse eller at din fastlege ikke har meldt deg inn, er det bare å ringe vaksinetelefonen etter at fastlege har meldt deg inn til oss, eller for å forhøre deg om det har oppstått en misforståelse. Du vil få time, det er vaksiner til alle som skal ha! 

Gruppe 8-10 er uten underliggende sykdommer, tilhører du disse aldersgruppnene og ikke har fått invitasjon innen tirsdag 22. juni, kan du ringe vaksinetelefonen for å si fra. 

Har du fastlege utenfor egen bostedskommune 

Dette står under ofte stilte spørsmål på våre sider om vaksinasjonsprogrammet

Er du i en av risikogruppene?

NB! Det skilles mellom høy risiko og risiko med underliggende sykdommer/tilstander. Det er fastlegen som bestemmer hvem som har høy risiko og hvem som ligger i gruppene for underliggende sykdommer.
Fastlegene melder dette til vaksinekontoret i kommunen, tlf. 66 10 73 58. 

Prioriteringsgruppene finner du under avsnittet "Hvem blir prioritert? - Prioriteringsgrupper FHI"

Er du mellom 18-64 og er i risikogruppene som er definert av FHI?

I så tilfelle vil kommunen kalle deg inn til vaksinering, og du trenger ikke ta kontakt med kommunen eller fastlegen for legeerklæring, timebestilling eller lignende.

Vær forberedt på at det kan ta tid før du blir tilbudt vaksine.

Fastlege utenfor bostedskommunen (og i risikogruppa)?

I Gardermoregionen

Personer mellom 18-64 i risikogruppen (innbyggere ) som har fastlege i Gardemoregionen (Gjerdrum, Nannestad, Nes, Ullensaker, Hurdal og Eidsvoll) vil bli kalt inn i den kommunen hvor man har fastlege. Man blir prioritert i henhold til FHI sin liste (se avsnitt nedenfor om prioritering av vaksinegrupper)

Utenfor Gardermoregionen

Personer  mellom 18-64 i risikogruppen (innbyggere) som har fastlege i en annen kommune utenfor Gardermoregionen, må selv be sin fastlege gi beskjed til kommunens vaksinetelefon tlf. 66 10 73 58 om at vedkommende er i risikogruppe og skal prioriteres.

Det er ulik praksis fra kommune til kommune.

Man kan få beskjed fra sin fastlege at man vil bli meldt inn i den kommunen man har fastlege, også utenfor Gardermoregionen.  Eidsvoll kommune vil vaksinere de vi får beskjed om fra fastlegene, uavhengig hvilken kommune de bor i.
(se pkt. ovenfor, be fastlege gi beskjed til vaksinetelefonen tlf. 66 10 73 58)

Risikogrupper

Personer med følgende sykdommer/tilstander er definert som medisinske risikogrupper:


Publisert: 20.06.2021 19:24
Sist endret: 21.06.2021 08:19