Vaksineinvitasjon i dag ut til prioriteringsgruppe 6 (45 - 54 med underliggende sykdommer)

Prioriteringsgruppe 6 (alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander)

Det åpnes nå for elektronisk timebestilling til vaksinering for dere som er 45-54 år og som har underliggende sykdommer (meldt inn av fastlegen)

Timene er åpne kun for den som mottar personlig invitasjon, så du trenger ikke gjøre noe før du mottar sms eller epost, i tillegg skal du bruke lenken som ligger i sms'en for å bestille.

Gruppen er ganske stor og vil bli delt i flere sendinger i løpet av hele dagen, mandag. Så, om du er i denne aldersgruppen og har underliggende sykdommer som nevnt i prioriteringsgruppe 6 fra FHI, kan du vente deg en sms i løpet av dagen.

Når du får sms- eller epost-invitasjonen, vil det stå følgende

Hei, xx

Du kan nå bestille time til vaksinering mot Covid-19, dette gjør du elektronisk ved å benytte bankID.
Trykk på linken nedenfor og du vil komme til bestillingssiden.
Vær nøye med valg av tidspunkt, dette kan ikke endres online.
Du vil motta bekreftelse på SMS når time er bestilt.

(her vil lenka til bestilling stå)

Har du blitt ringt til og allerede har time, se bort fra denne SMS.
For spørsmål vedrørende vaksine og for eventuelt behov for hjelp til å bestille time, kan du finne informasjon ved å gå inn på linken nedenfor
 www.eidsvoll.kommune.no/korona

Mvh Eidsvoll Kommune

Når du trykker på lenka i sms'en eller eposten vil du få to valg

JEG ØNSKER VAKSINE MOT KORONAVIRUS Vil føre deg til timebestillingen og du logger på med BankId (den man også bruker når man f. eks. betaler regninger)

NEI, JEG ØNSKER IKKE VAKSINE Vil føre deg til våre nettsider
NB! Hvis du ikke har fått sms eller varsel, da er du ikke i prioriteringsgruppen som gjelder akkurat nå og du kan ikke bestille time

Det er timer til alle!

Før du kommer til vaksinering

NB! Du skal ikke møte opp dersom du er syk, har luftveissymptomer, er i karantene eller isolasjon.

Av praktiske hensyn ber vi deg å bruke klær oventil som gjør det lett å komme til overarmen hvor vaksinen settes.

Husk å holde avstand og overholde smittevernregler. Munnbind må brukes.

En liten hyggelig informasjonsvideo

Her finner du en liten informasjonsvideo/instruksjonsvideo til hva som venter deg når du kommer til vaksinestasjonen ved Badet kulturtun.

Velkommen til oss når det er din tur!

Prioriteringsrekkefølgen av risikogruppene

1. Beboere i sykehjem

2. Alder 85 år og eldre

3. Alder 75-84 år

4. Alder 65-74 år
og samtidig personer mellom 18¤ og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (merket med * i listen over risikogrupper under)

5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se listen over risikogrupper under i uthevet tekst)

6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander

7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander

8. Alder 55-64 år

9. Alder 45-54 år

Folkehelseinstituttet anser at aldersinndelingen følger alderskohortene per år, dvs at personer som er født i samme år tilbys vaksine samtidig.

Risikogrupper

Personer med følgende sykdommer/tilstander er definert som medisinske risikogrupper:

• Organtransplantasjon*
  • Immunsvikt*
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år*
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)*
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, cerebral parese og Downs syndrom)*
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon*

• Kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon
  • Immundempende behandling som ved autoimmune sykdommer
  • Diabetes
  • Kronisk lungesykdom, inkludert alvorlig astma som har medført bruk av høydose-inhalasjonssteroider eller steroidtabletter siste året
  • Fedme med kroppsmasseindeks (KMI) på 35 kg/m2 eller høyere
  • Demens
  • Kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk)
  • Hjerneslag

Annen svært alvorlig sykdom kan også gi økt risiko for alvorlig forløp av covid-19. Vaksinasjon i slike tilfeller vurderes individuelt av lege.

* Disse sykdommer/tilstander kan gi en høy risiko for alvorlig forløp og død også hos yngre.

Publisert: 23.04.2021 14:07
Sist endret: 26.04.2021 07:30