2000 vaksinetimer ledig de to første ukene i januar.

Først og fremst, takk for at du tar koronavaksine! Koronavaksinen er det viktigste tiltaket for å redusere sykdomsbyrden hos den enkelte av oss.

- Vi anbefaler alle som er innkalt, og som har passert 20 ukers intervall, om å bestille time for oppfriskningsdose, sier kommuneoverlege Carl-Magnus Jensen.

God kapasitet - ikke vent med å bestille time

Vaksinestasjonen i Badet har svært god kapasitet til å gi oppfriskningsdose til innbyggere som ønsker det. Mange ansatte har endret jule- og ferieplaner for å ta imot Eidsvolls innbyggere i romjulen og etter nyttår.
Alle innbyggere eldre enn 18 år er nå invitert til å bestille time. Det må gå 20 uker mellom 2. og 3. dose.
Det kan se ut til at noen innbyggere ønsker å vente med oppfriskningsdosen, men det vil vi ikke anbefale.

Hittil er oppslutningen om 3. dose som følger i de ulike aldersgruppene:

• innbyggere over 65 år                 85% er vaksinert med 3. dose
  • innbyggere 55-64                         60%
  • innbyggere 45-54                         28%

Nesten 2000 ledige vaksinetimer de to første ukene i 2022

Vi ønsker en god oppslutning om oppfriskningsdosen og har ca 2000 ledige vaksinetimer de første 2 ukene i januar. På bakgrunn av dette er invitasjon om oppfriskningsdose allerede sendt ut til alle resterende som er over 18 år.

Smittetrykket har vært høyt de siste tre måneder. I julen ser vi en liten reduksjon, men vi forventer en økning etter nyttår når samfunnet kommer i gang med normale hverdager. Omikronvarianten er nå dominerende virusvariant i Oslo og Viken. Dette er et bevis på at varianten er betydelig mer smittsom. Oppfriskningsdose bidrar til å redusere sannsynligheten for smitte.

Vi anbefaler derfor alle som er innkalt, og som har passert 20 ukers intervall, om å bestille time for oppfriskningsdose.

Velkommen skal du også være om du vil bestille første dose, eller andre dose!

Innbyggere som enda ikke er vaksinert eller fullvaksinert er alltid velkommen til å bestille time.
Det haster med vaksinering om man ønsker å oppnå immunitet før man utsettes for smitte, med tanke på det smittetrykket vi har sett og forventer i ukene som kommer.

Så vil vi benytte anledningen til å ønske alle en hyggelig nyttårsfeiring og en god start på den nye året.

Ta vare på hverandre - på avstand!

Godt nytt år!

Eidsvoll kommune