Det er kun tiss, bæsj og dopapir som skal i do

Hvert år fjernes uønskede elementer fra avløpssystemet, ikke bare her i vår kommune men også i andre kommuner.

Det er dessverre langt vanligere å kaste søppel i toalettet enn det man skulle tro.

For å sikre stabil drift, særlig nå i en utsatt periode ønsker vi å gjøre oppmerksom på at det er kun tiss, bæsj og dopapir som skal i do. All annen søppel som oppstår på badet skal håndteres som avfall.

Det er kun tiss, bæsj og dopapir som skal i do. Alt annet søppel som oppstår på badet skal håndteres som avfall.

Eksempel

Q-tips, våtservietter, bomullsdotter, sprøyter, tanntråd, snus, engangshøvler, kondomer, tamponger og engangslinser, samt emballasje fra kondomer, tamponger og engangslinser og alt annet avfall som oppstår på badet, skal håndteres som avfall og skal ikke kastes i toalettet. Husk også at legemiddelrester skal leveres på apoteket.

Heller ikke matfettet skal i vasken eller i do. Det tetter rørene – både dine egne og alle de som fører kloakk til renseanleggene. Fett og andre matrester i avløpet tiltrekker seg rotter.

DOVETTREGLER

Kast dette

• Bæsj, tiss og dopapir er det som skal i do!

Ikke kast dette

• Q-tips, våtservietter og fett skal ikke i do! Det tetter igjen avløpsrørene.

Fjern fettet

• Stivnet fett skal i avfallsbøtta eller sammen med matavfallet.

Kjøp bøtte

• Kjøp en liten avfallsbøtte til badet, som du kan bruke til Q-tips, våtservietter og annet avfall som ikke skal i do.

Ta vare på Eidsvoll sammen med oss.

Vi oppfordrer derfor alle våre innbyggere til å ta vare på Eidsvoll sammen med oss og vise dovett.

Det vil si; kun tiss, bæsj og dopapir skal i do.

Publisert: 07.04.2020 08:27
Sist endret: 07.04.2020 10:47