Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Fry, Jason : Star Wars : the last Jedi : utrolige farkoster

  I eventyret om Star Wars, The Last Jedi, episode VII, dukker det opp nye utrolige farkoster. Her får man bakgrunnshistoriene og de tekniske detaljene til de nye farkostene i Star Wars-galaksen. Illustrasjonene er i tverrsnitt og viser også alt fra innsiden. Les om Raddus, general Organas flaggskip og motstandsbevegelsens stolthet, A-vingen, den lynraske avskjæringsjageren, Supremacy, Snokes enorme hovedkvarter og det mørke hjertet til Den første orden, den kolossale stridsvandreren AT-M6 og mye. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Peers, Bobbie : Orbulatoragenten

  Da Big Ben plutselig forsvinner, skjønner William at noe er på ferde. Men han aner ikke hva han skal gjøre når Big Ben plutselig dukker opp igjen på Instituttet, krympet til størrelsen av en melkekartong, adressert til ham. Det er åpenbart at det er noen som prøver å fortelle ham noe, men han skjønner ikke hva og hvem det kan være. Ryktene begynner å gå om at det er selveste Orbulatoragenten som har sendt klokka til William. Og at Big Ben på ingen måte er en vanlig klokke. Spenning for mellomtrinnet.

 • Volden, Ingrid Ovedie : Hjertet er en knyttneve

  Oliver og Aline går i samme klasse, men snakker aldri med hverandre. En dag får faren til Oliver hjerteinfarkt og havner på sykehuset på kardiologisk avdeling. Der dukker også Aline opp. Hun har nemlig bestemt seg for å skrive særoppgave om hjertet. På hjerteavdelingen blir Oliver og Aline hemmelige kjærester. Men når faren til Oliver blir frisk igjen og særoppgaven er ferdig skrevet må de da et valg om de kan være kjærester helt på ordentlig. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Pettersen, Siri : Bobla

  Alle har sine greier.

  Kine er en slave.Hun tvinges til å stå opp, tvinges til å gå på skolen, tvinges til å pugge ting hun ikke trenger, tvinges til å leve med kallenavnet Bobla, tvinges til å bytte helmelk ut med lettmelk, tvinges til å gå på svømming, og tvinges til å synge i det pillråtne julekoret. Hun er prisgitt andres møkkaregler, i en møkkaby, i en møkkaverden.

  Etter tidenes verste skoledag finner hun ei mystisk glasskule på kirkegården, med ei tøydukke i. Kula vokser til ei diger boble, stor nok til at hun kan gå inn og ut av den. Den inneholder nøkkelen til friheten hun har lengtet etter. Og den kan fly! Endelig kan hun melde seg ut! Drite i alle andre og være helt i fred. Bare hun, og den gufne filledukka. For alltid ...

  «Bobla» er magisk realisme for alle fra ti til hundre. En dødsmorsom og dødsalvorlig spenningsbok med Tim Burtonsk sjarm, fra en av våre aller største fantasyforfattere.

 • Parr, Maria : Keeperen og havet

  Lena Lid og Trille er blitt 12 år. Det fortsatt mykje drama og sterke kjensler når Lena, Trille og farfar går inn i eit år der dei må kjempe hardt både med seg sjølve og med naturkreftene. For Lena Lid legg ein ny fotballtrenar mørke skyer over keeperlivet hennar. Trille, som bur i nabohuset, spekulerer på korleis han kan gjere inntrykk på den nye jenta i klassen. Farfar jaktar storfisken på havet, slik han alltid har gjort, utan å bry seg om at han begynner å bli gammal. Men ein ting er sikkert, sjølv om alle flåtane ein bygger forliser, alle flaskepostane ein sender driv inn i fjøra heime og ingen bryr seg om det ein verkeleg kan, må ein i alle fall ikkje gi seg. Forteljing for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.

 • Eriksen, Endre Lund : Baksiden

  Katrine og Julian møtte hverandre på nettet, man har aldri sett hverandre. Katrine skriver til Julian i all hemmelighet. Hun har mottatt en kryptert melding fra faren sin som forsvant for flere måneder siden, på en rundreise rundt månen. Faren forteller som sin nye tilværelse. Han er på månen, ble reddet av Oleg, men er også fange. Nå har han klart å snike seg til å sende e-poster til Katrine. Dette er en fortelling fra et Oslo litt frem i tid.

 • Sortland, Bjørn : Hemmeligheten

  «Hemmeligheten» er bok nummer 6 i den spennende Kepler62-serien.

  I siste boka (så langt!) dukker det opp en nifs hemmelighet, - en blindpassasjer som har vært skjult i kapsel nummer 13 i Stjerneseileren. Han vil bruke våpen for å utslette de han ikke liker, og bli en grusom diktator.
  Marie, Ari og Joni må kjempe alt de kan for å redde seg selv og fantastiske og farlige planeten Kepler62. Og de trenger desperat hjelp, fordi alene ikke klarer de ikke å overvinne den maktsyke blindpassajeren.

  Kepler62 er en spenningsserie av forfatterne Timo Parvela og Bjørn Sortland, som skriver annenhver bok.

 • Parvela, Timo : Virus

  «Virus» er bok nummer 5 i den spennende Kepler62-serien.

  Ari, Joni og Marie prøver sliter med å etablere seg på planeten Kepler 62. De slåss mot et mystisk virus, ustabilt vær og fiender i sin egen ekspedisjonsgruppe. Det utvikler seg til en stor maktkamp i gruppa, og en sjokkerende sannhet blir avslørt: De ble sendt til Kepler62 av helt andre, og skumlere grunner enn de først trodde.

  Kepler62 er en spenningsserie av forfatterne Timo Parvela og Bjørn Sortland, som skriver annenhver bok.

 • Hjelmås, Hanne Andreassen : Klompelompes sommerbarn

  Vår og sommer er også strikketid!

  Norsk sommer byr på både sol og vind, og et strikkeplagg kan være kjekt å ha. Denne boka inneholder 40 nye oppskrifter på klær til barn fra nyfødt til ti år, gutt og jente. Boka inneholder flust av oppskrifter på raske plagg som luer og sokker, og også fine gensere og kjoler. Her er dessuten dukkeklær og morsomt tilbehør. Plaggene er i ulike tykkelser og er svært anvendelige. Hva med å strikke en dinosaurlue til minstemann, eller la dukken få samme antrekk som barna?

 • Jensen, Jens Henrik : Hengte hunder

  Nils Oxen er tidligere medlem av Jægerkorpset og Danmarsk høyest dekorerte soldat noensinne. Men nå plages han av store krigstraumer og lever av flaskepant og matavfall fra supermarkeder. I et forsøk på å unnslippe sine indre demoner slår han leir dypt inne i en skog, med mål om å leve et uforstyrret og enkelt liv. Men etter et nattlig besøk på et middelalderslott i skogens utkant blir Oxen mistenkt for drapet på slottsherren, en høyt aktet tidligere ambassadør. Før den pressede krigsveteranen vet ordet av det befinner han seg midt i etterforskningen av en rekke uoppklarte drapssaker, som alle har et grufullt fellestrekk: hengte hunder. Dette er første bok i serien om Nils Oxen.

 • Holmqvist, Karin Brunk : Majken minerydder

  I den vesle fiskerbyen Skillinge er alt som det pleier, inntil den dagen Majken er på stranden og finner en flott dekorasjon til hagen sin. Det ender med at hele landsbyen må evakueres. Majken blir både flau og skamfull, og er glad da alles oppmerksomhet i stedet rettes mot sambygdingen Ossian, som tilsynelatende er sporløst borte. En stor leteaksjon igangsettes, men den eneste de finner er Majkens nabo Sven - sammen med en kvinne han absolutt ikke burde være sammen med. Og sånt blir det forviklinger av! Boken inngår i BS Bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • The big job

  Features Thomas the Tank Engine who intends to help engage children and inspire them to read with confidence. With colourful pictures, short sentences and simple, phonetic-based vocabulary, this book includes two stories about Thomas' friends. It is suitable for new readers who are beginning to read.

 • Laird, Elizabeth : Jungle school

  It s Jani s first day at school and she s nervous. Will the other monkeys be friendly? Will they all stare at her? Jani is in a wheelchair, and this makes her different. But, thanks to her sense of cheekiness, she makes friends and has a very nice first day at school indeed.

 • Earle, Phil : Grandad's medal

  Marvin elsker å dra på eventyr med bestefaren - de rømmer fra avskyelige snømenn, reiser på dagstur til Mars og jakter på farlige tigre - alt uten å forlate huset. Marvin synes at bestefaren er den modigste personen han noensinne har møtt og han har en medalje fra krigen som bevis på det. Og mer enn noe annet ønsker Marvin å være modig også. Men når bestefar må dra på et siste eventyr alene, må Marvin være modigere enn det han trodde var mulig. Helt til han oppdager at bestefaren har etterlatt seg en helt spesiell overraskelse bare til Marvin. Denne boken utkommer i lettlestserien Early reader. Omtalen er utarbeidet av BS.