Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Coles, Chloe : Bookshop girl

  Bennett's Bookshop har alltid vært et fristed for seksten år gamle Paige Turner. Her kan hun flykte fra den søvnige hjembyen, tjene penger og henge med bestevenninnen, Holly. Men som så mange andre bokhandlere er Bennetts truet av kjedebutikkene. Bennett's tjener ikke penger og må snart stenge. Paige er fast bestemt på å redde bokhandelen, men å mobilisere en liten by som Greysworth er ikke enkelt. Tiden er i ferd med å løpe fra henne, men det er ikke det eneste problemet Paige har. Hvordan skal hun klare å ikke la seg distrahere av den vakre kollegaen Blaine? Og enda viktigere, vil hans anarkistiske tenkemåte gjøre vondt verre for bokhandleraksjonen? Dette er Chloe Coles debutroman. Roman for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Hill, Harry : Matt Millz

  Matt Millz elsker stand up. Han har tatt lærdom av de beste. Han har hørt på alle de gode rådene. Han bruker mange timer på å skrive nye tekster og sketsjer. Så når skolen arrangerer en talentkonkurranse, melder han seg selvfølgelig på. Det han ikke har regnet med er et sammenbrudd rett før han skal på scenen. Harry Hill er en kjent komiker i Storbritannia. Dette er hans tredje barnebok. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Wallman, Sue : Lying about last summer

  Etter at søsteren døde i en tragisk ulykke i fjor sommer, har Skye forsøkt å flykte fra virkeligheten. Foreldrene tror at en sommerleir for vanskeligstilte ungdommer kan hjelpe henne i sorgprosessen. Alle ungdommene på leiren har mistet noen som stod dem nær, men er det en god idé å samles på denne måten? Og er alle til å stole på? Når Skye mottar tekstmeldinger fra noen som utgir seg for å være hennes døde søster, skjønner hun at det er på tide å konfrontere fortiden.

 • Bortolotti, Kristin : Den magiske pappesken

  Alle barn har lekt i en eske. I denne bildeboken. er det en enkel, brun pappeske som sender de små oppdagerne på en reise. De drar tilbake i fortiden og urkontinetet Pangea og inn i fremtiden.

  Med enkle verselinjer på rim, og fantastiske illustrasjoner er leseren med på en lærerik og fantasirik tur.

  Den magiske pappesken er kunstneren Kristin Bortolottis bokdebut.

 • Østgaard, Anne : ABC for barske barn

  ABC for barske barn er en gjennomillustrert samling humoristiske og rampete tekster på rim. Boken er laget for å skape interesse for bokstaver og ord, og dermed for lesning og litteratur. Hver bokstav har sitt rim, med flere ord som begynner med eller har bokstaven i seg. De fargerike myldreillustrasjonene inneholder ting som begynner på den aktuelle bokstaven. Boken innbyr til humørfylte lesestunder og uventede samtaler mellom voksne og barn. Og en spennende ordjakt.

 • Kove, Torill : Hvor skal kattene bo?

  Kattene lurer på hvor de skal bo når jenta og gutten de bor hos ikke lenger skal bo sammen. Det aller hyggeligste er å bo sammen, synes kattene. Dette er en historie om hva som skjer med de minste i en familie når de største bestemmer seg for å flytte fra hverandre. Gyldendals serie 'Ordfrie bøker' kan leses av både leseglade og lesesvake gjennom å følge illustrasjonene, oppdage detaljer, mønstre, følelser og handling - gjennom å fordype seg i de beskrivende illustrasjonene. Billedbok for småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Libenson, Terri : Invisible Emmie

  Debutromanen fra amerikanske Terri Libenson følger to svært forskjellige jenter – den sjenerte, observante og beskjedne Emmie og den høylytte, populære og trivelige Katie. Det eneste jentene har til felles er følelser for den samme gutten, Tyler Ross. Men en dag havner Emmies private og svært pinlige skriblerier i hendene på feil person. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Milano, Birdie : Boy meets hamster

  Fjorten år gamle Dylan Kershaws idé om en drømmeferie må i det minste inneholde tre ting: han må være et sted han føler seg hjemme, han må kunne sole seg på stranden og det må være en sjanse for litt romantikk (i hvert fall en mulighet for å få sitt første kyss) med en annen gutt. Uheldigvis for Dylan har moren sørget for tidenes dårligste ferie - et billig opphold på Starcross Sands, Cornwalls verste campingplass. Men Starcross Sands er kanskje ikke så galt likevel, spesielt hvis Dylan vil vinne hjertet til Jayden-Lee, den vakre gutten i nabo-vogna. Det er bare en ting som står i veien for den store kjærligheten; campingplassens massive hamstermaskot, Nibbles. Men hvem er det egentlig som gjemmer seg inni den pelskledde maskoten? Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Murphy, Julie : Dumplin'

  Seksten år gamle Willowdean ønsker å bevise for alle i sin lille hjemby i Texas, at hun er mer enn bare en feit jente. Så mens hun prøver å takle sine følelser for en medarbeider som tydelig er tiltrukket av henne, forbereder Will og noen andre "misfits" seg på å konkurrere i skjønnhetskonkurransen som hennes mor arrangerer.

 • Baugstø, Line : Vi skulle vært løver

  Det begynner ei ny jente i klassen til Malin som hun håper kan bli en ny bestevenninne. Hun ønsker at det er en superjente som tør å hamle opp med Sara og de andre som bestemmer i klassen. Men den nye jenta er veldig sjenert, og når Malin prøver å bli kjent med henne, er det tydelig at Leona prøver å skjule en hemmelighet. Etter bare noen dager blir hemmeligheten til Leona avslørt i gymtimen. Det viser seg at Leona egentlig er en gutt. Spørsmålet er hvordan det vil gå nå, med Leona og resten av klassen. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Taylor, Laini : Den ukjente drømmeren

  Den foreldreløse Lazlo Strange elsker kunnskap, og gjør det til sin livsoppgave å finne ut hva som skjedde med byen 'Weep'. En gang var denne byen et kulturelt og kommersielt maktsentrum, et samfunn med de klokeste og mest kreative hodene. Byen alle visste om og alle ville besøke. Helt til den dagen da navnet ble slettet fra alles ordforråd og erstattes av kun ett ord, 'Weep'. Lazlo vil finne ut hva som egentlig skjedde, og hvordan det har seg at en hel verdensbefolkning plutselig ikke lenger kan si navnet til denne byen. Det skal vise seg å bli en reise ingen annen har tatt før ham. Fantasy for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Solberg, Sverre : Øyeren og elvene : Vorma, Glomma, Leira, Nitelva og Losbyvassdraget

  Bli med på tur langs vassdragene! Fra Hurdalssjøens sandstrender til Øyeren-deltaets våtmarker. Fra Nitelvas jungel til Glommas turbiner. Vi tar deg med på padling, fotturer, fiske og beverspeiding. Turtips får du også. Underveis serveres historiens anekdoter - om vikingslag og laksekrig, storflom og perlefiske. Det er også ei bok om entusiastene som bruker området: fiskere, båtfolk, ornitologer, padlere og turfolk. Ei bok om elver og lidenskap. Det er jo samme sak.

 • Saniee, Parinoush : De som dro og de som ble igjen

  Etter mange års atskillelse gjenforenes en iransk storfamilie. Bestemor har bestemt seg for å samle sine mange barn og deres familier, og i starten er gjensynsgleden stor. Men ganske snart kommer gamle konflikter til overflaten igjen. Striden står mellom de som av ulike grunner og på ulike tidspunkt forlot Iran, og de som ble værende i hjemlandet. Gjennom historiene deres uttrykkes misunnelse, skuffelse og store misforståelser – og gjennom dette Østens syn på Vesten, og Vestens syn på Østen.

 • Horst, Jørn Lier : Nullpunkt

  Politietterforsker Alexander Blix sliter fortsatt med ettervirkningene av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til fem år gamle Emma. Nå møter han Emma på ny, og omstendigheten tvinger dem til å samarbeide. Emma er 24 år og kjendisblogger. Da den tidligere tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm ikke dukker opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi, oppsøker hun Nordstrøm hjemme. Der finner hun huset ulåst, og med tydelige spor etter et basketak. Et startnummer med et 1-tall er festet til TV-skjermen. Nordstrøm selv er sporløst forsvunnet. Dette er første gang Jørn Lier Horst og Thomas Enger har slått seg sammen om å skrive en kriminalroman. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Defoe, Daniel : Robinson Crusoe

  Robinson Crusoe ignorerer farens råd og drar til sjøs. Han forliser på en øde øy, og i 28 år må han klare seg alene, uten annet enn sitt mot og noen forsyninger fra skipet. Kledd i geiteskinn bygger han et hjem, blir venner med dyrene på øya, og dyrker korn som han kan spise. Snart oppdager han at han ikke er alene. Innfødte kannibaler fra omkringliggende øyer bruker øya som henrettelsessted. Et av ofrene blir reddet av Crusoe. Fredag blir hans tjener og venn til Crusoe reddes av et spansk skip. Denne utgaven er første komplette utgave på norsk av Daniel Defoes kjente roman. Den kommer her i ny oversettelse, og boka er illustrert med 100 vignetter av J.D. Watson.