Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Bardal, Kjell Erling : Portåpneren : roman

  I Et blått sjal av bly flyttet Erling tilbake til barndomshjemmet i Nordland. Med Helgelandskysten som storslåtte kulisse, ble han virvlet inn i et drama fylt av ondskap og vold, men også av kjærlighet. Portåpneren er en frittstående etterfølger. Vi befinner oss fortsatt på Helgelandskysten. Til tross for det vakre landskapet, preges historien av overgrep, hevn og galskap, men også av kjærlighet og humor. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Skomsvold, Kjersti Annesdatter : Barnet : roman

  Før den nye familien, før barnet: en lang kjede av hendelser, som til slutt ledet hit, der moren sitter med barnet i armene. Denne romanen er morens fortelling til sitt nyfødte barn om livet som kom forut. Det er en historie om brutte kjærlighetsrelasjoner, om langvarig sykdom og svart ensomhet. Det er en fortelling om å våge å binde seg til andre, selv om man egentlig ikke tør, og hva som skal til for å la det skje. Tonen i romanen er sår, undrende og observerende. Kjersti Skomsvold har tidligere skrevet flere romaner for voksne, en diktsamling og en barnebok.

 • Lyster, Janne-Camilla : Mørke dyr : roman

  Tre venner reiser på togtur gjennom Europa, men bare to kommer hjem. Sorgen som følger griper om seg, strekker seg bakover i tid og historie, og antar en ny form før den kan brukes som en kraft for endring. Kan man bygge seg selv opp fra grusen av sin egen historie, unnslippe sin egen fortid? Romanen utforsker hvordan det å søke seg vekk kan være uttrykk for et ønske om å komme tettere inn på selve livet. Dette er Janne-Camilla Lysters romandebut. Fra tidligere har hun utkommet med seks diktsamlinger.

 • Tvedt, Chris : Bevisets stilling : kriminalroman

  En buss må bråstanse for en ung gutt som står midt i veien. Han bærer noe tett inntil seg. Det er brorens avkuttede hode. Magnus oppholder seg på sikkerhetsavdelingen på et psykiatrisk sykehus etter det bestialske drapet på broren. Han har også truet med å drepe resten av familien. Da han rømmer fra avdelingen, går alarmen. Før politiet rekker frem, er hele familien myrdet. Mikael Brenne blir oppnevnt som forsvarer i en sak som tilsynelatende ikke kommer til å by på juridisk utfordringer. Men når han og den nye advokaten Carla begynner å grave i saken, kommer det opp en del spørsmål de ønsker svar på. Men jo mer de spør, desto færre svar får de. Saken som skulle være enkel, utvikler seg til et mareritt. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Henriksen, Ingegerd : I min fars hus : roman

  Catharin er fem. Hun har en pappa som er prest, og en veldig pen mamma som er sykepleier. Men hun har det ikke bra – faktisk er hun redd for at hun ikke får oppleve sin neste fødselsdag. Hjemme er det ikke trygt, og det finnes ingen voksne å stole på. Romanen er skrevet i et naivt, barnlig språk som etterstreber å skildre opplevelsene av misbruk og svik, gjennom barnets egne øyne. Ingegerd Henriksen er programleder og reporter i NRK Radio.

 • Marstein, Trude : Så mye hadde jeg : roman

  Vi følger Monika fra det første året som tenåring til moden kvinne på 58. Som elskerinne til en eldre professor, som samboer med Geir, som mor, og som skilt. «Så mye hadde jeg» er en roman om lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening, men også om følelsen av at alt glipper og at ingenting kan holdes fast.

 • Taylor, Laini : Den ukjente drømmeren. Del 2.

  Det er drømmen som velger drømmeren, ikke omvendt. Den foreldreløse bibliotekaren Lazlo Ukjent har alltid fryktet at drømmen hans valgte feil. Fra han var fem år gammel har han vært besatt av den mystiske fortapte byen Jammer. I Jammer tårner mysteriene seg opp, og på toppen av det hele, så finnes det en blå jente i Lazlos drømmer. Lazlos undres på hvem hun er, og hvorfor hun føles så ekte. Fantasy for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Michelet, Jon : En sjøens helt : roman. [6]. Krigerens hjemkomst

  Handlingen starter der femte bind slapp, på hospitalet i Ny-Guinea der Halvor har ligget i koma. Krigen går mot slutten i Norge, men i Stillehavet fortsetter kampen mot japanerne. Det er nesten seks år siden den da atten år gamle Halvor dro til sjøs full av lysegrønne drømmer. Nå vender han tilbake til et land som han tror vil takke ham, men blir i stedet møtt av forakt og mistillit. De vant på havet, men må kjempe en ny kamp på land. Kampen om de tilbakeholde hyrepengene i Nortraships hemmelige fond. Alkoholen blir trøsten for mang en desillusjonert krigsseiler. Men kanskje ligger redningen for Halvor i ærlig arbeid og kjærligheten til irske Muriel. Dette er sjette og siste bind i romaneposet «En sjøens helt».

 • Brooks, Ben : 100 historier om gutter

  Du kan få til mye hvis du tør å tro på deg selv. 100 sanne historier om gutter som har forandret verden. Les om gutter og menn som har turt å tenke selv, vært oppfinnsomme og fått til fantastiske ting – alle slags helter fra hele verden. Noen har utrettet store ting, andre små: Flere har hjulpet andre, vært gode forbilder eller overvunnet seg selv. Andre har kjempet seg ut av fattigdom, tenkt smarte tanker, eller rett og slett ikke brydd seg om hva andre har tenkt om dem. Alle mennesker kan få sin store eller lille suksesshistorie. Alle kan finne ut hvem de er og finne noe de liker å gjøre. Hva passer best for deg?

  Bli inspirert! Vær deg selv!

 • Cavallo, Francesca : Nattafortellinger for rebelske jenter. 2.

  Nattafortellinger for rebelske jenter 2, oppfølgeren til besteselgeren Nattafortellinger for rebelske jenter inspirerer jenter over hele verden til å drømme større, sikte høyere og kjempe hardere.

  Nattafortellinger for rebelske jenter 2 er en ny samling med 100 nattafortellinger som feirer ekstraordinære kvinner, fra Nefertiti til Beyoncé, dronning Christina av Sverige til J.K. Rowling. Dronninger og aktivister, ballerinaer og advokater, pirater og dataingeniører, astronauter og oppfinnere – en fabelaktig samling som etterlater leseren med en befriende følelse av uendelige muligheter.

 • Bringsværd, Tor Åge : Tambar på sykehuset

  Tiende bok om barnehagebarnas bestevenn Tambar!

  Tambar har blitt syk og må på sykehus - en både litt skummel og
  spennende opplevelse for vårt alles favoritt-troll. Og jammen kommer
  trollkreftene til bruk her også - for hvem tror du kan stoppe tyven når
  mobiletelefonen til Tambars mamma har forsvunnet?
  En ny, spennende fortelling om verdens mest sjarmerende troll, signert
  våre fremste eventyrfortellere, Tor Åge Bringsværd og Lisa Aisato.

 • Jackson, Ida Sofie Søland : Lena og Anne-Marthe

  Bestevenninnen til Lena, Anne-Marthe, har blitt venn med Hege Susan i
  løpet av sommeren. Da klikker det for Lena. For nå har hun ingen til å
  være hest når hun er ridder. Lena og Anne-Marthes vennskap blir satt på
  prøve. Lena ser ingen annen utvei enn å utfordre Hege Susan til duell.
  Boka har fargerike illustrasjoner, korte setninger og enkel tekst.
  Lettlest for småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  . - Alder: 6-9 år
  . - Lettlest

 • Rørvik, Bjørn F. : 102 irriterende teite dyregåter

  Her er 102 tullete og fullstendig ugjettbare gåter fra dyrenes verden,
  som f.eks.: Hva kalles en karusell for kameler? Svar: Kamelsnurr, eller
  Hva sa katten da den kom til Sahara? Svar: sjekk den store doen!
  Setningene i boka er korte, og det er få ord på hver linje. Lettlestbok
  for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
  . - Alder: 6-11 år
  . - Lettlest

 • Borge, Synnøve : Jerv

  Jerven er en av de fire store rovdyrene i Norge, men den er både sjelden og sky. Boka følger en jervetispe fra hun blir født og til hun må klare seg på egen hånd. Sammen med søsknene sine leker og utforsker hun verden, men livet er ikke bare en lek. Det er også fullt av farer. Boka er rikt illustrert med fotografier og har mange faktabokser. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Winick, Judd : Det store buldrende braket

  Riktige venner lar ikke vennene sine forsvinne inn i ingenting. Så da Gina blir sugd inn i en portal til gudene vet hvor, må D.J og Hilo følge etter for å redde henne. Det blir en aksjon med farer, eventyr og selvfølgelig sjokkerende hemmeligheter. Med hjelp fra den magiske krigerkatten Polly må vennegjengen kjempe mot skurker, ekkel mat, en sinna mamma, dårlige vitser og mektig magi. Og de må komme seg tilbake til jorda før portalen stenges. Den grafiske serien om «Hilo» er en humoristisk krysning mellom E.T. og Tommy og Tigern. Det er en actionfylt og illustrert serie. Tegneserie for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Wilson, Hannah : Tøffe traktorer

  Hvilken traktor har kjørt til Sørpolen?

  Hva er en traktorgraver?

  Her finner du alt du ønsker å vite om traktorer i én super bok: fakta, statistikker, jobben de gjør, hvordan traktorene vil se ut i fremtiden, og mye mer.

  «Les mer om tøffe traktorer» inngår i en serie lettleste faktabøker for barn i småskolen. Alle bøkene har korte kapitler og mange fotografier. Teksten er lett tilgjengelig og delvis ordnet i undergrupper som bildetekst, fakta eller skilt ut grafisk. Bakerst er et register med vanskelige ord som blir forklart. La deg underholde av spennende informasjon om virkeligheten rundt oss!

 • Libenson, Terri : Absolutt Izzy

  Forelskelser, ydmykelser, kjedsomhet og drama. 7. klasse!

  Dette er fortellingen om to veldig ulike jenter:
  Den stille og sjenerte Emmie som liker å tegne og ikke gjør så mye utav seg og
  den populære og utadvendte Katie, som er flink i sport. Den dagen en lapp som absolutt ikke må komme på avveie gjør nettopp det, veves livene til disse to jentene sammen på en uventet måte.

  Forelskelser, ydmykelser, kjedsomhet og drama. Livet som 7. klassing oppsummert i en historie med en overraskende vri, om en skoledag som ikke blir som forventet.

 • Birchall, Katy : Plutselig brudepike

  Faren til Anna og filmstjerna Helena Montaine skal gifte seg, og forberedelsene til århundrets bryllup er i full sving. Annas forberedelser består i hvordan hun skal slippe å ha på seg verdens største, og verste, brudepikekjole. I tillegg skal Anna, kjæresten hennes og vennene hennes snart på skoletur til Roma. Så lenge Anna ikke faller i Trevifontenen eller noe sånt, er det ingenting som kan ødelegge denne perfekte, pastafylte sommeren. Humor for mellom-/ungdomstrinnet.

 • Birchall, Katy : Plutselig kaptein

  Anna må finne på noe da pressen begynner å skrive negativt om dagens it-jenter, og den nye jenta i klassen med den kule panneluggen som er flink til å tegne, sjarmerer gutten hun er forelsket i. Det er snart idrettsdag på skolen, og selv om hun ikke har et eneste sporty bein i kroppen, har vennene hennes overtalt henne til å være lagkaptein for Lundefuglene. Humor for mellom-/ungdomstrinnet.