Nytt i biblioteket

Nytt i biblioteket

 • Pichon, Liz : Dogzombies ruler (snart)

  Tom Gates har en fantastiske plan for å gjøre DogZombies til det beste bandet i hele verden. Det kan da ikke være så vanskelig. Planen hans er skrive noen flere låter, som ikke handler om lærere, så må han lage en spektakulær musikkvideo, få seg litt søvn, irritere Delia selv om det ikke har noe å gjøre med DogZombies, men det er alltid gøy. Boka er rikt illustrert i tegneseriestil. Humor for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Pichon, Liz : Familie, venner og lodne pelsdyr

  Mr. Fullerman har gitt klassen til Tome Gates i oppgave å lage et slektstre. Tom er klar for å lære mest mulig om Gates-familien, om vennene sine og om et par lodne pelsdyr. Boka er rikt illustrert i tegneseriestil. Humor for mellomtrinnet

 • Pichon, Liz : Superduperflink (nesten)

  Tom og familien hans skal på ferie, men hvordan skal Tom finne på ting å gjøre på den kjedeligste campingturen noen sinne? Ved å tegne, så klart!
  Leserne får også utfolde seg kreativt i den 10. boken i den populære serien om rampete, glade og kreative Tom Gates.

 • Arvola, Ingeborg : Buffy By er talentfull : en selvbiografi

  Buffy By går i klasse 6B på Refstad skole og har fått i oppgave å skrive selvbiografi. Buffy vil helst skrive om slalåm, men aller helst vil hun kjøre slalåm. Hun var på et gratiskurs i slalåm i vinterferien og der viste det seg at hun er et naturtalent. Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift, eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig. Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre. Dette er en fortelling om Buffy By, ei fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. På en sår og humoristisk måte tar denne fortellingen opp et viktig tema det er skrevet lite om, nemlig om fattige barn i dagens Norge. Fortelling for mellomtrinnet.

 • Alaei, Neda : Dette er ikke oss : roman

  Det er snart et år siden Sannas mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, som så å si har sluttet og spise, og som knapt nok ser henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet å snakke til henne. Så begynner Yousef i klassen. Han lærer henne å ta bilder og å se verden på en helt ny måte. Også han har mer ansvar enn en ungdom skal ha, og Sanna finner endelig noen som forstår henne. Dette er en virkelighetsnær historie om ungdom som må ta vare på seg selv når foreldrene ikke makter å være foreldre. Den handler om omsorgssvikt, men hvor hjelpeapparatet for en gangs skyld fungerer. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet

 • Riley, Andy : Kong Kortbukse og monsteret fra Krong

  Edwin er ikke en hvilken som helst gutt. Han er nemlig konge, med trone, egen rustning og et slott fullt av hemmelige ganger og allting.

  Når kong Edwin får høre om et stort og grufullt monster, innser han straks at han må dra og bekjempe det. Det samme gjør den one keiser Fuskesen, som absolutt ikke har en mye snedigere plan med monsteret. Så klart ikke.

 • Unstad, Elin Viktoria : Brådypt

  For tre måneder siden var Vilja død i 23 minutter. Hun druknet. Ingenting blir som før etter denne hendelsen. Hun hater alt. Hun er blitt livredd vann, hun som tidligere elsket å svømme. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet, og våkner opp på en ukjent øy. Dagen etter er hun hjemme igjen. Vilja forstår ikke hvorfor ingen tror på henne, eller har merket at hun var borte. Hun begynner å tro det bare var en hallusinasjon. Vilja skjønner mindre og mindre. Men det har trolig en naturlig forklaring. Dette er en ubehagelig psykologisk thriller om vann, vannskrekk og familiehemmeligheter. Spenning for mellom-/ungdomstrinnet

 • Kinney, Jeff : Rowleys dagbok : en supergod bestevenn : endelig min tur!

  Greg Heffley har fortalt sin historie gjennom En pingles dagbok. Nå er det den alltid like blide, trofaste og tilstedeværende kompisen til Pingla, Rowley Jefferson, sin tur til å fortelle sin historie. Men Rowleys historier om Greg blir kanskje ikke helt slik bestevennen hadde sett for seg. Denne gangen er synsvinkelen litt annen, med litt annerledes tegninger, men med den samme humoren.

 • Mæhle, Lars : Hvor er myggen?

  I løpet av natta har det sneket seg inn en superirriterende mygg i Kråkeslottet barnehage. Den er helt umulig å fange og den angriper alle. Leon og Live tar på seg den vanskelige oppgaven og forsøker å fange den kjappe, smarte myggen som klarer å unngå våpnene som tas i bruk. Den smetter unna både fluesmekker, tresleiver og puter. Leon og Live er Kråkeslottet barnehages egne detektiver som løser ulike gåter og hverdagsmysterier.

 • Jackson, Ida Sofie Søland : Brillebjørn 2

  Her er fire historier om da Brillebjørn var liten samlet: Brillebjørn flyr, Brillebjørn sklir, Brillebjørn blir henta i barnehagen, Brillebjørn får plaster. Dette er hverdagshistorier det er lett å kjenne seg igjen i, enten man er liten eller stor. Brillebjørn er kjent fra TV-serien som blir vist på NRK Super. Billedbok for førskolebarn.

 • Kjølberg, Kristoffer : Etter leggetid

  Møt slukalderleserens nye bestevenn - Sebastian! Han er journalist i skoleavisa Avisa og har planer om å bli den største krimreporteren skolen har sett. Det skal i utgangspunktet ikke så mye til, men det krever både nattlige utflukter, innkjøp av lang frakk og utallige forsøk på å lære seg å like kaffe. Sebastians mot settes virkelig på prøve når han faktisk oppdager noe mystisk – utvetydige spor etter det som bare kan være KJEMPEGNAGERE, eventuelt ROMVESENER! Skoleavisens salgstall har aldri vært bedre, men tør Sebastian følge etter de mystiske vesenene når det virkelig gjelder?

 • Horst, Jørn Lier : Jakten på trollmannens bok

  Den berømte tryllekunstneren Fredrik Fernando trollmannsbok forsvant for lenge siden. I den skrev han ned alle triksene sine, for eksempel hvordan sage en dame i to, og sette henne sammen igjen etterpå. Men den gamle trylletriksboka inneholder også andre svært verdifulle hemmeligheter. Tiril, Oliver og Åtto i Detektivbyrå nr. 2 tar på seg saken med å finne trollmannens bok. Dette er en aktivitetsbok hvor leseren må ta aktivt del i jakten ved å finne spor, løse koder og følge ledetråder. Det gjelder å ha øynene med seg, for løsningen finnes skjult i teksten og i bildene, og på de neste sidene. Fortellingen har et realistisk plot, spennende scener og overraskende løsninger. Spenning/aktivitetsbok for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Mary Poppins returns

  I denne oppfølgeren til Disneys klassiker «Mary Poppins» vender familien Banks' magiske nanny tilbake til Cherry Tree Lane. Barna Michael og Jane Banks er nå voksne, men bor fremdeles i huset som de har overtatt etter foreldrene. Michael er enkemann med tre små barn, og Jane bor hos dem for å hjelpe til. Det er 1930 og depresjonstid, og på grunn av de økonomiske vanskelighetene står Michael i fare for å miste huset. Fremtiden ser i det hele tatt dyster ut, da deres kjære skytsengel Mary Poppins nok en gang daler ned fra himmelen for å gi en hjelpende hånd, og bringe magien tilbake til livene deres. Filmen er nominert til en rekke priser og fikk terningkast 4-5 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Aquaman

  «Aquaman» forteller forhistorien til Arthur Curry, DC Comics’ superhelt Aquaman. Arthur Curry er resultatet av et kjærlighetsforhold mellom fyrvokteren Thomas Curry og Atlanna, dronningen av Atlantis, og har derfor en medfødt evne til å puste under vann og kommandere alle havets arter. Disse evnene benytter han til redningsaksjoner under vann som superhelten Aquaman. Arthur er opplært i krigskunst av morens livvakt Vulko, men fornekter arven sin da han får vite at moren ble henrettet for å ha fått et halvblodsbarn. Når Arthurs halvbror Orm, som er Atlantis’ konge, planlegger å ta over som hersker over alle verdenshavene, tar Aquaman opp kampen for å forhindre en utslettende krig mellom havfolkene og jordboerne. Filmen fikk terningkast 3-4 av norske anmeldere. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Tveterås, Pia : Tordivel

  Er Vilde vakker? Tor sier det, plutselig. Men Tor sier så mye annet rart også, og noe er litt ekkelt.

  Å være tenåring kan være både godt og vondt på en gang. Litt sånn som når man kjører berg-og-dalbane. Det hjelper heller ikke å ha for stor tunge, eller å være den eneste i klassen som trenger spesiallærer. Bortsett fra Tor, da. Men han kommer jo aldri på skolen lenger. Dessuten oppfører han seg så rart. Rarere enn vanlig. Hva nå enn «vanlig» betyr ...

  Boka er tilrettelagt i samarbeid med Leser søker bok, og handler blant annet om vennskap, kjærlighet, kropp og grensesetting. Tordivel er først og fremst en roman om og for unge med spesielle behov, men mange andre lesere vil sikkert også bli overrasket når de oppdager hvor mye de kan kjenne seg igjen i.

 • Holen, Øyvind : Drabant. Vol. 3.

  Voksenlivet er i ferd med å innhente Victor og Fredrik. Det er år 2000. Camilla dukker opp igjen med en mørk hemmelighet. Oslo kommune innfører nulltoleranse mot graffiti. Gamle vennskap testes til bristepunktet i Oslonatta. Boka er en frittstående fortsettelse i Drabant-serien. Dette er en fortelling om å vokse opp i Oslos utkant, og om å kjempe for å være synlig i en usynlig drabantby. Grafisk roman for ungdomstrinnet.