Eidsvoll Friskliv- og mestringssenter

Postadresse: Gladbakkvegen 54, 2070 Råholt.

Besøksadresse: Gladbakkvegen 72, 2070 Råholt 

Telefon: 66 10 74 60 – 456 36 926 – 456 36 358 

Epost: frisklivssentralen@eidsvoll.kommune.no   

Åpningstider

Mandag - fredag 08.00 -15.00

Innhold

Eidsvoll Friskliv- og mestringssenter

Eidsvoll Friskliv- og mestringssenter er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste. Friskliv- og mestringssenteret tilbyr hjelp og støtte til personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Man trenger ikke ha en diagnose eller være syk for å delta på et Friskliv- og mestringssenter. Frisklivsresepten varer i 12 uker og starter med en strukturert helsesamtale.

Hva kan du få hjelp til

 • Komme i gang med fysisk aktivitet og trening
 • Få et sunnere kosthold
 • Slutte å snuse og røyke
 • Mestre stress og belastninger

Hvordan benytte seg av Friskliv- og mestringssenteret

Leger, annet helsepersonell og NAV kan henvise til oss. Du kan også selv ta kontakt med Friskliv- og mestringssenteret for å avtale en helsesamtale. Du trenger ikke være syk for å delta, det holder at du har lyst til å gjøre endringer for å forbedre helsa di. 

Målgruppen er de som er i fare for eller som allerede har utviklet sykdom.

Tilbudet på en Frisklivsresept varer i 12 uker og starter med en helsesamtale. Etter endt periode har vi en evaluering og forlenger ved behov. Vi har også mange gode samarbeidspartnere som er klare til å hjelpe deg videre med livsstilsendringen din. 

Frisklivsbrosjyre-2020.pdf

Til deg som henviser

 • Fyll ut navn, adresse, fødselsnummer og husk telefonnummer!
 • Kryss av for hva du og deltakeren har pratet om som bakgrunn for henvisningen
 • Signer resept 

Resepten sendes til Friskliv- og mestringssenteret. Dersom deltakeren får resepten med seg hjem, så send gjerne en kopi til oss også slik at vi kan ta kontakt om deltakeren ikke gjør det selv. 

Frisklivsresept – reseptblokk

Timeplan

På grunn av Covid-19 har vi for tiden et begrenset tilbud på timeplanen. I løpet av mars -21 starter vi opp igjen med sirkeltrening ute og yoga. Bassengtreningen og styrketrening må vi fremdeles vente med å starte opp igjen. 

Vi er derimot ute og går tur hver tirsdag og torsdag i all slags vær. Har du lyst til å bli med oss, så ta kontakt. Blir vi flere enn 20 deltakere så deler vi oss i to grupper. 

 

Husk at smittevernreglene gjelder på alle våre treninger. 

 • Vask/sprit hender før og etter trening
 • Hold en meters avstand
 • Host i albue
 • Er du syk eller har luftveissymptomer må du være hjemme til du har vært symptomfri i 24 timer
 • Hvis du har vært i utlandet, uansett hvilket land, må du vente 14 dager etter hjemkomst før du kan bli med på treningene våre eller komme til samtale. 

Timeplan:

 
MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

Bassengtrening

09.00-10.00

10.00-11.00

Sted: Råholt bad

Gå, treningsgruppe 

09.30-11-00

Sted: Friskliv- og mestringssenteret

 

Gå, treningsgruppe

09.30-11.00

Sted: Friskliv- og mestringssenteret

 

 

 

 

 

Yoga og avspenning

12.00-13.00

Sted: Friskliv- og mestringssenteret

 
 

Yoga og avspenning

13.00-14.00

Sted: Friskliv- og mestringssenteret

 

Sirkeltrening ute

13.00-14.30

Sted: Friskliv- og mestringssenteret

 

   
 

 14.00-15.30

Styrketrening

Sted: Råholt bad

 

   

Tilbudene hos Eidsvoll Friskliv- og mestringssenter

Helsesamtale

Hver reseptperiode startes og avsluttes med en helsesamtale. Sammen lager vi mål og en plan for hvordan du vil bruke Frisklivsresepten. 

Bassengtrening

Vi har trening i varmtvannsbassenget på Råholt bad. Her er det trening i vann med og uten utstyr. Fokus på styrke og bevegelighet. 

Gå-treningsgruppe

Vi går Tærudrunden på Råholt to ganger i uken. Turen er ca 4 km og vi går i all slags vær. Løypa er variert med både flat mark og bakker som det går an å få opp pulsen i. Vi har også et stopp der vi har øvelser for styrke og balanse. Tempoet tilpasses slik at alle får trent etter sitt nivå. 

Felles kaffe og lunsj

Etter gågruppa på tirsdagen har vi felles kaffe og/eller lunsj. Lunsj blir kjøpt inn og ordnet av frivillige på gågruppa. Dette koster 25 kroner, kun kontanter. Dersom det ikke blir ordnet lunsj er det mulig å få kjøpt dette i kafèen på Gladbakk aktivitetssenter. 

Yoga og avspenning

To ganger i uken er det Yoga og avspenning. På yoga følger vi et program med liggende yoga.  Dette er yoga for nybegynnere med fokus på pust og avspenning. Etter en halv time yoga er det avspenning. 

Styrketrening

Vi har styrketrening i et styrkerom på Råholt bad. Timen er lagt opp som "egentrening i gruppe". En instruktør er alltid til stede og kan veilede i bruke av apparater og øvelser.

Egentrening

To ganger i uken er treningsrommet på Friskliv- og mestringssenteret åpent for egentrening. Her er det spinningsykler, tredemøller og utstyr til styrketrening med strikk og egen vekt. Om du ikke har et eget treningsprogram, så får du hjelp til å lage et. 

Sirkeltrening ute

Intervallbasert sirkeltrening som vi har ute i all slags vær. Vi lager stasjoner og kjører 5 runder med 4 minutters intervaller. Styrke og kondisjonstrening.

Trening hos samarbeidspartnere

Dersom ikke tilbudene for trening som Friskliv- og mestringssenteret passer så har vi mange gode samarbeidspartnere som du kan få oversikt over hos oss. Vi kan hjelpe deg i gang!

Kurs i mestring av belastning (KIB-kurs)

Målgruppen for kurset er personer som ønsker å bedre sin evne til å mestre belastninger knyttet til både arbeid og privatliv feks. utbrenthet, stress og nedstemthet.  Kurset blir ledet av godkjent KIB-instruktør. Kursdeltakerne undervises i å bli oppmerksomme på tankene sine og se sammenhenger mellom tanker og følelser. Du lærer å vurdere og endre dine negative tolkninger av det som skjer samt å kjenne igjen og forandre negative mønstre på tanker og handlinger. Kurset går over 10 ganger 2,5 time hver gang. 

KIB-kurs-2020.pdf

Sterk og Friskere deg

I samarbeid med to coacher, Ane Melby og Linn Dalsaune, arrangerer Friskliv- og mestringssenteret Mestringskurset "Sterk og friskere deg". Dette er et kurs for deg som er 18-30 år og som trenger noen verktøy for å mestre hverdagens stress. Kurset går over 7 ganger og er gratis. Ta kontakt om du tenker dette kan være noe for deg. 

Sterk og friskere deg 2020.pdf

Tankevirus

Det er tre tegn på tankevirus: stress i kroppen, bekymring for fremtid og grubling og unngåelse. Kjenner du på noen av disse virusene er tankevirus et kurs for deg.  Ta kontakt om du tenker dette kan være noe for deg

Brosjyre tankevirus 2020.pdf

Kurs i mestring av kroniske smerter

Målgruppen er de som har kroniske smerter og som trenger hjelp og støtte til å finne ut hvordan en skal leve med dette. Kurset er lagt opp til samlinger to ganger i uken, en dag med teori og en dag med aktivitet. 

Kurs i mestring av hjertesykdom

For deg som har hatt hjerteinfarkt eller annen hjertesykdom og som trenger hjelp til å mestre hverdagen igjen og som ønsker å komme i gang med trening. Kurset vil inneholde både veiledning og trening. Du må ha gjennomgått belastningstest og være godkjent for trening.

mestring-av-hjertesykdom-2020.pdf

Fredagstur

Ca en fredag i måneden går vi på tur til turmål i Eidsvoll og nabokommuene. Turene blir annonsert på Facebooksiden vår og på Eidsvoll kommunes nettsider.

https://www.eidsvoll.kommune.no/aktuelt/bli-med-pa-tur-i-eidsvoll--2020

Hva koster tilbudene

Deltakelse på treningstilbudene på Friskliv- og mestringssenteret koster 400 kr for en 12 ukers periode

Kurs i mestring av belastninger:  700 kr

Tankevirus: 400 kr

Kurs i mestring av kroniske smerter: 500 kr 

Kurs i mestring av hjertesykdom: 500 kr

Trener du hos samarbeidspartnere er det egne priser alt etter hvor du trener.

Når foregår tilbudene

Friskliv- og mestringssenteret tar inn nye deltakere fortløpende og alle våre treninger har rullerende inntak. I perioder med stor pågang eller mange kurs pågående samtidig kan det være noe ventetid på oppstartssamtale. Timeplaner, tidspunkt for oppstart av kurs og annen informasjon vil bli annonsert på Friskliv- og mestringssenterets nettside og  på facebooksida vår.

Hvor holder vi til

Alle våre tilbud foregår på Råholt. Vi har base på Gladbakk aktivitetssenter, på baksiden av huset, opp mot Råholt ungdomsskole (gamle Gladbakk legesenter). Kjør Tærudvegen og ta andre avkjørsel til venstre (om du kommer fra Trondheimsvegen), der er det en liten parkeringsplass og vi har egen inngang. Noen av treningene har vi også på Råholt bad, dette står beskrevet på timeplanen. 

 

Hvem jobber på Friskliv- og mestringssenteret

Rita Karlsen Haugen, Sykepleier

Karianne Storesund, Fysioterapeut


Publisert: 13.05.2017 16:29:00
Sist endret: 23.02.2021 12:29