Innhold

Januar 2021

Laget av: Anna Alfarrustad, 14 år

Beskrivelse: «En mørk og krumrygget skikkelse står og ser på oss med lysende hulrom til øyne og åpen munn. På hodet bærer den en hatt. Hendene er som klør, og i den ene holder den en lykt. Figuren har på seg en vakkert, dekorert kappe. To øyne titter på oss fra kappen. Hva vil denne skikkelsen oss? Den er omringet av et stort mørke. Trærne er bladløse, og greinene er spisse som nåler. Det er et stort alvor og noe skummelt som kommer oss i møte. Samtidig er det noe som fascinerer».

Desember 2020

Desember 2020

Laget av: Ella Marie Opsahl (10), Oliver Aamodt Dahlum (11), Fride Bratlie Haakstad (9), Almira Sheikh (10), Aurora Knutsen (10) og Sofia Knutsen (10)

Beskrivelse: «En fargerik fabelfugl svever over oss. En staselig og eventyrlig fugl med krone på hodet. Den er stor og rund, med stort vingespenn og lang hals. På ryggen har den en kappe. Bak øret bærer den en prestekrage. På brystet har den et godt synlig, rødt hjerte. Fuglen bringer med seg kjærlighet og gode ønsker. Akkurat det vi trenger nå»

November 2020

November 2020

Laget av: Ferdinand Sæbøe, 10 år

Beskrivelse: «Utgangspunktet for dette kunstverket, er en boks og en plastfigur av en tiger. Tigeren går i ett med omgivelsene, og kan så vidt skimtes. Boksen er skapt om til en scene med lyskastere og laser. Scenen er duket for et skikkelig lysshow, og vi kan lett føle på stemningen og fremkalle rytmen i teknomusikken. Selvet lokket på boksen er malt om til en gammel dør. I en sprekk i det gamle treverket ser vi lyset fra alt som rører seg inne i boksen, og det skaper en spennende kontrast mellom gammel og nytt.»

Oktober 2020

Oktober 2020

Laget av: Amund Haug Soløst, 13 år

Beskrivelse: «Denne gangen er det en lysskulptur fra Kulturnatt som er valgt ut til Månedens Kunstverk. Skulpturen er laget av en kleshenger, jordbærduk, prismer og paljetter.

Skulpturen danner en skikkelse med utstrakte armer. Er det et spøkelse...? Er det en engel...? Skulpturen innbyr til undring, og det er nettopp dette som gjør den spennende. Den transparente tekstilen gjør den luftig, lett og full av bevegelse. De ulike overlappende lagene danner et spill i lys og skygge. De åpne armene kan lett assosieres med en omfavnelse eller en klem. Noe vi i disse tider har manko på og savner.»

August/september 2020

August/september 2020

Laget av: Stine Marie Strøm, 14 år

Beskrivelse: «Utgangspunktet for denne tegningen, er en Tigerlilje. Det er tydelig å se at blomsten er nøye observert med en presis bruk av linje. Samtidig bærer tegningen preg av stilisering og av fri fabulering. Her er et mønster av små ruter som går igjen i blomsten og i kronbladene. Bladene som svever og ser ut til å falle, gir liv og spenning til tegningen. Dette får oss lett til å tenke på avblomstring og at høsten står for tur».

Juli 2020

Juli 2020

Laget av: Sofie Choi Førsund, 13 år

Beskrivelse: «En ung kvinne svever blant skyene. Hun ser rett på oss med et våkent blikk og smiler et forsiktig smil. Det lange, sorte håret hennes blåser i vinden og hun har på seg en blå, vakkert dekorert kjole. Rundt hodet, armer og føtter ser vi glorier. Vi får lett assosiasjoner til noe hellig eller gudommelig. En gudinne i blått som vil oss alle vel.»

Juni 2020

Juni 2020

Laget av: Almira Sheikh, 10 år

Beskrivelse: «Her ser vi to sokkemonstre, en liten og en stor. De har store knappeøyne og er fargerikt kledd. De to myke skulpturene er både morsomme og litt skumle. Ser du nøye etter, så ser du at de har på seg munnbind. Det får oss lett til å tenke og minne oss på at vi alle må følge smittevernreglene også nå i sommerferien»

Mai 2020

Mai 2020

Laget av: Odein Kristoffersen Aurdal, 12 år

Beskrivelse: «Her ser vi fabelfugl! En skulptur laget av papir og gips. Fuglen er en skikkelig punker med hanekam, naglehalsebånd og piercing i nebbet. Den har sort sminke både rundt øynene og neglelakk på føttene. Dette er en type med gjennomført stil! Den ser tøff ut, samtidig har den noe glamorøst over seg. Den blå pelskappen og det glitrende halskjedet forsterker akkurat dette.» 

April 2020

April 2020

Laget av: Mie Skoghei Braaten, 9 år

Beskrivelse: «Steiner av ulike størrelse og fargesjatteringer er satt sammen og danner et tårn eller en liten varde. I mellom de store steinene ser vi små, hvite steiner, som leder blikket vårt oppover til toppen. Plasseringen i vannkanten gir bevegelse og vi lurer på hvor lenge det får stå i fred, før naturen tar det tilbake.»

Steinskulpturen er en del av et Land art-prosjekt som elevene på visuell kunst har arbeidet med på egen hånd i ukene som Kulturskolen har vært stengt.

Fabruar/mars 2020

Fabruar/mars 2020

Laget av: Jørgen Tverå Gran, 15 år

Beskrivelse:

«En revunge løfter hodet, strekker seg og ser mot stjernehimmelen. Den har et drømmende blikk og ser nysgjerrig ut. Er det første gang den forlater hiet og går ut på egenhånd mon tro? Forgrunnen er dekket av tre, blå og diagonale felt. Disse stramme, geometriske feltene står i kontrast til den lekne, organiske, lille reven. Dette skaper både spenning og undring, samtidig som det oppstår flere lag i bildet. Teknikken som er tatt i bruk er pastellkritt på bokpapp.»

Januar 2020

Januar 2020

Laget av: Marte Midtskog, 16 år.

Beskrivelse: «Bildet er en *Psaligrafi, (*Kunsten å klippe og skjære i papir. Teknikken er like gammel som oppfinnelsen av papiret dvs. ca. 2000 år og har sin opprinnelse fra Kina).

Dragen vi ser er omgitt av stiliserte, flammelignende former. Dragekroppen er komponert inn i en S-form, og vi kan lett forestille oss hvordan den slår med halen og beveger seg. Bildet har spennende kontraster mellom tynne linjer, flater og effektfullt bruk av mellomrom.

Dragen er et fabeldyr som dukker opp både i myter, sagn, og folketro. Den symboliserer ulike ting i forskjellige kulturer. I kristen tro blir den ofte fremstilt som ond og farlig, mens i Kina er den blant annet et symbol på værforhold som regn og torden.»

Desember 2019

Desember 2019

Laget av: Tina Flesvig, 12 år

Beskrivelse: «Vi ser er en abstrakt form. Fargene er harmoniske og i ulike fiolette toner. Selv om ikke bildet i seg selv forestiller noe spesielt er det lett å få assosiasjoner vann, is og smelting. Her er spor etter drypping og renning. Transparente lag står mot mettede fargesjikt. Bildet har noe spontant og friskt over seg som gir uttrykk for ren maleglede!»

November 2019

November 2019

Laget av: Ingrid Elise Aasen, 10 år

Beskrivelse: «Vi ser en sommerfugl. Det spesielle med den er at vingene inneholder andre planeter og galakser. Her er stjerner, raketter og grønne menn. Hvordan kan et lite insekt romme så mye mon tro? I bakgrunnen skimter vi deler av en sydhavsøy, der delfiner svømmer i det krystallklare havet. Himmelen er mørk og faretruende. En meteor er på full fart mot dette idylliske landskapet.

Tegningen inneholder flere spenningspunkter som skaper undring, og får oss til å stille mange, viktige spørsmål.»

Oktober 2019

Oktober 2019

 Laget av: Elnaaz Sheikh, 12 år

Beskrivelse:

Her ser vi en skulptur laget av skrot av både metall og plastikk. En blikkboks har blitt skapt om til hode og kropp. Armer og ben er av trekkspillrør. Hodebekledningen og snurrebarten gir oss lett assosiasjoner til en franskmann. En kunstner, munter og svingende med en baguette i hånda. Han har også med seg en liten venn, som skaper en fin kontrast til selve hovedfiguren.

September 2019

September 2019

Laget av: Thea Engeset, 17 år

Beskrivelse: En svane flakser med vingene og lener hodet tilbake i et skrik, i det den blir sprengt av noe som er fullt av pigger. Svanen ser ut til å gjennomgå en metamorfose, og tegningen viser øyeblikket som dette skjer. Det oppstår kontraster mellom den myke, dunete og fjærkledde svanekroppen og de harde, sylskarpe piggene. Bildet er fullt av dramatikk. Den diagonale komposisjonen understreker akkurat dette. Tegningen vekker oppsikt og får oss til å undre.

August 2019

August 2019

Laget av: Jørgen Torvmark (14) med signaturen LOL RAW. 

BeskrivelseUtformingen av denne lille figuren er tydelig inspirert av den japanske Manga-stilen. Spesielle kjennetegn til denne tegneseriestilen er blant annet de store, runde øynene og den tydelig streken. Det store hodet og den lille kroppen gir et barnlig preg, samtidig som hun er kledd som en ungdom. Så hun er kanskje midt i mellom? Blikket hennes er festet til noe vi ikke ser og med åpen munn ser hun undrende ut.

 

 

Juni/ juli 2019

Juni/juli 2019

Månedens kunstverk

Laget av: Gyda Josefine Opsahl, 15 år

Beskrivelse: «Motivet er malt og tegnet med en pinne i kombinasjon med fargeblyanter. Linjeføringen i fremstillingen av greinene er varierte, fra det helt tynne til det tykke. På den måten får treet liv og karakter. Innslaget av de blå tonene skaper en stemning av noe flyktig som en bris eller et kjølig vindpust.»

Mai 2019

Mai 2019

Månedens kunstverk

Laget av: Sebastian Kval Hunstad, 14 år

Beskrivelse: «Her er en tegning av to hender i to ulike posisjoner. Metoden som er tatt i bruk, er å se mest mulig på det du skal tegne og minst mulig på tegningen. På den måten trener man observasjonsevne, får med seg flere detaljer og blir en bedre tegner. Fingrenes form og hvordan de bøyer seg er overbevisende fremstilt. Det samme er linjene i håndflaten. Sammenstillingen av de to hendene er også interessant og teknikken er tusjpenn.»

April 2019

april 2019

Månedens kunstverk

Laget av: Emilie Alicja Zatek, 9 år

Beskrivelse: «Vi ser deler av arkitektur. En buegang og et tårn. Himmelen i bakgrunnen har farger i gult, rosa, fiolett, turkis og blått. Bildet er malt med klare, sterke farger. Penselstrøkene er tydelige og veksler mellom røffe og fine. De hvite prikkene sammen med de kontrastfulle og friske fargekombinasjonene skaper et livlig preg. Buene og tårnet gir oss lett assosiasjoner til noe gammelt, samtidig noe eventyrlig. Er det Soria Moria Slott mon tro?»

Mars 2019

Mars 2019

 

Laget av: Hanna Ringnes Hoff, 10 år

Beskrivelse: «Vi ser en blodrød solnedgang. Himmelen har også farger i blått, grønt, gult og oransje. Landskapet er delvis i mørke og skaper en kontrast til den fargerike himmelen. I forgrunnen skimtes noe mørke trær. Lengre inn i billedrommet ser vi en hvit bygning. Vinduene i huset reflekterer det røde lyset. Resten av landskapet er forenklet i brune og gylne fargeflater.

Bildet er inspirert av den franske kunstnerens, Armand Guillaumins maleri: «Solnedgang over Ivry».

Februar 2019

februar 2019

Månedens kunstverk

Laget av: Sakarias Bye, 9 år

Beskrivelse: «Her ser vi en skulptur av en gammel mann. Han viser flere kjennetegn av å være svært gammel, der han står og lener seg med tynne ben og krokete rygg til stokken sin. Han har både skjegg og buskete bryn. På toppen av hodet bærer han en flott hatt. Så selv om han tydeligvis har vondt i ryggen sin, er han en stilfull herremann.»

Januar 2019

Januar 2019

Månedens kunstverk

Laget av: Alvilde Fjørtoft Pettersen, 14 år

Beskrivelse: Utgangspunktet for dette bildet er redesign av boksider fra gamle, kasserte bøker. Ser vi nærmere etter oppdager vi at det er en datotavle som tidligere sto bakerst i alle bøker fra biblioteket. Hver gang den ble lånt ut ble det stemplet en ny dato for hvor lenge du kunne låne boka. Datotavlen er bokstavelig talt gått ut på dato og alle bøker blir lånt ut elektronisk.

Noe av det som er fascinerende med dette, er alle datoene som står der. Det at bakgrunnen er helt mørklagt, gjør at hver dato blir viktig og satt i fokus. Hva gjorde du 29. november 1988? Alle stemplene er stablet opp på hverandre, som en ujevn bokstabel.

24. november 1999 er siste utlånsdato. Den datoen henger som i lufta. Det siste manuelle stempelet før digitaliseringen tok over.

Bildet vekker mange tanker. Den gamle datotavlen har blitt omskapt og fått nytt liv.

Desember 2018

Desember 2018

Månedens kunstverk desember 

Laget av: Frida Augusta Eggen Lønberg, 15 å

Beskrivelse: «Frida har latt seg inspirere av Munch sin kunst. Særlig kommer dette frem i linjeføringen i fremstillingen av himmelen. Bildet er tegnet med hvitt conté kritt på en tonet papplate. Motivet er enkelt fremstilt. Her møtes himmel og sjø. På sjøen skimter vi flere seilbåter. Det blir en kontrast mellom den store altoppslukende naturen og de menneskeskapte båtene. Det er på mange måter et sart og nedtonet bilde, samtidig som det rommer mye».

November 2018

November 2018

Månedens kunstverk

Laget av: Simen Furuseth-Bjørkheim, 10 år

Beskrivelse: «Bildet denne gangen er en collage inspirert av den kjente, franske kunstneren Henri Matisse. I bildet ser vi tre skikkelser. Den ene sitter på en huske og de to andre står og holder rundt hverandre. Paret har en lys grønn bakgrunn og kommer frem i billedplanet. Figuren i huska er omgitt av rosa og oransje farger. Det store bakgrunnen står i kontrast til de små figurene. Her skapes det også en spenning mellom de tre skikkelsene som er interessant og som vi selv kan tolke».

Oktober 2018

Oktober 2018

Månedens kunstverk

Laget av: Helene Sannerhaugen, 11 år

Beskrivelse: «Vi ser et ansikt av en jente. Blikket er uutgrunnelig. Hun ser litt trist ut, samtidig som et smil kruser leppene hennes. Ansiktet hennes er omkranset av mørkt og mykt hår. Det mørke håret står i kontrast til det opplyste ansiktet. Tvetydigheten i ansiktsuttrykket, gjør at vi blir trukket til det og får oss til å undre. Vi lager derfor våre egne tolkninger av bildet. Portrettet er malt raskt med få og grove penselstrøk».

September 2018

September 2018

Månedens kunstverk

Laget av: Anna Alfarrustad, 12 år

Beskrivelse: Her er tre bokmerker tegnet med tusjpenn og bygd opp av punkt, linje og flate. Hvert merke hører til hver sin sjanger fra venstre har vi «Drama» så har vi «Romantikk» og til slutt er det «Grøss». Alle merkene er tegnet med en variert og spennende strek, og det en god fordeling av sorte og hvite flater. I de ulike motivene er det tatt i bruk tydelig symbolikk. Her ser vi både hjerte, roser og hodeskalle. Helheten sette oss kanskje i stemning av noe skummelt og mørkt, samtidig som de har noe vakkert og skjørt i seg.»

Juli/ August 2018

Juli/ August 2018

Månedens kunstverk

 

Laget av: Fredrik Lindseth, 14 år

Beskrivelse: «Fire, små figurer danner en morsom og tøff kvartett. Figurene er laget over samme mal, samtidig som de skiller seg fra hverandre. Akkurat som en tegneseriefigur har de spesielle kjennetegn. En har en sort caps, en annen har briller, en tredje går alltid med ene hånda i lomma og en fjerde har en sixpence på hodet. Skulpturene er malt med tydelige og ulike farger, slik at det er enkelt å skille de fra hverandre. Figurene ser ut til å være gutter på samme alder. De hører sammen, samtidig som de har hver sin personlighet. Dette kommer fint frem i ansiktsuttrykkene og de ulike kroppsholdningene.»

Mai/ Juni 2018

Mai/ Juni 2018

Månedens kunstverk

Laget av: Synne Sofie Storhaug, 11 år

Beskrivelse: «Her ser vi et flagg ute i naturen. Bunnfargen er blå og står i stil med spørsmålet: «Hvorfor er himmelen blå?». Svaret med at det alltid er noen som smiler, får oss til å trekke på smilebåndet. Skriften er tydelig og flott utformet og skriftbildet er godt plassert.»

Flagget er én del av en hel lenke med flagg som nå henger i trærne ved Kilden på Badet. Hver gang vinden tar tak i flaggene vil gode budskap og ønsker spres utover Eidsvoll. Mer enn 60 ulike små og store arbeider som kunstelevene har laget, danner en opplevelsesløype på kulturstien som har fått tittelen: «Prosjekt Kilden»

April 2018

April 2018

Månedens kunstverk April

Laget av: Amund Haug Soløst, 10 år

Beskrivelse: «Vi ser et leirhode med en gapende munn. Håret av metalltråd står rett til vers. Kroppen er av hønsenetting. Øynene av tegnestifter ser i kryss. Hodet har både et intenst og humoristisk uttrykk. Den åpne munnen gjør oss nysgjerrige. Er dette et skrik eller synger figuren av full kraft? Det er det opp til oss tilskuere å undre oss over.»

Mars 2018

Mars 2018

Månedens kunstverk Mars

 

Laget av: Elias Rokhaug, 15 år

Beskrivelse: «Et ansikt trer frem fra skyggen i bakgrunnen. Et portrett av en ung mann. Samtidig som han har blikket festet på oss som tilskuere, ser det ut til at han ser innover i seg selv. Ansiktstrekkene er modellert frem på en overbevisende måte. Her gir bruken av lys og skygge liv til ansiktet. Ansiktsuttrykket er rolig, samtidig litt drømmende. Den litt voldsomme og skissepregede bakgrunnen ser ut til å gå i ett med håret som får tegningen til å fremstå uhøvlet og umiddelbart som om personen er fanget i et øyeblikk».

Februar 2018

Februar 2018

Månedens kunstverk

Laget av: Sofie Choi Førsund, 11 år

Beskrivelse: «Vi ser et mønster som består av ulike stiliserte vekster. Her er knopper, blomster og blader som er i ferd med å folde seg ut. Bildet har en frodighet i seg, både med hensyn til fargevalget og alle de organiske formene. Motivet uttrykker mye sprudlende glede, og minner oss på at vi har en vår og sommer i vente.»

Januar 2018

Januar 2018

Månedens kunstverk Januar

Laget av: Sigurd Berg- Hansen 13 år

Beskrivelse: «Vi ser et hode iført en gassmaske som er formet i leire. Både hodet og masken er patinert i bruntoner og ser ut til å være fra en annen tid med kobling tilbake til krigens dager. Masken beskytter personen som bærer den. Selv om masken og personen kan virke skumle, (mye fordi vi ikke kan se bærerens ansiktstrekk) er det også noe fascinerende i hvordan den er utformet. Med de store sirkelformede øynene og det lange munnstykket, kan den lett assosieres med en figur fra en science fiction roman.»

Månedens bilder 2017

Desember 2017

Månedens kunstverk

Laget av: Adele I Tomre Bolgen, 11 år

Beskrivelse: «På en bakketopp steiler en Enhjørning. Som en mørk silhuett mot en månelys himmel i toner av gult, rosa, blått og fiolett. Himmelen er malt med synlige og røffe penselstrøk. Dette skaper en spennende kontrast til den mer dekkende teknikken i fremstillingen av hesten og bakken. Det at vi ikke ser alle detaljene, gjør av vi må dikte selv og bruke vår egen fantasi.»

November 2017

Månedens Bilde November

Laget av: Ivan Vladyko, 12 år

Beskrivelse: «I vinduet står en dronning med sine to små barn og peker ut på et landskap med en soloppgang og en stjernehimmel. Tegningen har fått tittelen: «Eventyr». Dronningen har krone på hodet, og står med løftet arm og peker utover. Hun ser ut til å fortelle de to små noe som vekker deres interesse, siden de begge står tett ved sin mor og følger med. Tegningen har en spennende synsvinkel med morsomme detaljer og ser ut til å være tatt rett ut fra et eventyr.»

Oktober 2017

Månedens kunstverk

Laget av: Sander Holt Eilertsen, 14 år


Beskrivelse: «Et stort skip pløyer seg gjennom spisse isflak. Tegningen viser et utsnitt av skipet, der vi kun ser den ene siden. Perspektivet forteller oss noe om skipets størrelse. Det fremstår gedigent og massivt, og vi blir nesten svimle av å se på det. Båtsiden er dekket av metallplater naglet fast i skroget. Oppe på dekk skimter vi fire skorsteiner. Vi ser dampen strømme ut av de to bakerste. Skipet ser ut til å være på full fart fremover.

Tegningen har en spennende kontrast mellom de store flatene og detaljer. Den sort-hvitt tegningen gir også assosiasjoner til en fortid med storstilte passasjerskip som gikk på damp.»

September 2017

Månedens kunstverk

Laget av: Karen Johanne Aasen, 11 år

Beskrivelse: «Vi ser en grå katt som sitter på en stor og forgyllet trone. Under seg har den en myk, rød pute. Katten har et uutgrunnelig blikk og ser litt mystisk ut med sine markerte øyne. Katten bærer juveler på hodet og rundt halsen. Smykkene og bruken av den varme gule fargen sammen med den fiolette gjør at den fremstår som noe opphøyet og kongelig. Tankene går lett til gamle Egypt, der katten fikk gå fritt i templene og ble regnet som et hellig dyr».

Juli og August 2017

 

Laget av: Maja Johanne Krogvold, 14 år

Beskrivelse: «Vi ser en by nede i en vulkan. Dette er en skulptur i miniatyr formet i leire. Her er veier, høyhus og biler. Sammenstillingen av den moderne byen og vulkanen får oss til å tenke og undre oss. Vulkanen som omslutter byen virker både beskyttende og truende. Når får vulkanen et utbrudd..?»

Mai og juni 2017

Månedens bilde - Mai og juni

Laget av: Sebastian Widmer Sørensen, 12 år

Beskrivelse: «Her ser vi en skulptur bestående av to underlige fugler. Den ene større enn den andre. Størrelsesforholdet gjør at det blir en egen dynamikk og kontrast mellom de to. Den store fuglen med sitt store, gule nebb og prikkete kropp er både morsom og ser litt streng ut. Den står på sine lange ben, mens den lille, grønne fuglen ser ut til å svømme rundt.»

Skulpturen er laget av ståltråd og gips.

April 2017

Månedens bilde april

Laget av: Jørgen Tverå Gran, 12 år

Beskrivelse: «Med utgangspunkt i en figur med store øyne, har Jørgen laget sitt eget stempel. Figuren er trykket flere ganger og danner et flatemønster. Gjentagelsen av sorte og blå figurer satt i et system skaper en fin rytme. Variasjonen i trykket gjør at hver figur får sitt særpreg. Flatemønsteret har flere muligheter i seg både som bilde og f.eks. en tapet.»

Teknikk: Linotrykk med akrylmaling.

Mars 2017

Månedens bilde mars

Laget av: Andrea Emilie Jimenez, 9 år.

Beskrivelse: «Denne gangen er «Månedens bilde» en tegneseriestripe som handler om den nye jenta i klassen. Første skoledag starter ikke godt for henne. Hun blir ledd av og kalt en taper når læreren presenterer henne. Jenta skiller seg ut med sitt store hodet med et følehorn på toppen. To venninner fra klassen trøster henne og løfter henne opp. En dag som kunne endt i tårer og utestengelse ender med glede! Med enkle virkemidler blir historien lett lesbar og vi lever oss inn i handlingen.»

Månedens bilde februar

Månedens bilde februar

Laget av: Thea Engeset, 15 år

Beskrivelse: «Skulpturen ser ut til å ville lette fra bakken ved hjelp av sine fjærkledde armer. Assosiasjonene går lett til den mytologiske figuren Ikaros som klarte å fly, men som kom for nær solen slik at vingene smeltet. Ser vi nærmere på skulpturens armer ser vi antydning til smelting. Skulpturen har feminine former. Den er i spranget, full av bevegelse og kraft. Som tilskuere ønsker vi et den skal kunne lette fra bakken og fly.

Skulpturen er laget av: ståltråd, gips og papir og kan ses i biblioteket frem til rett etter vinterferien.

Månedens bilde januar

Månedens bilde januar

 

Laget av: Max Malmberg, 12 år

Beskrivelse: Dette er en Monotypi, et unikt trykk. Bildet er i et abstrakt formspråk, samtidig som vi kan fabulere og se mye i det. Her er det store kontraster mellom lyst og mørkt. Den lille, rektangulære formen skaper et fokus i bildet. De tynne, lyse stripene peker mot en gul lysstråle i høyre hjørnet. Som om den lille firkanten er på vei mot en utgang.

 

Desember 2016

Månedens bilde desember

Laget av: Mille Sofie Lindås, 12 år.

Beskrivelse: «Vi ser en skulptur formet som en engel. Vingene er tunge. Armene beskytter ansiktet. Hendene ser ut til å være knyttet som to boksehansker klare til kamp. Skulpturen er høyreist og har noe kraftfullt over seg. Den har både en styrke og en sårbarhet i seg som man blir berørt av og fester seg ved.»

Skulpturen er laget av ståltråd og gips.

November 2016

Månedens bilde november

Månedens bilde november 

Laget av: Nadine Bahto, 9 år.

Beskrivelse: «Vi ser to skikkelser som er vendt mot hverandre. De ser rett på hverandre. Profilene kommer tydelig frem. Skikkelsene ligner på hverandre. Den ene er i lyse, varme farger og den andre i kjølige, mørke farger. Begge har de langt hår. Bakgrunnen er delt inn i to avgrensede felt, en lys og en mørk side. Det at de to er like, men ulike får oss lett til å tenke på om de kanskje er søstre eller er det kanskje én og samme person..?»

Teknikk: akvarell

Oktober 2016

Månedens bilde oktober

Månedens bilde

Beskrivelse: Med utgangspunkt i et sort-hvitt foto har Marthe forenklet og stilisert motivet, og gjort det til sitt eget. Vi ser en jente med hestehale som holder en katt. I bakgrunnen er et forenklet fjellandskap, der månen er i ferd med å dukke frem. Ser vi litt mer nøye på jenta og katten, legger vi merke til at begge har vinger. Katten har også en underlig hale. Tegningen har store kontraster mellom sort og hvitt, og mellom store flater og tynne linjer.

Teknikk: tusjpenn

«Utformingen av denne lille figuren er tydelig inspirert av den japanske Manga-stilen. Spesielle kjennetegn til denne tegneseriestilen er blant annet de store, runde øynene og den tydelig streken. Det store hodet og den lille kroppen gir et barnlig preg, samtidig som hun er kledd som en ungdom. Så hun er kanskje midt i mellom? Blikket hennes er festet til noe vi ikke ser og med åpen munn ser hun undrende ut».

 

Laget av:Odin Kristoffersen Aurdal, 12 år

 

 

Beskrivelse: «Her ser vi fabelfugl! En skulptur laget av papir og gips. Fuglen er en skikkelig punker med hanekam, naglehalsebånd og piercing i nebbet. Den har sort sminke både rundt øynene og neglelakk på føttene. Dette er en type med gjennomført stil! Den ser tøff ut, samtidig har den noe glamorøst over seg. Den blå pelskappen og det glitrende halskjedet forsterker akkurat dette.»

 


Publisert: 28.11.2016 09:10:14
Sist endret: 01.02.2021 11:41