Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Juli/ August 2018

Månedens kunstverk

 

Laget av: Fredrik Lindseth, 14 år

Beskrivelse: «Fire, små figurer danner en morsom og tøff kvartett. Figurene er laget over samme mal, samtidig som de skiller seg fra hverandre. Akkurat som en tegneseriefigur har de spesielle kjennetegn. En har en sort caps, en annen har briller, en tredje går alltid med ene hånda i lomma og en fjerde har en sixpence på hodet. Skulpturene er malt med tydelige og ulike farger, slik at det er enkelt å skille de fra hverandre. Figurene ser ut til å være gutter på samme alder. De hører sammen, samtidig som de har hver sin personlighet. Dette kommer fint frem i ansiktsuttrykkene og de ulike kroppsholdningene.»

Mai/ Juni 2018

Mai/ Juni 2018

Månedens kunstverk

Laget av: Synne Sofie Storhaug, 11 år

Beskrivelse: «Her ser vi et flagg ute i naturen. Bunnfargen er blå og står i stil med spørsmålet: «Hvorfor er himmelen blå?». Svaret med at det alltid er noen som smiler, får oss til å trekke på smilebåndet. Skriften er tydelig og flott utformet og skriftbildet er godt plassert.»

Flagget er én del av en hel lenke med flagg som nå henger i trærne ved Kilden på Badet. Hver gang vinden tar tak i flaggene vil gode budskap og ønsker spres utover Eidsvoll. Mer enn 60 ulike små og store arbeider som kunstelevene har laget, danner en opplevelsesløype på kulturstien som har fått tittelen: «Prosjekt Kilden»

April 2018

April 2018

Månedens kunstverk April

Laget av: Amund Haug Soløst, 10 år

Beskrivelse: «Vi ser et leirhode med en gapende munn. Håret av metalltråd står rett til vers. Kroppen er av hønsenetting. Øynene av tegnestifter ser i kryss. Hodet har både et intenst og humoristisk uttrykk. Den åpne munnen gjør oss nysgjerrige. Er dette et skrik eller synger figuren av full kraft? Det er det opp til oss tilskuere å undre oss over.»

Mars 2018

Mars 2018

Månedens kunstverk Mars

 

Laget av: Elias Rokhaug, 15 år

Beskrivelse: «Et ansikt trer frem fra skyggen i bakgrunnen. Et portrett av en ung mann. Samtidig som han har blikket festet på oss som tilskuere, ser det ut til at han ser innover i seg selv. Ansiktstrekkene er modellert frem på en overbevisende måte. Her gir bruken av lys og skygge liv til ansiktet. Ansiktsuttrykket er rolig, samtidig litt drømmende. Den litt voldsomme og skissepregede bakgrunnen ser ut til å gå i ett med håret som får tegningen til å fremstå uhøvlet og umiddelbart som om personen er fanget i et øyeblikk».

Februar 2018

Februar 2018

Månedens kunstverk

Laget av: Sofie Choi Førsund, 11 år

Beskrivelse: «Vi ser et mønster som består av ulike stiliserte vekster. Her er knopper, blomster og blader som er i ferd med å folde seg ut. Bildet har en frodighet i seg, både med hensyn til fargevalget og alle de organiske formene. Motivet uttrykker mye sprudlende glede, og minner oss på at vi har en vår og sommer i vente.»

Januar 2018

Januar 2018

Månedens kunstverk Januar

Laget av: Sigurd Berg- Hansen 13 år

Beskrivelse: «Vi ser et hode iført en gassmaske som er formet i leire. Både hodet og masken er patinert i bruntoner og ser ut til å være fra en annen tid med kobling tilbake til krigens dager. Masken beskytter personen som bærer den. Selv om masken og personen kan virke skumle, (mye fordi vi ikke kan se bærerens ansiktstrekk) er det også noe fascinerende i hvordan den er utformet. Med de store sirkelformede øynene og det lange munnstykket, kan den lett assosieres med en figur fra en science fiction roman.»

Desember 2017

Desember 2017

Månedens kunstverk

Laget av: Adele I Tomre Bolgen, 11 år

Beskrivelse: «På en bakketopp steiler en Enhjørning. Som en mørk silhuett mot en månelys himmel i toner av gult, rosa, blått og fiolett. Himmelen er malt med synlige og røffe penselstrøk. Dette skaper en spennende kontrast til den mer dekkende teknikken i fremstillingen av hesten og bakken. Det at vi ikke ser alle detaljene, gjør av vi må dikte selv og bruke vår egen fantasi.»

November 2017

November 2017

Månedens Bilde November

Laget av: Ivan Vladyko, 12 år

Beskrivelse: «I vinduet står en dronning med sine to små barn og peker ut på et landskap med en soloppgang og en stjernehimmel. Tegningen har fått tittelen: «Eventyr». Dronningen har krone på hodet, og står med løftet arm og peker utover. Hun ser ut til å fortelle de to små noe som vekker deres interesse, siden de begge står tett ved sin mor og følger med. Tegningen har en spennende synsvinkel med morsomme detaljer og ser ut til å være tatt rett ut fra et eventyr.»

Oktober 2017

Oktober 2017

Månedens kunstverk

Laget av: Sander Holt Eilertsen, 14 år


Beskrivelse: «Et stort skip pløyer seg gjennom spisse isflak. Tegningen viser et utsnitt av skipet, der vi kun ser den ene siden. Perspektivet forteller oss noe om skipets størrelse. Det fremstår gedigent og massivt, og vi blir nesten svimle av å se på det. Båtsiden er dekket av metallplater naglet fast i skroget. Oppe på dekk skimter vi fire skorsteiner. Vi ser dampen strømme ut av de to bakerste. Skipet ser ut til å være på full fart fremover.

Tegningen har en spennende kontrast mellom de store flatene og detaljer. Den sort-hvitt tegningen gir også assosiasjoner til en fortid med storstilte passasjerskip som gikk på damp.»

September 2017

September 2017

Månedens kunstverk

Laget av: Karen Johanne Aasen, 11 år

Beskrivelse: «Vi ser en grå katt som sitter på en stor og forgyllet trone. Under seg har den en myk, rød pute. Katten har et uutgrunnelig blikk og ser litt mystisk ut med sine markerte øyne. Katten bærer juveler på hodet og rundt halsen. Smykkene og bruken av den varme gule fargen sammen med den fiolette gjør at den fremstår som noe opphøyet og kongelig. Tankene går lett til gamle Egypt, der katten fikk gå fritt i templene og ble regnet som et hellig dyr».

Juli og August 2017

Juli og August 2017

 

Laget av: Maja Johanne Krogvold, 14 år

Beskrivelse: «Vi ser en by nede i en vulkan. Dette er en skulptur i miniatyr formet i leire. Her er veier, høyhus og biler. Sammenstillingen av den moderne byen og vulkanen får oss til å tenke og undre oss. Vulkanen som omslutter byen virker både beskyttende og truende. Når får vulkanen et utbrudd..?»

Mai og Juni 2017

Mai og juni 2017

Månedens bilde - Mai og juni

Laget av: Sebastian Widmer Sørensen, 12 år

Beskrivelse: «Her ser vi en skulptur bestående av to underlige fugler. Den ene større enn den andre. Størrelsesforholdet gjør at det blir en egen dynamikk og kontrast mellom de to. Den store fuglen med sitt store, gule nebb og prikkete kropp er både morsom og ser litt streng ut. Den står på sine lange ben, mens den lille, grønne fuglen ser ut til å svømme rundt.»

Skulpturen er laget av ståltråd og gips.

April 2017

April 2017

Månedens bilde april

Laget av: Jørgen Tverå Gran, 12 år

Beskrivelse: «Med utgangspunkt i en figur med store øyne, har Jørgen laget sitt eget stempel. Figuren er trykket flere ganger og danner et flatemønster. Gjentagelsen av sorte og blå figurer satt i et system skaper en fin rytme. Variasjonen i trykket gjør at hver figur får sitt særpreg. Flatemønsteret har flere muligheter i seg både som bilde og f.eks. en tapet.»

Teknikk: Linotrykk med akrylmaling.

Mars 2017

Mars 2017

Månedens bilde mars

Laget av: Andrea Emilie Jimenez, 9 år.

Beskrivelse: «Denne gangen er «Månedens bilde» en tegneseriestripe som handler om den nye jenta i klassen. Første skoledag starter ikke godt for henne. Hun blir ledd av og kalt en taper når læreren presenterer henne. Jenta skiller seg ut med sitt store hodet med et følehorn på toppen. To venninner fra klassen trøster henne og løfter henne opp. En dag som kunne endt i tårer og utestengelse ender med glede! Med enkle virkemidler blir historien lett lesbar og vi lever oss inn i handlingen.»

Februar 2017

Månedens bilde februar

Månedens bilde februar

Laget av: Thea Engeset, 15 år

Beskrivelse: «Skulpturen ser ut til å ville lette fra bakken ved hjelp av sine fjærkledde armer. Assosiasjonene går lett til den mytologiske figuren Ikaros som klarte å fly, men som kom for nær solen slik at vingene smeltet. Ser vi nærmere på skulpturens armer ser vi antydning til smelting. Skulpturen har feminine former. Den er i spranget, full av bevegelse og kraft. Som tilskuere ønsker vi et den skal kunne lette fra bakken og fly.

Skulpturen er laget av: ståltråd, gips og papir og kan ses i biblioteket frem til rett etter vinterferien.

Januar 2017

Månedens bilde januar

Månedens bilde januar

 

Laget av: Max Malmberg, 12 år

Beskrivelse: Dette er en Monotypi, et unikt trykk. Bildet er i et abstrakt formspråk, samtidig som vi kan fabulere og se mye i det. Her er det store kontraster mellom lyst og mørkt. Den lille, rektangulære formen skaper et fokus i bildet. De tynne, lyse stripene peker mot en gul lysstråle i høyre hjørnet. Som om den lille firkanten er på vei mot en utgang.

 

Desember 2016

Månedens bilde desember

Laget av: Mille Sofie Lindås, 12 år.

Beskrivelse: «Vi ser en skulptur formet som en engel. Vingene er tunge. Armene beskytter ansiktet. Hendene ser ut til å være knyttet som to boksehansker klare til kamp. Skulpturen er høyreist og har noe kraftfullt over seg. Den har både en styrke og en sårbarhet i seg som man blir berørt av og fester seg ved.»

Skulpturen er laget av ståltråd og gips.

November 2016

Månedens bilde november

Månedens bilde november 

Laget av: Nadine Bahto, 9 år.

Beskrivelse: «Vi ser to skikkelser som er vendt mot hverandre. De ser rett på hverandre. Profilene kommer tydelig frem. Skikkelsene ligner på hverandre. Den ene er i lyse, varme farger og den andre i kjølige, mørke farger. Begge har de langt hår. Bakgrunnen er delt inn i to avgrensede felt, en lys og en mørk side. Det at de to er like, men ulike får oss lett til å tenke på om de kanskje er søstre eller er det kanskje én og samme person..?»

Teknikk: akvarell

Oktober 2016

Månedens bilde oktober

Månedens bilde

Beskrivelse: Med utgangspunkt i et sort-hvitt foto har Marthe forenklet og stilisert motivet, og gjort det til sitt eget. Vi ser en jente med hestehale som holder en katt. I bakgrunnen er et forenklet fjellandskap, der månen er i ferd med å dukke frem. Ser vi litt mer nøye på jenta og katten, legger vi merke til at begge har vinger. Katten har også en underlig hale. Tegningen har store kontraster mellom sort og hvitt, og mellom store flater og tynne linjer.

Teknikk: tusjpenn


Publisert: 28.11.2016 09:10:14
Sist endret: 28.11.2016 09:14