Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Office 365

Høsten 2016 innførte Eidsvoll Kommune tjeneste Office 365 for alle lærere og elever i kommunen. Tjenesten inkluderer de kjente programmene Word, Excel og PowerPoint i tillegg til mange andre tjenester elevene vil få bruk for i undervisningen.

Selv om disse programmene er kjent for mange er de nå knyttet opp mot en nettsky som gir skolen og elevene mange nye muligheter. Det betyr blant annet at alle elever nå får gratis tilgang til disse programmene hjemme!

Eleven kan bruke programmene på mange måter. Enten ved å laste dem ned på egen pc, bruke programmet i nettleseren eller laste ned programmene som en app på telefon eller nettbrett.

Kom igang

Det er elevens Feide-bruker som gir tilgang til tjenesten. Dette er det samme brukernavnet og passordet som eleven bruker for å komme inn på it’s learning og på pcene på skolen.

 

Logg inn office 365

 

For å bruke tjenesten må eleven logge seg inn i to omganger. I den første innloggingen bruker eleven brukernavnet@digirom.no

 

 

Når dette er skrevet inn spretter det opp en ny side. Her velger du Eidsvoll fra nedtrekksmenyen.

Etter dette kommer en ny innloggingsside. Her skriver eleven kun brukernavnet og passordet slik som på it’s learning.

 

Ulik bruk av Office 365

På skolen vil elevene først og fremst bruke programmene i nettleseren. Dette fordi eleven da lettere får tilgang på filene han/ hun lagrer både hjemme og på skolen.

Her kommer oppskrift på hvordan elevene kan bruke programmene på ulike måter:

Det finnes mange ulike nettlesere. De mest kjente er Explorer, Safari, Chrome og Firefox. Office 365 fungerer i alle sammen. 

Logg inn (som beskrevet ovenfor) og velg det programmet (nettappen) du ønsker å bruke!

 

 

Når eleven jobber i nettleseren lagres dokumentet automatisk i skyen. Det betyr at eleven vil finne igjen dokument han/ hun jobber med på skolen hjemme og motsatt. Eleven må bare huske å gi dokumentet et fornuftig navn ved å trykke på dokument øvet på siden: 

 

 

Logg inn på samme måte som beskrevet ovenfor. På startsiden trykker du Installer Office 2016.

 

 

Her kan du også bruke programmene i nettleseren på samme måte som beskrevet ovenfor eller du kan laste de ned som apper:

Gå inn i App Store (iPhone/ iPad) eller Google Play (Android) og søk på det programmet du ønsker å laste ned. Last ned og logg inn med samme bruker som på nettsiden.

 

Last ned som PDF

Last ned bruksanvisning som PDF.


Publisert: 21.06.2017 11:45:58
Sist endret: 21.06.2017 11:45