Innhold

Foreldreportalen

Tilgang for foresatte til å logge inn i foreldreportalen til skolens administrative system som heter Visma Flyt Skole. Hensikten med dette er å bedre samarbeidet og informasjonsflyten mellom hjem og skole. 

Foresatte kan nå siden via en nettleser med adressen https://skole.visma.com/eidsvoll

Logg på med ID-Porten/Min ID

Foresatte må logge på med ID-Porten/Min ID. Ved første gangs pålogging vil det komme et spørsmål om å gi generelt samtykke til elektronisk kommunikasjon. 

Her vil dere kunne finne:

  • Kontaktinformasjonen som er registrert på foresatte med mulighet for å gjøre endringer.
  • En beskjedfunksjon som kun er tilgjengelig i Foreldreportalen
  • Skolens registrerte fravær på eleven.
  • Skolens registrerte orden- og oppførselsanmerkninger på eleven.
  • Elevens terminkarakterer.
  • Elevens underveisvurderinger.
  • Samtykker som i dag gis på papir (bading, bilder, sitte på i privatbil, etc).
  • Hvilke grupper eleven er med i (klasser, språk og valgfag).
  • SFO-tilbud med mulighet for å gjøre endringer.

Office 365

Høsten 2016 innførte Eidsvoll Kommune tjeneste Office 365 for alle lærere og elever i kommunen. Tjenesten inkluderer de kjente programmene Word, Excel og PowerPoint i tillegg til mange andre tjenester elevene vil få bruk for i undervisningen.

Selv om disse programmene er kjent for mange er de nå knyttet opp mot en nettsky som gir skolen og elevene mange nye muligheter. Det betyr blant annet at alle elever nå får gratis tilgang til disse programmene hjemme!

Eleven kan bruke programmene på mange måter. Enten ved å laste dem ned på egen pc, bruke programmet i nettleseren eller laste ned programmene som en app på telefon eller nettbrett.

Kom i gang

Det er elevens Feide-bruker som gir tilgang til tjenesten. Dette er det samme brukernavnet og passordet som eleven bruker for å komme inn på pc-ene på skolen. 

For å bruke tjenesten må du logge deg inn med brukernavnet@digirom.no (f.eks. karinord@digirom.noog passordet til Feide-brukeren din.

Link til Office 365 ligger øverst på forsiden til Vilberg skole.

Ulik bruk av Office 365

På skolen vil elevene først og fremst bruke programmene i nettleseren. Dette fordi eleven da lettere får tilgang på filene han/ hun lagrer både hjemme og på skolen.

Her kommer oppskrift på hvordan elevene kan bruke programmene på ulike måter:

Bruk programmene i nettleseren 

Logg inn (som beskrevet ovenfor) og velg det programmet (nettappen) du ønsker å bruke!

Når eleven jobber i nettleseren lagres dokumentet automatisk i skyen. Det betyr at eleven vil finne igjen dokument han/ hun jobber med på skolen hjemme og motsatt. Eleven må bare huske å gi dokumentet et fornuftig navn ved å trykke på dokument øverst på siden: 

Last ned programmene på egen pc

Logg inn på samme måte som beskrevet ovenfor. På startsiden trykker du Installer Office.

Bruk programmene på mobil/nettbrett

Her kan du også bruke programmene i nettleseren på samme måte som beskrevet ovenfor eller du kan laste de ned som apper:

Gå inn i App Store (iPhone/ iPad) eller Google Play (Android) og søk på det programmet du ønsker å laste ned. Last ned og logg inn med samme bruker som på nettsiden.


Publisert: 24.04.2019 10:16:56
Sist endret: 24.04.2019 10:16