test

Møte med pårørende om omstrukturering av omsorgsboliger

11. og 13. mars inviterte kommunalsjef Nina Dahl Martinsen til informasjonsmøte og dialog med pårørende og pasienter, først ved Vilberg bosenter, deretter fra Pålsejordet. Det første møtet samlet 47 beboere og pårørende, det andre omkring 20 pårørende. Tillitsvalgte og verneombud var også invitert til møtene.

Sist oppdatert: 15.03.2025 08:48 | Publisert: 14.03.2025 16:53:34

Vinter på Vorma

Vinter på Vorma

Foto: Eidsvoll kommune

Her kan du lese mer om bakgrunn og formål med omstruktureringen

Inviterer til nytt møte i april

- Det var viktig og fint å møte pårørende og beboere ved begge omsorgsboligene denne uken. Jeg forstår at de som er berørt er urolige og har mange spørsmål. Kommunen har forsøkt å svare så godt som mulig på det vi vet så langt i prosessen akkurat nå. Jeg og mine dyktige kolleger skal gjøre det vi kan for å trygge de berørte i en krevende situasjon, sier kommunalsjefen.

Kommunalsjefen inviterte til nytt dialogmøte mot slutten av april, de berørte vil motta invitasjon fra kommunen. I tillegg ble deltakerne på møtet oppfordret til å sende kommunen eventuelle spørsmål til en egen e-post adresse for pårørende og beboere.

Kommunalsjefen orienterte og pårørende holdt en flammende appell

Kommunalsjefen, som er øverste administrative leder for kommunalområdet Helse og mestring, innledet med en presentasjon om bakgrunn for omstruktureringen av omsorgsboliger, ulike faser i arbeidet og når i prosessen kommunen vil involvere de berørte.

- I løpet av 2024 ble det utarbeidet et kunnskapsgrunnlag, som kommunedirektørens forslag til budsjett 2025 bygger på. Dette tiltaket er nå politisk vedtatt i budsjettet for 2025. Administrasjonens oppgave er å iverksette og gjennomføre dette, sier Martinsen. Nå er vi helt i starten av prosessen for gjennomføring.

Engasjementet var stort og pårørende ved Pålsejordet hadde organisert seg på rådhuset 13. mars. Eira Eline Storstein Nybø representerer de pårørende ved denne omsorgsboligen og holdt en flammende appell. Hun hadde også samlet en rekke spørsmål fra de pårørende til administrasjonen.

- Det er svært nyttig for administrasjonen å få spørsmålene fra pårørende gruppa for å forstå hva som er viktig for dem, sier kommunalsjefen. Jeg opplever at vi hadde en god samtale under møtet og håper vi kan fortsette å ha en konstruktiv dialog i den videre prosessen. Vi ser engasjementet mot det politiske vedtaket. Administrasjonens jobb er å planlegge og gjennomføre vedtaket.

Viktig med dialog med pårørende

Kommunalsjefen understreker at et godt samarbeid mellom pårørende og kommunen er viktig for at omstruktureringen skal være så skånsom som mulig for beboerne. I tillegg til at kommunen ønsker dialog med pårørende gruppen, er det etablert en referansegruppe av kommunen, som skal sørge for at de pårørende stemmer blir hørt i prosessen.