Bildet viser logoen til NM i vannsklie 2024

Bli med på NM-kvalifiseringen i vannsklie på Råholt Bad fredag 8. mars 2024!
Forhåndspåmeldingen har startet, med 20 plasser i hver klasse. Deltakerlistene ligger i billettsalget, så møt opp og sikre deg plass!  Det tas påmeldinger helt fram til konkurransestart.

Det er kun anledning til å representere ett bad i NM, så kvalifiseringen på Råholt Bad er forbeholdt dem som ikke allerede har vunnet NM-deltakelse på et annet bad.

Tre klasser og felles finale

• Barn- og ungdom mellom 10 og 16 år.
  • Kvinner over 16 år.
  • Menn over 16 år.
  • Finale i «åpen klasse»
  • Registrering og påmelding kl 17.00.
  • Innskliing kl 17.30.
  • Konkurransestart kl 18.00.
  • Premieutdeling cirka kl 19.45.

Barn og ungdom sklir før kvinnene. Mennene setter sist utfor.
Konkurransen avsluttes med finale i «Åpen klasse», hvor de raskeste fra hver klasse deltar.

Premiering
Vinneren i barne- og ungdomsklassen får 12-klippskort i premie.
Øvrige pallvinnere får nye svømmebriller.
Hovedpremien er NM-deltakelse for raskeste kvinne og mann fra finalen i «åpen klasse», for i selve norgesmesterskapet konkurreres det kun i voksenklasser over 16 år.
Råholt Bad-vinnerne får reise med overnatting og startnummer til NM i AdO Arena i Bergen lørdag 4. april.

Blir det ny rekord i år? Hva kreves for å skli fort?
Banerekorden på Råholt Bad tilskrives Ross Whitehead som i 2020 skled ned på 8,77 sekunder.
NM ble avlyst i 2021 og 2022 pga koronapandemien.
All erfaring viser at man kommer lengst med styrke, smidighet og vekt.
De aller raskeste satser på minst mulig kontaktflate, liggende med skulderblader og to eller aller helst en hæl mot underlaget.
Med en eksplosiv start og stålkontroll i svingene er grunnlaget lagt for de raskeste tidene i vannsklien.

Velkommen til fartsfylt moro på Råholt Bad fredag 8. mars.

Bildet viser Sandra Dögg Gudmundsdottir og Olav Brubæk Bua som vant kvaliken og deretter representert Råholt Bad i norgesmesterskapet i vannsklie i Tromsø 14. april

FJORÅRSVINNERNE: Sandra Dögg Gudmundsdottir var raskeste kvinne ned vannsklia og Olav Brubæk Bua raskeste mann. De kvitterte med 5. plass i dameklassen og 12. plass i herreklassen i selve norgesmesterskapet i vannsklie i Tromsø.

Publisert: 07.03.2024 10:48:41
Sist endret: 07.03.2024 10:51