Innhold

Mangfoldig engasjement blomstrer i Sundet

«Vi bryr oss om Eidsvoll» har lagt ut på grendetur for å bli bedre kjent med engasjementet i Grunnlovsbygda. Denne gangen har vi tatt turen til perlen langs Vorma som mange er så glade i.

Listen over ildsjeler med tilknytning til Sundet er lang.

Tommy Karlsen måtte derfor begrense seg til et utvalg når han skulle samle engasjerte. Som fulltidsansatt markedsfører i ETF har han mange oppgaver, blant annet er han utleid til sentrumsforeningen. Han koordinerer Sunddagene, Vannvittige dager, Oktoberfest, store konserter (i år med Åge Aleksandersen og Kurt Nilsen), Julegrantenning og Torgdager, i tillegg til Grunnlovsdagene i mai.

Grunnlovsdagene

Grunnlovsdagene i mai er en perfekt anledning for lag og foreninger å vise seg frem. Her kan man få standplass helt gratis. Denne dagen kan du forhåpentligvis se hele bredden av engasjement i Eidsvoll i Sundet.

Eget husband

Eidsvoll sentrum skilter også med eget husband. Der "Kor d let" opptrer blir det god stemning og liv. De opptrer jevnlig på arrangementer i samarbeider både med næringsliv og foreninger. Christine Strid Johannsen er med på alt. Hun brenner for musikken og har flere eksempler på at musikken ikke bare skaper samhold, men styrker språk og bidrar til integrering. Det er mange kor og korps i Eidsvoll. En rekke gode møteplasser rundt musikken skaper ringvirkninger, i form av både fellesskap og tilhørighet. Det blir som terapi og avkobling etter en hektisk dag, sier Christine.

Kulturarrangementer i koselige omgivelser - kaféer

Kaféene byr på kulturarrangementer og det samler folk, sier Vegar Sandholt. Han står bak Kulturkafé Henrik med bistand fra flere Sundet-entusiaster. Her samler mange eidsvollinger og tilreisende seg hver lørdag. Han synes aktørene i Sundet er flinke til å samarbeide. Som aktiv turgåer (med bikkja) har han et stort hjertesukk. Jeg skulle gjerne hatt et felles løft for å holde Sundet rent og pent. En ting er søppel som folk slipper fra seg, men det trengs å gjøres en jobb for å forskjønne fasadene og gatebildet. Han ønsker å bidra når han nå har kommet hjem etter 30 år som musiker i Oslo. I tillegg til at han ønsker å gi tilbake gjennom kompetanse på musikk og kultur, plukker han rett som det er søppel når han er ute og går tur Det kan alle bidra til! Han løfter frem Ivar Nakken som en ildsjel som har vært en igangsetter i Sundet.

«Liker! Sundet»

Ivar var med når «Liker! Sundet» ble opprettet som en moderne velforening, for å holde Sundet vakkert. De rydder, pynter med blomster, vedlikeholder stier og gjør det de kan for å vise hvor attraktivt Sundet er. Når det bygges så mye vekker det interesse utenfra og mange vil sikkert ta turen hit fremover. Da skal de oppleve hvor vakkert Sundet er og dra med et godt inntrykk. De oppfordrer alle medbygdinger: bidra til forskjønningen!

Cornerstone og kommunalt jobbsenter, og ungdommen

Harald Djupvik har en drøm om å saumfare gatene med en liten traktor og få med seg folk på spontan dugnad. Gjennom årtier har han drevet Cornerstone som nå er på bankplassen. Her er lag og foreninger velkommen til å skape innhold, dag eller kveld. Nå er Harald også engasjert ved det kommunale jobbsenteret i Badet Kulturtun. Her jobber han for å aktivisere ungdom på vei ut i jobb og utdanning, det er også en drøm at de kan bidra til et triveligere sentrum.

Attraksjon er ett stikkord - engasjement og idedugnad er andre stikkord.

Ivar Nakken var også sentral ved opprettelsen av Gårdeierforeningen, som har til formål å være pådriver for positiv sentrumsutvikling. Attraksjoner er stikkordet, sier Ivar Nakken. Neste gang nasjonens øyne rettes mot tettstedet er når Sommertoget stopper her i sommer (22. juli 2017). Temaet setter fart på samtalen.

Ideer?

Vegar Sandholt drømmer om å fylle «Pakkhuset», ved gamle Eidsvoll stasjon, med kultur. Karlsen har allerede oppfordret engasjerte til å bidra, så det blir spennende å se resultatet av ideene som bobler frem hos den engasjerte gjengen.
Det er liten tvil om at engasjementet er stort i og for Sundet. Spørsmålet er om de mange interessene vil klare å samle seg til det felles beste fremover.

Tommy Karlsen er overbevist, det negative er gravlagt.

Wergelandskvartalet vil sette standarden på ny, både for butikker og sentrum. Alt er på trappene nå avslutter Tommy.

Sundet har også hatt flere quiz - blant annet bygdequiz på Kaffehjørnet med litt siste nytt!

 

Kontakt gjerne samarbeidsnettverket for engasjerte, lag & foreninger: post@frivilligsentralen.no 

 


Publisert: 01.06.2017 12:16:38
Sist endret: 01.06.2017 12:16