test

Tilbud til skoler og barnehager

Eidsvoll bibliotek har flere tilbud rettet mot barnehager og skoler. Disse tilbudene består både av utlån av bøker og formidling av litteratur, kontakt biblioteket for klassebesøk, lesestunder, bokkasser m.m.

Sist oppdatert: 24.10.2024 08:28 | Publisert: 02.12.2016 11:53:52

Bokkasser, prosjektarbeid og klassebesøk

Biblioteket kan plukke ut bøker i bokkasser som kan hentes på biblioteket for de skolene/lærerne eller barnehagene som måtte ønske dette. Disse bokkassene inneholder ofte bøker til mellom 30 og 90 barn. Bøkene kan plukkes etter tema eller alder/leseferdighet. 

Skolen/Læreren/barnehagen må ha et institusjonslånekort for å kunne bestille en bokkasse. Lånekort fås ved å kontakte biblioteket og ta med legitimasjon. For å kunne bestille en bokkasse må det også fylles ut et bokkasseskjema.

SKJEMA FOR BOKKASSER FINNER DU HER

LÅNEKORT FOR INSTITUSJON

Biblioteket kan også være behjelpelige med å finne litteratur til prosjektarbeider. Det som er viktig er at vi får beskjed i god tid før man starter med prosjektet. Det er temaer vi ikke har så mye litteratur om, og da må det bestilles fra andre biblioteker, noe som tar litt ekstra tid (et par uker).

Klassebesøk

Barne- og ungdomsbibliotekaren tar gjerne imot klassebesøk i biblioteket. Det må avtales tid for besøket dersom det ønskes at bibliotekaren skal fortelle om biblioteket og samlingen, lese eller komme med bok-tips. Dersom elevene skal låne bøker under besøket bør man på forhånd sjekke om elevene har lånekort hos Eidsvoll bibliotek eller et nasjonalt lånekort. Dersom noen elever mangler lånekort kan læreren sende med «lånekortskjema for barn» som foreldrene må fylle ut. Disse skjemaene skal samles inn av læreren og leveres på biblioteket minst 2 uker før avtalt besøk.  

Hvis det er skoler eller barnehager som ønsker at barne- og ungdomsbibliotekaren kommer på besøk til dem, enten for en lesestund eller for å formidle litteratur, er det fullt mulig. Dette må da også avtales på forhånd.

Lesestund

Biblioteket har lesestund en gang i uka, hver onsdag kl. 11.00. Dere trenger ikke gi beskjed på forhånd om man har lyst til å være med på de faste lesestundene.

Lesestundene passer best for barn mellom 3 og 5 år, men dette er mulig å tilpasse hvis det skulle komme yngre barn.

Hvis en skoleklasse eller barnehageavdeling skulle ønske en lesestund utenom den oppsatte tiden, er det fullt mulig. Da må man kontakte biblioteket og avtale med barne- og ungdomsbibliotekaren.

Lesestunder kan også foregå utenom bibliotekets åpningstider (om morgenen).

Bokdatabaser

Lesekroken tilbyr sine brukere eventyr, som e-bøker eller lydbøker, på en rekke forskjellige språk. I tillegg til norsk er det eventyrbøker på polsk, thai, arabisk og mange andre språk. Det vil si at du kan lese et eventyr på norsk, og deretter lese eller høre den samme fortellingen på polsk eller arabisk. Tjenesten kan også brukes, via en nettleser, fra nettbrett/iPad, og bøkene kan da leses som ebøker.

For å logge inn på tjenesten bruker du brukernavnet: Sundet0.