Ankertunet barnehage

Trygghet og tilhørighet gir god lek og læring!

Foto: Vemund Sannerud

Ankertunet barnehage

Om barnehagen

Ankertunets verdier og tankesett baserer seg på de gode opplevelsene i leken og samspillet mellom barna og mellom barn og voksne. Rommet for individualitet er stort, hvor barna, ansatte og foreldre er viktige påvirkere til hvordan vi jobber og stadig utvikler oss. Vi har et flott uteområde med fine lekeapparater, hinderløype og bålhytte, samt at vi benytter «Krullen», et lite skogholt rett utenfor barnehagen for aking, oppdagelsesferder og korte turer. Vi benytter også nærområdets muligheter på turdager. Vårt motto: Trygghet og tilhørighet gir god lek og læring!

Barnehagens årsplan 

Årsplan 2024/2025

Måltider i barnehagen 

Det spises tre måltider i løpet av en dag i barnehagen. De barna som spiser frokost i barnehagen, har med dette hjemmefra. Formiddagsmat ordner barnehagen; det serveres varmmat tre dager i uka, og de resterende dagene settes det fram brødmat og pålegg, og barna smører selv, eller får hjelp til dette. Barnehagen ordner også ettermiddagsmaten, hvor det varieres mellom knekkebrød, brød med et utvalg pålegg, korn og alltid frukt. Frukten deles opp og legges på et fat hvor alle får forsyne seg. De yngste barna som ikke spiser brødmat ennå, får grøt. 

Storbarnsavdelingene, Falsen og Wedel

Vi har valgt at barna mellom tre og fem år skal være sammen, fordelt på to avdelinger. Da kan vi i større grad samarbeide på tvers. Både når det gjelder aktiviteter, turer, aldersinndelte grupper samt bemanning, møtevirksomhet og sykdom. At ungene blir kjent med både barn og ansatte på tvers av egen avdeling er viktig for å skape trygghet. Det å ha flere barn å leke med kan være med å styrke miljøet og forebygge konflikter mellom barna. Vi får et bredere syn på enkeltbarna og gruppa som helhet; vi skal være til stede i barnas lek og observere samspillet mellom barna, og dele dette med hverandre, for best mulig lek- og læringsutbytte for det enkelte barn, uavhengig av hvilken gruppe barna går på. I løpet av året kan det ære at pedagogtettheten tilsier at storbarnsavdelingene får en pedagog som jobber delt på begge avdelingene, noe som understøtter det arbeidet vi gjør og legger vekt på, på storbarnsavdelingene. 

Småbarnsavdelingene, Pernille og Konow

 

Småbarnsavdelingene, Pernille og Konow 

Barna som er under tre år, er på avdeling med jevnaldrende barn (født i samme år). Vi har valgt å ha én avdeling for ettåringene, og én avdeling for toåringene. Dette er fordi ett- og toåringer har ulike behov for søvn, mat, rutiner, lek og stell. For begge småbarnsavdelingene er det viktig å sosialiseres og bli trygg på omgivelsene utenfor egen avdeling. Vi må åpne dørene, gå på oppdagelsesferd og bli kjent med hele barnehagen, både menneskene og lekene som finnes.

Pernille

Trygghet, kos og fang i fokus, og et tett samarbeid med foreldrene er viktig. Ro og harmoni er viktig for de aller minste, med faste rutiner for at dagen skal være forutsigbar. Sang, musikk og regler, eventyr og utetid er favorittaktiviteter, spontanitet og «her og nå» er tankegangen når det gjelder barnas aktiviteter

Konow

Samleken er i stor utvikling, og vi legger godt til rette for rollelek. Ungene lager mat til hverandre, bader i lekekassa og vasker hverandres hår. Uteleken er i større grad sammen med hele barnehagen. Stort fokus på språk, vi leser mye bøker og har samtaler. Barna velger sanger og synger med i samlingsstund. Men fortsatt er det behov for stell og søvn, og litt tid på fanget eller på en madrass for å hvile litt.

 

 

Barnehagens samarbeidsutvalg

Utvalget skal særlig være med å drøfte barnehagens ideelle grunnlag og arbeid for å fremme kontakt mellom barnehagen og lokalsamfunnet. SU består av to faste representanter fra foreldrene, og to vararepresentanter. Det samme gjelder for personalet. Eier har en representant, og styrer er med som sekretær.

Foreldrerepresentanter

Tord Føleide, leder (Konow)

Mari Rønning, nestleder (Falsen)

Brita Larsen (Pernille)

Hjalmar Stövring-Nielsen (Pernille)

Ansattrepresentanter

André Gjone Alden, fagarbeider Wedel (fast, ansatte)

Vemund Sannerud, pedagog, Pernille (fast, ansatte)

Kjersti Lindegaard, fagarbeider, Pernille (vara, ansatte)

Julie Jahren, pedagog, Konow (vara, ansatte)

Eivind Freng Dale (eierrepresentant) og Elisabeth G. Albech er vara

Elisabeth Solli Bandlien (styrer/sekretær)

Publisert: 21.11.2016 13:18:34
Sist endret: 08.11.2024 15:04

Kontakt BOA

Besøksadresse:

Camilla Collets veg 31, 2080 Eidsvoll

E-post:

postboa@eidsvoll.kommune.no

Tlf: 457 33 797

Vår facebookside:

BOA på facebook

Publisert: 21.11.2016 13:18:34
Sist endret: 08.11.2024 15:04