Fysioterapi og ergoterapi
Myhrervegen 33, 2080 Eidsvoll
Telefonen betjenes mandag - fredag mellom kl. 08.00 - 10.00 og 12.00 - 14.00
Barn og unge som har nedsatt funksjonsevne kan få bistand av fysioterapeut. Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege.
Foreldre kan ta direkte kontakt, eller barnet kan henvises fra helsesykepleier, lege, barnehage, skole og andre instanser.
Vi kan tilby:
Fysioterapitjenesten består av fysioterapeuter med kompetanse i forhold til barn.
Du får tjenestene våre der det er mest hensiktsmessig - enten i våre behandlingslokaler, i barnehager, på skoler eller i hjemmet.
Fysioterapeutene samarbeider tett med ergoterapeutene og helsesykepleier i kommunen.
Du kan få bistand fra fysioterapitjenesten dersom du er over 18 år, og har sammensatte utfordringer etter sykdom eller skade.
Vi kan tilby:
Du kan få kommunal fysioterapi der det er mest hensiktsmessig - i våre behandlingslokaler, i institusjon eller i hjemmet.
Fysioterapeutene samarbeider tett med ergoterapeutene i kommunen.
Privatpraktiserende fysioterapeuter tilbyr behandling/trening til hjemmeboende pasienter.
Dette er treningsgruppe en gang pr uke på Gladbakk aktivitetssenter for personer med MS ledet av fysioterapeut
Ta kontakt med tjenesten for mer informasjon.
Dette er treningsgruppe en gang pr uke på Gladbakk aktivitetssenter for personer med Parkinsons ledet av fysioterapeut.
Ta kontakt med tjenesten for mer informasjon
Dette er et treningstilbud til hjemmeboende som opplever at de har dårlig balanse eller har opplevd fall og ønsker å trene seg opp igjen. Treningsgruppa arrangeres hver vår og høst med trening to ganger i uka i 10-12 uker. Gruppene ledes av kommunalt ansatte fysioterapeuter.
Nye deltakere gjennomfører en kartleggingssamtale og balansetesting i forkant for å se om dette er tilbud som passer. Alle gruppedeltakere testes på nytt etter endt gruppeperiode for å evaluere resultatet av tilbudet.
Deltakere som av helsemessige årsaker ikke kan benytte seg av privat bil eller offentlig transport til og fra gruppetreningene kan ha krav på refusjonsberettiget transport. Mer informasjon finner du på Pasientreiser sine sider på helsenorge.no.
For påmelding eller mer informasjon om tilbudet ta kontakt med tjenesten.
Barn og unge som har nedsatt funksjonsevne kan få bistand av ergoterapeut. Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege.
Foreldre kan ta direkte kontakt, eller barnet kan henvises fra helsesøster, lege, barnehage, skole og andre instanser.
Vi kan tilby:
Du får tjenestene våre der det er mest hensiktsmessig – enten i våre behandlingslokaler, i barnehage, på skole eller i hjemmet.
Ergoterapeutene samarbeider tett med fysioterapeutene i kommunen.
Du kan få bistand fra ergoterapitjenesten for å kunne fungere i hverdagen om du har utfordringer med:
Ergoterapi er en betegnelse på behandling og rehabilitering gjennom forskjellige former for tiltak og aktivitet for å fremme selvstendighet og deltakelse.
Vi kan tilby:
Du kan få ergoterapi der det er mest hensiktsmessig - i våre behandlingslokaler, i institusjon eller i hjemmet.
Ergoterapeutene samarbeider tett med fysioterapeutene og annet helse- og omsorgspersonell i kommunen.
Hverdagsrehabilitering er et tverrfaglig tilbud til deg som opplever begynnende funksjonsfall i utførelsen av daglige gjøremål, og som ønsker å mestre det som er viktig i din hverdag. Teamet foretar kartlegging og i samarbeid med deg utarbeides det mål for perioden. Teamet vil følge deg opp i en tidsavgrenset periode hvor vi sammen med deg jobber for å nå dine mål. Målene tar utgangspunkt i hva du synes er viktig for å mestre din hverdag. Opptreningen i de daglige gjøremålene foregår i hjemmet eller nærmiljøet.
Hverdagsrehabilitering passer for deg som opplever utfordringer i daglige gjøremål og som ønsker å øve deg på å bli mer selvstendig og mestre egen hverdag.
Vi er et tverrfaglig team som består av en ergoterapeut, en fysioterapeut og en hjemmetrener. Teamet foretar kartlegging og øver sammen med deg for å nå målene dine.
Vi kommer hjem til deg for å øve på det som er viktig for deg å klare selv i hverdagen. For å nå målene jobber vi tett sammen i en avtalt periode. Evaluering av fremgang og justering av mål og tiltak vil skje underveis.
Vi forventer at du er villig til å gjøre en innsats for å gjenvinne det du tidligere mestret, slik at du i størst mulig grad kan klare deg selv i hverdagen.
Synskontaktene er ergoterapeuter med ekstra kompetanse på synsendringer og kan bistå synshemmede med utprøving og anskaffelse av hjelpemidler. Synskontaktene har synsteknisk utstyr som synshemmede kan prøve eller få demonstrert for å se om dette er hjelpemidler man kan ha nytte av.
For å kunne få hjelpemidler relatert til syn fra NAV Hjelpemiddelsentral må synsnedsettelsen være dokumentert av øyelege og defineres som varig (over 2 år). Det er óg et kriterie at synsnedsettelsen ikke kan rettes opp med vanlig brille/kontaktlinser eller operasjon.
Vanlige briller omfattes ikke som hjelpemiddel fra NAV Hjelpemiddelsentral.
Henvendelser i forhold til synshjelpemidler meldes til tjenesten på lik linje med andre henvisninger til ergoterapeut. Henvendelsen bør inneholde relevant informasjon om brukerens synssvekkelse og den aktuelle problemstillingen.
Hørselskontaktene er ergoterapeuter med ekstra kompetanse på hørselsendringer og kan bistå hørselshemmede med utprøving og anskaffelse av hjelpemidler. Hørselskontaktene har hørselsteknisk utstyr som hørselshemmede kan prøve eller få demonstrert for å se om dette er hjelpemidler man kan ha nytte av.
For å kunne få hjelpemidler relatert til hørsel fra NAV Hjelpemiddelsentral må hørselssvekkelsen være dokumentert av hørselsspesialist og defineres som varig (over 2 år). For å få innvilget enkelte hjelpemidler krever det óg at det er gjort en hørselstest hos audiograf. En hørselsspesialist kan henvise pasienter til audiograf for testing. Ta kontakt med fastlegen din for henvisning videre.
Høreapparat omfattes ikke som hjelpemiddel fra NAV Hjelpemiddelsentral.
Henvendelser i forhold til hørselshjelpemidler meldes til tjenesten på lik linje med andre henvisninger til ergoterapeut. Henvendelsen bør inneholde relevant informasjon om brukerens hørselsnedsettelse og den aktuelle problemstillingen. Er det tatt et audiogram (hørselstest hos audiograf) bør kopi av dette legges ved henvendelsen eller sendes inn i ettertid.
De privatpraktiserende fysioterapeutene/manuellterapeutene som mottar driftstilskudd yter tjenester til personer med behov for fysioterapi eller manuellterapi i forbindelse med alder, funksjonsnedsettelse, sykdom eller skade. I tillegg til behandling kan manuellterapeuter henvise til bildeundersøkelse og legespesialist samt sykemelde de første 12 uker.
Målsetting for tjenesten er å bedre eller vedlikeholde brukers funksjonsevne, kompensere for funksjonssvikt, slik at de kan mestre livssituasjonen sin best mulig.
Har du behov for fysikalsk behandling eller manuellterapi av en privatpraktiserende fysioterapeut eller manuellterapeut kan du ta direkte kontakt med en terapeut eller et institutt. Se oversikt over de praktiserende terapeutene som mottar driftstilskudd.
Pasienter som går til en fysioterapeut/manuellterapeut med driftstilskudd, vil betale en fastsatt egenandel definert i takstplakaten utarbeidet av HELFO. HELFO skal godkjenne når pasienten har rett på frikort 2 for fysikalsk behandling eller manuellterapi.
Informasjon om frikort og egenandel finner du her via Helsenorge.no sine sider
Fysioterapi og Helseklinikken, Råholt
Fysioterapeut: Tone Sørensen
Kompetanse: Allmenn fysioterapi
Fysioterapeut: Anna Rognstad Post
Kompetanse: Allmenn fysioterapi
Fysioterapeut/manuellterapeut Andreas Kjønø
Kompetanse: Manuellterapi
Telefonnummer: 902 54 645
Errki Lindtorp AS
Fysioterapeut/manuellterapeut: Erkki Lintorp
Kompetanse: Manuellterapi
Telefonnummer: 916 26 317
Trimmen Fysioterapi og trening AS
Fysioterapeut: Erlend Hauge
Kompetanse: Nevrologisk fysioterapi
Fysioterapeut: Anne K. Kefle Aune
Kompetanse: Allmenn Fysioterapi
Fysioterapeut: Ole J. Venger Pedersen
Kompetanse: Allmenn fysioterapi
Fysioterapeut: Odin Fagerberg:
Kompetanse: Psykomotorisk fysioterapi
Fysioterapeut: Tone-Mettte Wenger
Kompetanse: Psykomotorisk fysioterapi
Fysioterapeut: Kirsten Misund
Kompetanse: Barne- og ungdomsfysioterapi
Fysioterapeut: Lars Johnsen
Kompetanse: Allmenn fysioterapi
Fysioterapeut: Terje Røsrud
Kompetanse: Allmenn fysioterapi
Fysioterapeut: Renate Ugelstad
Kompetanse: Allmenn fysioterapi
Mjøsa Trening og fysioterapi
Fysioterapeut: David Jansen
Kompetanse: Allmenn fysioterapi, lymfødembehandling
Telefonnummer: 41 59 94 80