INNHOLD

Aktiviteter og møteplasser

Gågrupper

Gågruppene i Eidsvoll sentrum, Råholt, Minnesund og ny gruppe i Feiring er alle aktive en gang i uka. Dette er et tilbud som har blitt veldig populært og foregår på formiddagen. Gruppene arrangerer også egne turer og utflukter. Her er det god stemning og alle er velkommen til å bli med.
 
Faktaopplysninger
• Åpen for alle som har lyst til å være med. 
• Går ut fra Dorrstua på Minnesund på mandager. 
• Går fra Cornerstone i Eidsvoll på tirsdager. 
• Fra Gladbakk aktivitetssenter og Fløygir i Feiring på torsdager. 
• Alle avslutter med kaffe og rundstykker. 
• Mellom 120–150 personer med hver uke. 

Mandag kl.11.00
Eidsvoll frivilligsentral har gågruppe fra Dorrstua på Minnesund. Det avsluttes med hyggelig samvær, kaffe og rundstykker. Velkommen.
 
Tirsdag kl. 11.00
Eidsvoll frivilligsentral har gågruppe fra foajeen i Panoram ved kafe RAUS i Eidsvoll sentrum.
Det avsluttes med hyggelig samvær, kaffe og rundstykker. Velkommen.
 
Torsdag kl. 10.30
Eidsvoll frivilligsentral har gågruppe fra Gladbakk aktivitetssenter. Det avsluttes med hyggelig samvær, kaffe og rundstykker. Velkommen.
 
Torsdager møtetid etter turen er kl.12.00 på Fløygir.
Eidsvoll Frivilligsentral i samarbeid med Trimgruppa i Feiring IL har Gågruppe fra Fløygir. Det avsluttes med hyggelig samvær, kaffe og enkel servering. Velkommen.

Postkassetrimmen

postkassetrimmen - logo 

Postkassetrimmen er et samarbeid mellom noen lag og foreninger og Eidsvoll kommunes satsing ”Frisk i Eidsvoll”. Turkart for Eidsvoll, som er sendt ut til alle husstander, er et nyttig hjelpemiddel. Det er 11 turmål å velge mellom, og alle har en postkasse med en bok hvor man fører navn og dato. Eidsvoll Frivilligsentral holder kontakten med de ulike lag og foreninger. Det blir foretatt en trekning fra alle bøkene en gang i året. Vinneren blir kåret og får utdelt premie på våren. Sentralen arrangerer også en tur i året til hver av løypene.

Rutene

Feiring

Merket tursti nordover langs Mjøsa. Man kan fortsette en runde eller bare gå samme veien tilbake. Lett å gå. Lengde ca. 1 km.

Parkering: Ta av fra Rv 33 mot gamle Feiringklinikken og fortsett ned til Mjøsa (se kart). 

Minnesund/ Stensby

Natursti langs skogsveien fra sportshytta til NEIL. Lett å gå, tilgjengelig med barnevogn og rullestol. Kassa er plassert ca en og en halv km fra Sportshytta. Mulighet for lengre turer eller rundløyper, se turkart.

Parkering: NEIL sportshytte/Stensby sykehus (se kart). 

Minnesund / Ninabben

Følg merket sti til Toppen. Lett å gå, med god stigning. Rute ca. 2 km. Flere alternative ruter.

Parkering: Sollihøgda trevarefabrikk ved Røysivegen 137 (se kart).

Gullverket

Merket veg (hvite klosser med grønt merke) ca. 2 km til Bråtan/postkassa. Merket sti /vei videre tilbake til parkeringsplassen. Hele runden ca. 4 km.

Parkering: Ved Brøstadgruvene. – Ta av fra Rv 181 mot Gullverket (bomveg kr 50). Se kart.

Mistberget – toppen

P: Forbi Eidsvoll bygdetun rett frem til Spetalen. Følg merka løype opp til høyre.
P: Ved ferista eller parkeringsplassen i Åsleia,. Ta til venstre over åsen og gruva så opp til toppen.
P: Rv 33 til Byrudstua, ta av mot Hurdal. Ved Tisjøen grusveg (bomvei, nøkkel kan i spesielle tilfeller utlånes) til toppen av Mistberget.

Finnkolleden

Parkering: Rv 181 mot Nord – Odal, venstre opp Finnbråtavegen, høyre i krysset på toppen – og etter ca. 50 m ser dere starten på turløypa på venstre hånd. Parkering: ca. 50 m videre/inn til venstre etter feristen. Merket med gule merkebånd/skilt. 

Kulturhistorisk sti, Eidsvoll sentrum

Ta turen fra Prestegårdstunet, Camilla Collets vei (på Grusveien mot Sundet) via Emmalyst over nybrua og inn i Sundet. Vi har hengt opp postkassa på Sundtoppen. Turen går derfra over gamlebrua til gamle Eidsvoll Stasjon, Hoelsevja og videre mot Badet, inn til Wergelandskilden og opp til Tingvold. Så tilbake til Prestegårdstunet. Hvis man ønsker å ta turen ned til Furtero og Camillatreet er det merket sti dit.

Eidsvoll Verk

Parkering: Eidsvollsbygningen / Wergelands hus. Stien går nedover langs Andelva. Postkassa er ca. 2km inn i løypa. Industrihistorisk sti: Fra Eidsvollsbygningen til Bønsdalen. – Hele løypa er 6 km. Man kan bruke sykkel langs løypa.

Dal

Parkering: Kjør Haslervegen til Gartner Olsen. Kart på lysstolpe. Flere alternative ruter/utgangspunkter, fra 1,5–13 km i Haslerområdet.  Følg "skogsveg" sørover. Løypene er/vil bli merka med farga trepinner. Postkassa står ved Svinåsen rundløype 3,7 km.

Tærudrunden, Råholt

Tærudrunden starter i krysset Tærudvegen og Tærudåsen (Tærudrunden 4,3 km) i krysset Tærudåsen, Tærudlia står neste skilt. (Tærudrunden) Runden går forbi Skaubanen og neste skilt med pil til Vanntårnet. Her står det skilt med pil til Råholt og Tærudrunden for de som kommer ned fra Vanntårnet. Pil til Ladderud er neste skilt. Tærudrunden følger turveien videre frem til serviceveien langs E6. Her skiltes det med Tærudrunden og Råholt for de som går motsatt retning. Det er skiltet der en skal ta av med Tærudrunden og Råholthallen. (Det settes også opp skilt her med pil til Bergermoen. På Grevlingmyra er det satt opp skilt til gapahuken og Tærudrunden) Neste skilt på Tærudrunden er skilt til Grevlingmyra og Bergermoen, før en er fremme v Gapahuken. På plassen nedenfor Vanntårnet er det merket med skilt til Gapahuken, Råholthallen, Skaubanen.

Dataklubb på Gladbakk aktivitetssenter

Åpen møteplass for alle som har lyst til å lære mer, bare øve litt, eller har et problem de ønsker hjelp til å løse.

Hver mandag høst, vinter og frem til mai fra 10.00–13.00. Her kan du møte opp uten påmelding, ta med deg egen pc, brett eller telefon.

Vi har egne faste frivillige som gir deg hjelp og som du kan lære noe nytt av.

Eidsvoll Demensforening

Demensforening ligger under Nasjonalforeningen for folkehelsen og er en nær samarbeidspartner for sentralen. De arbeider for å fremme best mulige levevilkår for personer med demens og deres pårørende. Pårørende til mennesker med demenssykdommer og andre interesserte er velkomne som medlemmer.

Hva er demens?

Demens er en fellesbetegnelse for en gruppe hjernesykdommer som oftest opptrer i høy alder. Demenssykdommene er sjeldne hos 50- åringer, men øker i forekomst fra 65–70 års alder og finnes hos 15–20 prosent av personer over 75 år.
Det skjer en rekke forandringer i hjernen ved demens. Viktigst er det at forbindelsen mellom hjernecellene blir ødelagt, og at hjernecellene dør.
Nærmere 70.000 mennesker er i dag rammet av demens i Norge. Alzheimer sykdom er den vanligste formen for demens, og rammer mellom 50–60 prosent av de som blir syke. De fleste som har demens har ikke fått stilt en diagnose.

Hvordan oppleves det å være pårørende?

Hvordan ta det første steget inn i hjelpeapparatet og få den faglige hjelpen du har krav på?
Hvordan være omsorgsperson og “sykepleier” til et menneske med demens?
Hvordan leve med skyldfølelsen og dårlig samvittighet for at man aldri gjør nok?
Hva kan pårørende bestemme på vegne av mennesket med demens, til den sykes beste, men kanskje i mot den sykes vilje?

Demensforeningen vil arbeide for:

Spre informasjon, og gi økt kunnskap om demens sykdommer.
Arbeide for at mennesker med demens får bedre tilbud om utredning og diagnostisering.
Synliggjøre pårørendes belastninger og behov for støtte.
Starte samtalegrupper for pårørende.

Velkommen til å bli med oss i dette viktige arbeidet.

Ønsker du kontakt med Eidsvoll Demensforening så ta kontakt med Eidsvoll Frivilligsentral.

Aktivitetsvenn

Informasjon om "Aktivitetsvenn i Eidsvoll"

Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du trenger bare å gjøre noe du liker, sammen med en som har demens.

Med midler fra TV-aksjonen 2013 – «Ingen tid å miste», etablerte Nasjonalforeningen for folkehelsen prosjektet «Aktivitetsvenn». Målet er å bidra til at personer med demens kan få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Det betyr at når grunnleggende behov, som pleie og omsorg, er løst, skal den som er syk kunne få delta i det vanlige livet og gjøre ting som de gjorde før sykdommen satt begrensninger.

«Aktivitetsvenn – dobbel glede!»

Pr. sommer 2017 har vi 13 aktive aktivitetsvenner i Eidsvoll. Vi holder kurs en til to ganger i året. Ønsker du å bidra i denne flotte aktiviteten. – Ta kontakt.

Eidsvoll Ullensaker Blad torsdag 17. juli 2014 skrevet av Glen Widing.

Mennesker med demens i Eidsvoll opplever aktive dager med midler fra tv-aksjonen «Ingen tid å miste».

Høsten 2013 hadde Nasjonalforeningen for folkehelsa tv-aksjonen «Ingen tid å miste». Det ble samlet inn penger for å gi mennesker med demens og deres pårørende en enklere hverdag og et bedre liv, samt bidra til at færre får sykdommen. For å klare dette går pengene til tre prioriterte områder: forskning, aktivitetstiltak og informasjon.

Det kom inn mye penger som skal fordeles på forskning og lokale tiltak i kommunene gjennom de lokale foreningene. Nasjonalforeningen Eidsvoll demensforening var tidlig ute og søkte støtte fra disse midlene, og Pålsejordet bokollektiv er via lokallaget innvilget kr.10 000. Pengene skal brukes til aktivitetsdager på Johnsrud gården på Eidsvoll Verk. Birgit Støverud er kone på gården og driver tilbudet «Inn på tunet»

Første gårdsbesøk var onsdag 2. juli. 
På tunet sto Birgit og gårdshunden og ønsket beboere og hjelpere velkommen til et levende gårdsmiljø. Mange av beboerne har vokst opp på, - eller i nærheten av en gård og gode minner ble vekket til live av lukter, lyder og nærkontakten med dyra. Vi fikk studere alpakkaer på nært hold. Gårdshunden svinset rundt oss med logrende hale. Og plutselig dukket det opp en kanin blant «kara» på hvilebenken. Dette gir glede og livskvalitet.
Pålsejordet er heldig å ha 4 frivillige aktivitetsvenner. De stiller opp med humør, en støttende arm, gode samtaler, overtalelsesevner, - og servering av ymse slag. Denne dagen ble det vaffel og kaffe under syrinbuskene i hagen. Deres innsats bidrar til at mange kan bli med på meningsfulle aktiviteter. Også denne dagen stilte opp, og hele 9 beboere kunne bli med til Johnsrud gård.

Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt på mennesker med demens. Selv for mennesker der sykdommen har kommet så langt at opplevelser raskt glemmes, viser det seg at de gode følelsene og stemningen varer.

Mange frivillige engasjerer seg i aktiviteter rundt demente i Eidsvoll kommune i dag, så det er bare å bli med på laget.

Med midler fra TV-aksjonen etablerer Nasjonalforeningen for folkehelsen prosjektet Aktivitetsvenn. Målet er å bidra til at personer med demens kan få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Som frivillig aktivitetsvenn vil du gjøre aktiviteter sammen med en som har demens. Har du en interesse eller noe du liker å gjøre, er det et veldig godt utgangpunkt for å bli aktivitetsvenn. Sammen kan dere gå tur i skogen, sykle, trene, gå i teater eller på kino, fiske, male, gå på utstillinger eller annet. Eidsvoll demensforening ønsker å legge til rette for at Eidsvoll skal bli en del av denne satsingen. Har du lyst til å være med å bidra kan du ta kontakt med Frivilligsentralen. Med en aktivitetsvenn kan personer med demens få muligheten til å fortsette sine vanlige aktiviteter.

Eidsvoll demenskor

Eidsvoll demenskor ble opprettet i april 2023 og er et åpent fritidstilbud for personer med demens og kognitive utfordringer.

Vi har faste øvelser på tirsdager på Gladbakk aktivitetssenter kl. 16.

Ønsker du mer informasjon om koret kan du ringe disse:

Marie Johnsrud, dirigent på mobil 977 12 340

Marte Mari Ø. Stokke, dirigent på mobil 906 32 704

Anita Bekkevold Berby, demenskoordinator på mobil 901 23 171

Irene Engeskaug, daglig leder Frivilligsentralen på mobil 952 23 180

Nasjonalforeningen Eidsvoll demensforening Årsrapporter

Årsrapport 2020

Årsrapport 2019

Årsrapport 2018

Årsrapport 2017

Årsrapport 2016

Årsrapport 2015

Årsrapport 2014

Årsrapport 2013

Årsrapport 2012

Årsrapport 2011

Årsrapport 2010

Aktivitetsgrupper

Eidsvoll frivilligsentral arbeider med aktivitetsgrupper i samarbeid med frivillige, institusjoner og lag / foreninger.
Etter en evaluering av tilbakemeldinger og uttalelser fra de ulike plassene er dette et tilbud som er veldig populært og de frivillige trives i samværet. Det er rom for å delta i grupper eller utføre en-til-en-tjenester ut mot beboere på Vilberg Bosenter, Gladbakk aktivitetssenter eller andre som tar kontakt for å få hjelp. Vi løser til enhver tid oppgaver i forhold til hva den frivillige ønsker å bidra med.

Her er de stedene vi er inne og bidrar:

  • Gladbakk aktivitetssenter
  • Vilberg Bosenter
  • Vilberg Helsetun
  • Pålsejordet bokollektiv.

Har du lyst til å delta i en aktivitetsgruppe, ta kontakt med Eidsvoll frivilligsentral på telefon: 952 23 180 eller på epost: post@frivilligsentralen-eidsvoll.no

Nye ideer til aktiviteter? - stikk innom sentralen og snakk om dine ideer, sammen kan vi kanskje få det til.
Velkommen til en viktig og hyggelig frivillig aktivitet.

Snekkerboden på Gladbakk

Snekkerboden på Gladbakk aktivitetssenter er en hyggelig møteplass for Gladbakks beboere, pensjonister og frivillige i Eidsvoll kommunes frivilligsentral. Snekkerboden er et godt utstyrt snekkerverksted hvor du kan produsere snekkerier til utlodding på Gladbakk aktivitetssenter, egne hobby-prosjekter, eller delta i frivillig snekkerarbeid for Eidsvoll frivilligsentral.

Så hvis du er glad i å snekre, en god kopp kaffe i kafeen og godt sosialt felleskap, ja så er dette stedet for deg. 

Gjennom de siste fire årene har snekkerboden på Gladbakk aktivitetssenter produsert mange ulike produkter. Men den største produksjonen er alle turskiltene som lag og foreninger har fått til å merke turstier, skiløyper og sykkelløyper. Til sammen er det produsert over 1000 skilt. (Se: Rapport, prosjekt Turstisamarbeid i Eidsvoll)

Alle premiene i Postkassetrimmen er produsert på snekkerboden, og de har også laget små og store fjøler til Eidsvoll 1814, det er kortreiste suvenirer.  Alle inntekter på salg fra snekkerboden går tilbake til snekkerboden, de kjøper nytt og oppgraderer utstyr.

Selvhjelpsgrupper

Eidsvoll frivilligsentral samarbeide med friskliv- og mestringssenteret i Eidsvoll kommune om oppstart av selvhjelpsgrupper. Målsetting er å spre informasjon og bidra til at selvhjelpsgrupper startes opp.

Vil du vite mer om det lokale selvhjelpsarbeidet i Eidsvoll? Er du interessert i å delta i en gruppe?. Ta kontakt med Eidsvoll frivilligsentral.

her kan du laste ned vår brosjyre Link til selvhjelp Norge sin hjemmeside

Livsglede for eldre

Eidsvoll frivilligsentral og Eidsvoll videregående startet i 2012 et samarbeid rundt Livsglede for eldre. Vi ønsket å utvikle et samarbeid for å skape aktivitet rundt eldre som trenger litt støtte og aktivitet i hverdagen.

Vi har gjennomført flere arrangement på Vilberg bosenter og Dagavdelingen. Men vi ønsker nå å se på flere muligheter, derfor har vi nå opprettet en egen Livsglede for eldre Eidsvoll organisasjon og registrert den i Brønnøysund. Dette gjør at vi får oppstarts støtte fra Livsglede sentralt.

Eidsvoll videregående og Eidsvoll frivilligsentral har dannet et styre i Livsglede for eldre, her sitter Trine Gravdal fra Videregående som leder, nestleder Elin Holm fra Vilberg Bosenter Irene Engeskaug fra Eidsvoll frivilligsentral som sekretær og kasserer. Thomas Pettersen og Inger Westengen er styremedlemmer. Det vil også være med to elever i styret hvert år.

Aktivitetene vi først og fremst ønsker å satse på er aktivitet på Vilberg Helsetun med aktiviteter som bingo og andre ulike aktivitetstilbud. Elevene vil være tilstede fast hver torsdag gjennom skoleåret.

Det er også planlagt at elever fra helsefag skal lage " mini frivilligsentral" på Vilberg Bosenter. Dette vil bli ca. to timer på ettermiddagen på torsdager. Her vil Elin Holm og Thomas Pettersen være veiledere. Arbeidsoppgaver her kan være å gå turer, tørke støv på øverste hylle, lese aviser, pusse vinduer og gjøre det lille ekstra som ikke er lovpålagt.

Utover den faste aktiviteten ønsker styre og stimulere til flere og andre aktiviteter som skaper Livsglede for eldre. Vi har gjennom de arrangementene vi har gjennomført sett verdien av samspillet mellom unge og eldre. Vi ønsker også å arbeide for å knytte til oss en barnehage som kan være en Livsglede barnehage.
Vi håper at aktører i lokalsamfunnet vil være med å støtte oss i denne aktiviteten, vi ønsker både frivillige og lokale sponsorer.

Livsglede for eldre – Nasjonal WEB-side

Gladbakk`s venner

Gladbakk bosenter er et senter for eldre som har søkt leilighet gjennom kommunen. Eidsvoll kommune har her et flott tilbud til de som kan bo alene eller med litt hjelp fra hjemmetjenesten. Her er det 57 leiligheter.

I første etasje finner dere avdeling folkehelse i Eidsvoll kommune som inneholder et aktivitetssenter for alle eldre og uføretrygdede i Eidsvoll. Her finner du også Eidsvoll frivilligsentral og Frisklivssentralen.

Aktivitetssenteret har egen kafe som er åpen alle hverdager fra 09.00–14.00

Tirsdag 25. april 2014 ble Gladbakk`s venner etablert, formålet med møte var å etablere en gruppe som ville være med å bidra i den aktiviteten som i dag finnes på Gladbakk og de som ønsker å være med å forme tilbudet videre. Vi fikk inn noen som er interessert og vi fikk inn forslag til aktiviteter: Innkomne forslag: Bingo på søndager, allsang, en hyggekveld i uka, Høytlesing, se på Stildans, henge opp forslagskasse på Gladbakk, kafe på lørdager, arrangementer i høytider f.eks.: julekveld, en gang i påsken og lignende.

Vi jobber for:

  • Utvikle aktiviteter på hverdager
  • Bingo og Boccia annen hver søndag. Åpent for alle som har lyst.
  • Rekruttere frivillige til alle aktiviteter på Gladbakk aktivitetssenter.
  • Kose oss og ha det gøy.

Har du lyst til å være med i denne viktige aktiviteten eller du har nye ideer, ta kontakt. 

 

Gå til toppen av siden 

Publisert: 27.04.2017 13:22:21
Sist endret: 08.10.2024 10:49

 

Publisert: 27.04.2017 13:22:21
Sist endret: 08.10.2024 10:49

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?